Dolar 32,3788
%-0.13
Euro 34,7575
%-0.13
Altın 2.409,310
%-1.06
Bist-100 10.111,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de kongre Pazarı! Neler yaşandı, kim/ne mesaj verdi'

AK Parti'de kongre Pazarı! Neler yaşandı, kim/ne mesaj verdi'

AK Parti İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Dün Gaziemir ve Torbalı ilçeleriyle başlayan kongre mesaisi Bayraklı kongresi ile devam ediyor. Tek adaylı geçen AK Parti Bayraklı 5. Olağan Kongresi’nde AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat başkanlık koltuğuna oturdu.

  • Ege Postası
  • 06.09.2020 - 19:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Mart 2020 tarihinde ilçe kongrelerine başlayan AK Parti İzmir’de koronavirüs salgını sandık mesaisine ara vermişti. Pandemi nedeniyle ara verilen kongreler 5 ayın ardından dün Gaziemir’de başladı. AK Parti İzmir’de kongre mesaisi bugün Bayraklı ilçesiyle devam etti. AK Parti İzmir İl Binasında pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Cemal Bekle, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal katıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kongreye katılamadı. 

AK Parti Bayraklı 5. Olağan Kongresinde başkanlık için tek aday mevcut ilçe başkanı Halil Polat oldu.

Kongrenin Divan Başkanlığına Kütahya Milletvekili Ahmet Tan seçildi. 

YENİ HİZMET BİNASI MÜJDELENDİ

Polat, Covid-19 testi pozitif çıkan başta Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım olmak üzere virüse yakalanan herkese geçmiş olsun dilekleriyle başlayan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, “Biz 18 yıldır reisimiz Recep Tayyip Erdoğan müjdeler duymaya alışmış bir milletiz. İnşallah bundan sonra da başka başka müjdeler duymaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ben de Bayraklı teşkilatı özelinde sizlere bir müjde vermek istiyorum. Yaklaşık 5 yıldır lokasyon anlamında AK Parti ye yakışmayan bir binada hizmet ediyorum. Lakin AK Partinin daha iyi bir binada hizmet vermesini düşündük. Bu vesileyle merkezi bir yerde Smyrna meydanında kiralamış olduğumuz yeni hizmet binamızın müjdesini vermek istiyorum. Hedefimiz 2023’te bayraklıyı ve İzmir’i parti olarak birinci parti yapmaktır. Hedefimizi 2024’te bayraklının ve İzmir’in son 25 yıllık makuz tarihini kırarak ak belediyecilikle tanıştırmaktır. Bu vesileyle 5. Olağan kongremizin sevgi, saygı ve dostluk içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi 

“80 YILLIK HAYALLER GEÇEKLEŞTİRİLDİ”

Türkiye’nin bugünkü konumunu geçmişiyle kıyaslayarak anlatan İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Kısa bir süre önce partimizin 18. Yaş gününü hep birlikte idrak ettik. Tarihe ve geçmişe baktığımızda partimizin kuruluşu daha geriye gidiyoruz. Bu yolculuk Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Belediye Başkanı olmasıyla başlıyor. Çok kısa süre sonra bir şiir bahane edilerek kendisi hapse gönderildi. Giderken ‘Bu şarkı burada bitmez demişti ve şarkı orada bitmedi. Partimiz kuruldu ve partimiz hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi ve hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Tarımdan sanayiye ekonomiden iç ve dış politikaya ülkemiz adeta lig atladık. Ülkemizin bugünlere gelmesi elbette kolay olmadı. 2007‘de parti kapatılma davası, cumhurbaşkanını seçtirmeme davası, dershane ve gezi olayları ve nitekim iç ve dış düşmanlarımızın bize reva gördükleri hain FETÖ darbe girişimi 15 Temmuz kalkışması gerçekleşti. Dünyada inanıyorum ki hiçbir ülke bu darbenin altından kalkamayacaktı. Ama bizim halka ve hakka inanmış bir liderimiz vardı. Ona inanan halkı vardı. Bizler teşkilatlar ve Türk halkı olarak bize reva görülen bu darbeyi hep birlikte bertaraf etmeyi başardık. Üzerimize içeriden ve dışarıdan düşmanlarımızın oyunları yağmaya devam ediyor. Ekonomik saldırılar ve özellikle Akdeniz’de bizim muktedir olmamızı engelletecek girişimler akıl almaz bir şekilde devam diyor. Ülkemizin artık bölgesinde ve dünyada lider bir ülke olduğunu düşmanlarımız en az bizim kadar biliyorlar. Biliyorlar ki Türkiye eski Türkiye değil. Artık Türkiye 80 yıldır hayal ettiği bütün hedeflerine vardı ve bundan sonraki sürelerde de varacaktır. 8 yıldan beri ülkemizde yapılmak istenen ne varsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde yerli ve milli kaynaklarımıza sahip olduğumuzu göstermemize kadar başörtüsü sorunundan Ayasofya’nın açılmasına kadar ülkemizde ve dünyada muktedir bir ülke olmaya ulaşmaya kadar onlarca hayal vardı. Şükürler olsun ki Allah hayallerimizin tamamını Cumhurbaşkanımıza gerçekleştirmeyi nasip etti. Bizler kendimizle partimizle ve Sayın Cumhurbaşkanımızla ne kadar gurur duysak azdır. 2023 hedeflerimize doğru kongrelerimizden çıkan kadrolarla yürüyeceğiz. Bu kadrolar bizim ülkemizin 2023 hayallerini taçlandırması için birlikte yürüyoruz. Bu yüzden yükümüz çok ağır. Ben bayraklı teşkilatımızın bu yükü omuzlanacağını ve 2023’e başarılı bir şekilde taşıyacağına gönülden inanıyorum” diye konuştu.

