Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de 2 başkana disiplin golü

Çiğli'de 2 başkana disiplin golü

CHP Çiğli'de disiplin çatlağı yaşandı. İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu, ilçe yönetimini olağanüstü topladı ve Belediye Başkanı Hasan Arslan'a muhalif tavırlarıyla dikkat çeken dört meclis üyesinin disipline sevk edilmesini istedi. Disiplin girişimi yönetimi ikiye böldü. Yapılan oylamada dört meclis üyesi hakkındaki disipline gönderilmeleri talebine 7'ye karşı 9 oyla veto çıktı. O ilçede dört meclis üyesi hakkında flaş adım

  • Ege Postası
  • 10.02.2016 - 23:58
EGE POSTASI-HABER SERVİSİ -CHP Çiğli'de uzun süredir gerek meclis toplantılarında gerekse de grup toplantılarında meclis üyeleri ile Belediye Başkanı CHP'li Hasan Arslan arasında yaşanan tartışmalar nedeniyle İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'ndan 'disiplin' hamlesi geldi.

DÖRT MECLİS ÜYESİ
Çiğli Belediye Başkanı Arslan'ın son grup toplantısında kendisine muhalif tutum sergileyen meclis üyeleri Erkan Tuncer, Yusuf Çoban, Yüksel Arduç ve Süleyman Karadağ'a yönelik 'disiplin' mesajı vermesi sonrası Mertoğlu düğmeye bastı. 

MERTOĞLU TALEP ETTİ
İlçe yönetimini olağanüstü toplayan Mertoğlu, meclis üyeleri Erkan Tuncer, Yusuf Çoban, Yüksel Arduç ve Süleyman Karadağ'ın Belediye Başkanı Arslan'a yönelik grup toplantılarındaki tutumlarını anlatarak dört meclis üyesinin de disipline sevk edilmesini talep etti.

İlçe Başkanı Mertoğlu’nun muhalif meclis üyeleri ile ilgili basında çıkan haberleri göstererek “Bu isimlerin disiplin kuruluna gönderilmeleri gerekiyor” demesi üzerine ybazı yöneticilerin “Basında çıkması bu arkadaşların bunları söylediğini ortaya koymaz, mutlaka dinlenmesi gerekiyor” diyerek karşı çıktığı öğrenildi.

KAZAR TERK ETTİ
Mertoğlu'nun gelen öneri sonrası “ Bu meclis üyeleri grup kararına uymadılar bu neden ile disipline verilmeleri gerekiyor” diyerek ısrarcı olduğu, ilçe yöneticisi Dursun Ali Kazar'ın ise sert bir dile “Böyle bir şeyi tüzük gereği gündeme dahi alamasınız, bu yaptığınız yanlış” diyerek tepki gösterdiği ve toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

TANSİYON YÜKSELDİ
Toplantıda tansiyonun yükseldiği İlçe Başkanı Mertoğlu ile bazı yöneticiler arasında sert tartışmaların çıktığı hatta itişmelerin yaşandığı öğrenildi.

OYLAMADA 'DİSİPLİN' ÇIKMADI
Toplantıyı terk eden Kazar’ın toplantıya geri getirilmesiyle toplantıya devam edilirken, dört meclis üyesinini disipline gönderilmesi oylandı. Edinilen bilgiye göre yapılan oylamada 7 yöneticinin dört meclis üyesinin disipline gönderilmeleri yönünde oy kullandığı 9 yöneticinin de 'hayır' oyu verdiği öğrenildi. Toplantıda oy çokluğuyla meclis üyelerinin ilçe başkanlığında dinlenmesi kararı çıktı. Meclis üyeleri cuma günü ilçe başkanlığına çağrılacak ve yaşananlar hakkında görüşleri alınacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.