Dolar 32,3434
%-0.05
Euro 34,8073
%0.05
Altın 2.390,520
%-0.26
Bist-100 10.224,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir il yönetimi toplantısında flaş disiplin kararları

CHP İzmir il yönetimi toplantısında flaş disiplin kararları

CHP İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde toplandı. İl binasında gerçekleştirilen toplantının gündemi disiplin dosyaları oldu. Toplantıda Gaziemir Belediye Meclisi CHP meclis üyelerinden 2 isim hakkında disiplin soruşturması açılırken, son ilçe kongresinde aday olan Ali Rıza Türmen, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 08.10.2020 - 18:46

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde toplandı. Toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel, belediye başkanları ve ilçe başkanları ile yaptığı toplantının sonuçlarını il yönetimine sundu. Toplantının ana gündemi son haftalarda yaşanan sıkıntılarla gündeme gelen Gaziemir ilçesi ve disiplin dosyaları oldu.

Edinilen bilgilere göre; Gaziemir Belediyesi CHP meclis üyelerinden Levent Çağlarsu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP meclis üyesi de olan İzel Zenginobuz Derinsu hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Toplantıda, gerekli soruşturmanın yapılması adına yönetim içerisinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Köksal Yıldırım, İsfahan Naki, Aygül Eryılmaz ve Çetin Özdemir’den oluşan bir disiplin komisyonu kurulduğu öğrenildi.

İKİ MECLİS ÜYESİ HAKKINDA DİSİPLİN KARARI

Gaziemir Belediyesi CHP’li Meclis üyesi Levent Çağlarsu hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının nedeninin, Çağlarsu'nun konuşmalarında sürekli Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı hedef alması ve son mecliste yaptığı Deniz Arda ile ilgili ‘çikolata kutusu’ çıkışı olduğu  belirtildi.

Gaziemir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu hakkında disiplin soruşturması açılma nedeninin grup başkanvekili olarak görevlerini yerine getirmemesi olduğu öğrenildi.

Komisyon üyeleri, Gaziemir Belediye Meclisi CHP meclis üyelerinden Levent Çağlarsu ve İzel Zenginobuz Derinsu’yu dinledikten sonra rapor hazırlayıp bir sonraki toplantıda il yönetimine sunacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, il disiplin kurulu yarın toplanarak iki ismi görüşecek.

TÜRKMEN HAKKINDA KESİN İHRAÇ TALEBİ

Diğer yandan toplantıda son ilçe kongresinde Kasım Özkan’a rakip olan Ali Rıza Türmen "kesin ihraç" talebiyle disipline sevk edildi. Türmen’in ihraç sebebinin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle milletvekillerini küçük düşürmesi olduğu ifade edildi.

SALICI UYARMIŞTI

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen CHP Arama Çalıştayı’nda yapılan örgüt toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı- partilileri sosyal medya kullanımı konusunda uyardığı ve “Parti yöneticisi, belediye başkanı konusunda partiyi küçük düşüren eylemlere girenleri partiden atarız” belirtilmişti.

Ayrıca Torbalı ilçesinden gelen dosyalar disipline sevk edilirken, Kemalpaşa ilçesinden gelen dosyalar için komisyon kurulmasına karar verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.