DOĞU AKDENİZ’DE KRTİK NÖBET MESAJI

Programa katılamayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye vekaleten konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanvekili Ali Aslan, AK Parti’nin bir dava partisi olduğunun altını çizerek “Zaferimizin yakın olduğuna canı gönülden inanıyorum. Biz sıradan bir parti değiliz. Biz dava ve millet partisiyiz. Biz ümmete ümit olan bir partiyiz. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin neferleriyiz. Bu yüzden sıradan bir parti mensubu gibi olamayız. Bizler bu millete hizmet etmek için birer nöbetçisiyiz. Bu kongreler de nöbet değişimizdir. Sizler millete yapılan saldırıyı korumak için nöbettesiniz. Nöbetimizi ne kadar iyi tutarsak ne kadar saldırı ya da darbe olsun bu millet yıkılamaz. Biz bugüne kadar çok önemli nöbetler tuttuk ama şu an en önemli nöbet aşamasınayız. Biz öyle bir hale geldik ki artık Amerika başkanıyla Rusya başkanıyla yan yana eşit oturuyoruz. 2002 den önce Amerika’nın başkanında esas duruşta otururken O yan oturuyordu. Bizim onurumuzu ve başımızı dik tutan Recep Tayyip Erdoğan ye ne kadar omuz versek azdır. Son kritik nöbet yeri doğu Akdeniz’dir. Amerika, Fransız ve Yunanistan savaş gemileri orada. Ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle biz de milli savunma sanayimizde geldiğimiz yüzde 80’lik kendi silahını üreten ülke olarak onların gemilerinin tepesindeyiz. Bu vesileyle biz burada nöbetimiz ne kadar sağlam tutarsak Cumhurbaşkanımız o kadar güçlü olacaktır. Sizlerle birlikte görev yapmaktan onur ve şeref duydum. Kongremiz bayraklımıza İzmirlimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKÇİ’DEN CHP’YE HİZMET ELEŞTİRİSİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi yaptığı konuşmada, CHP’nin hizmet anlayışını sert bir dille eleştirerek “Onların derdi hizmet etmek değil” dedi. Zeybekçi sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu bir nöbet. Bu yolculuğa inanmasaydık burada olamazdık. Belediye başkanı olarak buraya geldiğimizde yağmurlu bir gündü ve şunu söyledik. ‘Bu bereketli yağmurlar gibi çisil çisil hizmet, gönül ve sevgi olup İzmir’e yağacağız’ dedik. Sizlerle birlikte bu kentin sokaklarını karış karış dolaştık. Durmayacağız, yorulmayacağız eğer inanıyorsak yürümeye devam edeceğiz. Çünkü İzmir’in bu yürüyüşe ihtiyacımız var. İzmir’in herhangi bir yerine gittiğimizde gördüğümüz manzaraya razı değilsek inandığımız yolda yürümek zorundayız. İzmir tek başına bir şehir değildi. İzmir Türkiye’ye lazımdır. Türkiye sanayisi, turizmi, tarımı ya da ulaşımı taşımacılığı, bilimi, eğitimi İzmirsiz eksik kalır. Maalesef şu anda da eksik. İzmir’e baktığımızda 2019 rakamlarında Antalya’ya 25 milyon turist gelmiş ama İzmir’e 1 milyon. Buna razı mıyı? Değilsek inandığımız yolsa yürümeye devam edeceğiz. Gönlümüzüm olduğu yer İzmir’dir. Yola çıktığımızda sloganımız ‘İzmir’i almaya gelmedik, kendimizi İzmir’e vermeye geldik’ dedim. İzmir’e kendimizi vereceğiz. Bunların yapacağı hiçbir şey yok. Çiçekle böcekle bile uğraşamazlar. Koskoca İzmir’de sadece sahil alanlarıyla ilgilendiler. İzmir’in diğer bölgeleri yok m? Kiraz’da susuzluk var. Kiraz Belediye Başkanı her mahalleye tankerle su taşıyor. Büyükşehir’e yalvarıyor. Bir cevap vermeye bile tenezzül etmeyenler hizmet etmekten anlamazlar. Biz, 2019 Mart seçimlerinde İzmir’de en yüksek oyu aldık diye sevinmeyeceğiz. Zafer başarıya ulaşmaktır. Önce inanacağız. İnandığımızı göstereceğiz. Diyorlar ki İzmir’in surlarında delik açıldı. İzmir’in geri kalmış kalesinin duvarlarını yerle bir ettik. İnşallah gelecek seçimlerde İzmir AK partinin hizmetiyle ve şiarıyla tanışacak. Her zaman sokaklarda olacağız. Çisil çisil yağmaya devam edeceğiz. İzmir’in sokaklarında başı dik alımlı çalımlı yürüyecek tek bir parti vardır. O da AK Partidir. Onların iktidara gelmek gibi bir derdi yok. Bugün ana muhalefet partisinin genel başkanının iktidara gelmek gibi bir derdi ya da girişimi yok. Tek bir derdi var. Partisinde iktidarda kalmak. O partisinde niye iktidarda kalmak istediğini gayet iyi biliyoruz. Dertleri hizmet etmek ya da İzmir’in sorunlarını çözmek değil. Onların dertleri başka. Onları o dertleriyle baş başa bırakacağız ve İzmir’i Türkiye’ye kazandıracağız. Bu canlar bu bedenlerde oldukça hizmet etmeye devam edeceğiz. Başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. İzir2in işini de yarım bırakmayacağız.” 

