Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'ye 'uygun' görülen işlem, CHP kazanınca 'usule aykırı' oldu

AK Parti'ye 'uygun' görülen işlem, CHP kazanınca 'usule aykırı' oldu

Menemen'de gerçekleşen kurayı CHP'li aday kazanınca itiraz eden AK Parti'nin, Selçuk'ta aynı yöntemle Belediye Meclis Başkan Vekili seçtiği ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 09.01.2021 - 09:25

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisi'ndeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca kura çekildi. Kurada Belediye Başkan Vekilliği görevine CHP'li Deniz Karakurt getirildi. AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan, seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'in haberine göre; Mahkemenin seçimin kura bölümünün yürütmesini durdurmasının ardından harekete geçen valilik yazı göndererek seçim sürecinin tamamlanmasını istedi. Mahkeme sürecinin tamamlanmadığını belirten Millet İttifakı üyeleri, kura çekiminin meclis gündemine gelmesi sebebiyle meclis toplantısına katılmadı. Ardından gerçekleşen meclis toplantısında önergenin görüşülmesi oy çokluğuyla gündemden çıkarıldı. Son olarak devreye giren İzmir Valiliği, Menemen Belediye Başkanlığı'na kura ile seçilen CHP'li Karakurt'un yerine Vali Yardımcısı'nı kayyım atayarak tekrar kura seçiminin yapılması için Menemen Belediye Meclisi’ni 12 Ocak günü olağanüstü toplantıya çağırdı. 

AK PARTİ AYNI YÖNTEMİ 'USULÜNE UYGUN' BULMUŞTU

AK Parti'nin 'Cam fanusta kura çekildi' diyerek yaptığı başvuru sonuç alınca CHP kanadından, 2016'da AK Parti tarafından yönetilen belediyede yaşanan benzer bir olaya dikkat çekildi. 2016 yılında AK Parti'nin yönetiminde olan Selçuk Belediyesi Meclisi’nde, encümen üyeliklerine aday olan isimler 8'e 8 eşit oy alınca kura çekimi yapıldı. Kura işlemi 'cam küre içerisine konulan, plastik kutulardan isim çekme' usulü ile yapıldı ve AK Parti'nin adayı Belediye Meclis Başkanvekili seçildi. Menemen Belediyesi'nde yaşanan olay Selçuk'ta da yapıldı fakat herhangi bir itiraz gündeme gelmedi. Söz konusu kurayı çeken dönemin Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, belediye başkanlığı görevi bittikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi'ne atandı.

Selçuk'ta çekilen kuranın görüntülerini sosyal medyada paylaşan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, "AKP’li belediye yapınca uygun, Menemen’de CHP’li belediye yapınca 'aykırı' sayılıyor. Yöntem ve usul aynı, sonuç 'keyfi' olarak 'farklı'... Herkes için ve her yerde hak, hukuk, adalet mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

İŞTE O VİDEO

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.