Dolar 32,4516
%-0.11
Euro 34,8149
%-0.45
Altın 2.446,040
%0.4
Bist-100 9.921,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Doğan şikayetleri Meclis'e taşıdı

AK Partili Doğan şikayetleri Meclis'e taşıdı

İzmir’de yaşayan yüz bini aşkın engelli vatandaşın yaşadıkları sıkıntılar ve şikayetleri Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısına taşıdı. Vatandaşların taleplerini dikkate sunan ve belediyenin politikalarını eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Bu nasıl engelsiz İzmir'” diye sorarken, hükümetin ve AK Parti’li belediyelerin yaptığı çalışmalarının İzmir’e örnek olmasını diledi. AK Partili Doğan şikayetleri Meclis'e taşıdı

  • Ege Postası
  • 11.02.2016 - 00:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis oturumunda engellilerin kent genelinde yaşadığı sıkıntılar masaya yatırıldı. Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen toplantıda söz alan AK Parti’li Bilal Doğan Büyükşehir Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik projelerini ve çalışmalarını eleştirdi.
 
 
“KIRMIZI BAYRAK ASMAKLA ENGELLİ DOSTU OLUNMUYOR”
Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir’de yüz bini aşkın engelli vatandaşın yaşadıkları sıkıntıları ve şikayetlerini gündeme taşıdı. Belediyenin hayata geçirdiği uygulamaların ve engellilere yönelik düzenlemelerin yetersiz kaldığını aktaran Doğan, “Metroya, vapur iskelelerine, belediye binalarına üç yıldız vermekle, kırmızı bayrak asmakla İzmir engelli dostu kent olmuyor. Düzenlenen konferanslar, törenler ile de engelli dostu olunmuyor. Engellilerimiz kent genelinde ve sokaklarda sıkıntılar yaşıyor. İzmir'de halen engelliler sokaklara çıkamıyor, evlerine hapsolmuş durumda. Engelli vatandaşlarımız uygulanan aktarmalı ulaşım sisteminden olumsuz etkilenen kesimlerin başında gelmektedir. 2016 yılında engellilerimizin yaşadıkları acı manzaraları belediyemiz adına üzüntüyle izlemeye devam ediyoruz ve ne yazık ki gereken çalışmalar ve düzenlemeler bir türlü hayata geçirilemiyor” dedi.
 
“BÜYÜKŞEHİR ENGELLİLERE AİT KALDIRIMLARI OTOPARK OLARAK İŞLETİYOR”
Kent genelindeki cadde ve bulvarlarda yer alan üstgeçitler ile asansörler düzgün çalışmadığından ötürü engelli vatandaşların sayısız zorlukla karşılaştığına da dikkat çeken AK Parti’li Doğan şöyle devam etti: “Engellilerimiz yollarda sıkıntılar yaşıyor. Dik engelli rampaları ve köstebek yuvasına dönen kaldırımlarınız yüzünden geçtiğimiz aylarda ana caddeye mahkum olan ve trafik kazası geçiren vatandaşlarımızdan haberiniz var m? Vatandaşlarımız yaşadığı bu üzücü kaza sonrasında belediyeyi sorumlu tuttu ve dava açacağını duyurdu. Engelli bireyler halen daha yollarda yasanın mecbur kıldığı gerekli düzenlemeler yapılmadığından ötürü karşıdan karşıya geçemiyor. Çankaya'da Gümrük bölgesinde engelliler için ayrılan kaldırımları belediyemizin kendi şirketi otopark olarak kullanmakta, buradan ücret toplamaktadır. Bu manzaralar İzmir’e yakışmıyor.”
 
“BELEDİYE SÖZDE ENGELLİ DOSTU”
Belediyenin görme engelliler için hayata geçirdiği kılavuz çizgi ve sarı şerit uygulamasının sınıfta kaldığını da savunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Kaldı ki, kent genelinde sokak ve kaldırımlarda yapılan sarı şeritlerin de sınıfta kaldığını, sözde bir uygulamadan öteye geçemediğini her gün acı manzaralarla tekrar tekrar görüyoruz. Kaldırımlar yıkılıp dökülüp harabe vaziyete dönüştürülüyor. Görme engellilerimiz için kaldırımlara döşenen bu sarı şeritler çabuk bozulan malzemelerden yapılıyor. Belediyenin kendi yaptığı bu sarı şeritler üzerine belediye kendi çöp bidonlarını konuluyor. Kırmızı bayrakla donattığınız metro istasyonları, vapur iskeleleri ve hizmet binalarında kullanılan bu sarı şeritlerin çok sık değiştirildiğini görüyoruz. Burada kaliteli malzeme kullanılmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.
 
“BU NASIL ENGELSİZMİR'”
Doğan son olarak hükümetin ve AK Parti’li belediyelerin engellilere yönelik uygulamalarını ve projelerini örnek göstererek, Ne yazık ki, bir kez daha görüyoruz ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi "sözde" engelli dostu olmaktan öteye geçemedi. Belediyemiz üstün körü uygulamalarla günü kurtarmaya yönelik icraatlar ile görevini gerektiği gibi yapamamakta, ancak reklamını iyi yapmaktadır. Sizlere bir kez daha soruyoruz, bu nasıl engelsiz İzmi? Belediyemiz İzmir’de sayısı yüz bini geçen engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Belediyemiz yapmak zorunda olduğu görevi yerine getirememektedir. Bu konuda hükümetimizin ve AK Parti'li büyükşehir belediyelerin çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
AYDOĞAN: İÇİMİZDE BİR YARA
Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise şunları söyledi: “Engelliler çok önemli bir konu. İçimizde bir yaradır. Eskiden mahallelerde engellilerin çoğunu görmezdik. Kaç tane kurtarılacak çocuk var bilemezdik. Geçmişte çok kısıtlı imkanlarla hizmet verirdik. Büyük atılımlar yaptık. Son 15 seneye bakarsak, İzmir’de engelliler ile ilgili yaptıklarımız takdire şayandır. Gönül ister ki her şey sıfır sorunlu olsun. Bunlar bizi üzüyor, düzeltmeye çalışıyoruz. İzmir’de metropol belediyeler örnek çalışmalar yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi amiral gemidir. İzmir engelli dostu bir kenttir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinin büyük bölümünü engelliler için harcamaktadır. Helal-i hoş olsun. Eksik görebilirsiniz, ikaz edebilirsiniz. Engelliler hakkında politika yapılmaz. Sorunları biliyoruz, uğraşıyoruz. Engelliler için ne yapsak azdır. Engelli dostu İzmir çok daha başarılı hizmetlerin altına imza atacaktır. Engellileri sokakta gördükçe çok mutlu oluyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.