VEKİL DAĞ’DAN ‘ARKA SOKAK’ GÖNDERMESİ

Pandemi nedeniyle alışılmışın dışında bir kongre süreci geçirdiklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “AK Parti nedir diye baktığımızda hepimiz bir davadan bahsediyoruz. Ben de bu partiyi büyük bir çınara benzetiyorum. Bu çınarın çok büyük kökleri var. Kökleri toprağın altında uçsuz bucaksız baktığınızda nereden çıktığı belli olmayan bir kök. Bu köklere baktığımızda onlar belki ilk insandan beri oluşan kökler. Çünkü ilk insandan beri insanlara baktığımızda insanlar ikiye ayrılıyor. Bir tarafından inşa edenler var diğer tarafında engellemeye çalışanlar var. Bizim davamızın kökleri inşa edenler üzerine kurulu. Şöyle 100 yıllık geçmişe baktığımızda inşa edenler ve yakıp yıkanların kimler olduğunu görüyoruz. Kurtuluş Savaşı’na bakalım. Bir tarafta Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde devam eden bir süreç bir tarafta da engellemeye çalışanlar var. Bizler de inşa edenlerin tarafındayız. Zamanında Keban Barajı’nı inşa eden CHP mantalitesi bugün AK Partinin karşısına geliyor. Onun için bizim kökümüz inşa eden ve yeni icraatlar ortaya koyan oldu ve olmaya da devam edecek. Teşkilatımız da ağacın gövdesi. Bir de bu çınarın yeşil yaprakları var. Onlar da üyelerimiz ve oy verenlerimiz. Bizler de bu davanın ve bu çınarın bir neferi olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. İnandığımız yola yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz. Bugün Karadeniz’de çıkan petrolden Doğu Akdeniz’deki mücadelemizden uzun uzun bahsedebilirdim ama yapmayacağım. Çünkü siz bunları bizden daha iyi biliyorsunuz. Ama gün gelip konuşacağız. O gün oralarda ne işiniz vardı diyenler bugün bir söz dahi edemez konumdalar. Allah’ın izniyle bu süreç ilerleyecek. Biz bugün Libya’da kurulan oyunu gördük ve müdahalemizle bugün orada oyunu kuran ülke olduk. O gün CHP Genel Başkanının sesi çıkmıyordu. Nasıl ki bugüne kadar konuşamadılar bundan sonra da konuşamayacaklar. Bugün seçilen yönetim bizi 2023 ve 2024 seçimlerine götürecek. Bizler 2019’da İzmir’de en yüksek oyu aldık. Ama başarı İzmir’de iktidar olmakla olacak. Bu yüzden ilçe yönetimlerine büyük iş düşüyor. Sahada en iyi şekilde çalışmak boynumuzun borcudur. Bayraklı’nın her mahallesinde AK Parti’nin ayak seslerinin duyulması lazım. İzmir’de arka sokalar çok önemli. Arka sostakileri düşünmedikçe başka başka derlet çıkıyor ortaya. Arka sokaklarda su oranlarının yüksek olmasında yerel yönetimlerin de etkisi vardır. Eğer arka sokaklardaki çocuklarımız düzgün bir şekilde yaşayamıyorsa bir takım neticeler de ortaya çıkar. bu yüzden bu konuda her birimize büyük vazifeler düşüyor. Yeni oluşacak yönetimimiz Bayraklı’nın her yerinde ses getirecek icraatları hayata geçirir. İktidar yolunda yeni yönetimlerimizin çok büyük bir görevi olduğunu tekrar hatırlatıyorum”

Protokol konuşmalarının ardından tek adaylı kongrede yeni başkan ve ilçe yönetimini oylamak için delegeler sandık başına gitti.

İşte AK Parti Bayraklı'nın yeni yönetimindeki isimler;

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.