Dolar 32,2734
%0.1
Euro 34,7154
%-0.17
Altın 2.404,010
%-0.22
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selman Günaydın kongreden başkan olarak ayrıldı

Selman Günaydın kongreden başkan olarak ayrıldı

Koronavirüs nedeniyle ilçe kongrelerini erteleyen AK Parti İzmir’de kongre maratonu bugün başladı. Partinin ilçe kongrelerinin ikincisi Torbalı’da.Tek adaylı AK Parti Tobalı 7. Olağan Kongresi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katılımıyla gerçekleşti. Konuşmasında Türkiye’nin haklı bir gurur yaşadığını belirten Pakdemirli, “Tekrar gururlu olmayı cumhurbaşkanımızla birlikte öğrendik” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2020 - 18:50

EGEPOSTASI- Koronavirüs nedeniyle ilçe kongrelerini erteleyen AK Parti İzmir’de kongre maratonu bugün başladı. Partinin ilçe kongrelerinin ikincisi Torbalı’da.Tek adaylı AK Parti Tobalı 7. Olağan Kongresi Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katılımıyla gerçekleşti. Konuşmasında Türkiye’nin haklı bir gurur yaşadığını belirten Pakdemirli, “Tekrar gururlu olmayı cumhurbaşkanımızla birlikte öğrendik” dedi.

Pandemi nedeniyle ertelenen kongrelerine bugün Gaziemir’de başlayan AK Parti İzmir’de kongrelerin ikinci ayağı Torbalı oldu. AK Parti Torbalı 7. Olağan Kongresi Alyans Düğün Salonu’nda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri; Mahmut Atilla Kaya, Cemal Bekle, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Tek adayın Mevcut İlçe Başkanı Selman Günaydın olduğu kongrenin Divan Başkanlığını Ahmet Özdemir yaptı.

YIL SONUNA KADAR TORBALI’DAN 5 BİN ÜYE

Pandemi nedeniyle kongrelerin istenilen coşkuyla yaşanamdığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Bu kongreler bitecek, pandemi de bitecek. Arkasından biz beraber olacağız. Torbalımız yine muhteşem. Torbalı her daim birinci. Sadece 2019 seçimlerinde yol kazasına uğradık ama bu geçecek. İnşallah 2024’te kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin. Ben bu güne kadar burada emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Torbalı’da bize çok güzel zaferler yaşattınız inşallah daha fazlasını da yaşatacaksınız. Göreve yeni atanan Selman Günaydın arkadaşıma ve ekibine başarılar diliyorum. Göreve geldikleri günden beri durmadan, yorulmadan çalıştılar. Pandemide çok güzel işlere imza attılar. Bu arada ‘Gönül Seferberliği’ programına başladık. Torbalı bu projede de çok iyi işler başardı ve başaracak da. Gaziemir kongremizde söyledim burada da tekrar etmek istiyorum. Gönül seferberliği programları kapsamında başlatılan üye çalışmalarında İzmir’de 9 Eylül’e kadar 35 bin, yılsonuna kadar da 86 bin üye dedik. 9 Eylül’ü beklemedik 5 Eylül’de 35 bin üyemizi tamamladık. Torbalı ve Gaziemir ilk sıralardalar. Arkasından Menemen ve Çiğli geliyor. Yeni başkan arkadaşımızın işi zor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmaları inceledim. Önceki yılarda Torbalı’da 4 bin 857 üye yapılmış. Bu bir rekor. Selman arkadaşımıza ‘Sayın vekilimiz izin verirse yıl sonuna kadar 5 bin üye yapın’ dedim. Bu teşkilat bunu yapar ben buna inanıyorum” diye konuştu. 

“KONGRELER BAŞLANGIÇ OLSUN”

Açılış konuşmacılarından önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, kongrelerin ardından çalışmaların hız kesmeden devam edeceği mesajını vererek şunları söyledi; “Tobalı’yı ve Torbalı’nın o ateşli günlerini çok özledik. Araya pandemi ve rahatsızlıklar girdi ama gönlümüze ve kalbimize hiçbir mesafe girmedi. Kalbimiz hep sizlerle beraberdi. Onun için bu kongreler başlangıcımız olsun diyoruz. Kongrelerle birlikte yeniden çisil çisil bereketli yağmurlar gibi İzmirimizin her mahallesine sokağına her esnafına ve her hanımına ziyaretler düzenlemeye devam edeceğiz. Bugün 7.’sini gerçekleştirdiğimiz ve ‘Torbalı için inandığın yolda yürü’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” 

“2023’TE AK PARTİ TORBALI’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAK”

Torbalı’da AK Parti’nin neredeyse her zaman birinci olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Burada 2012’den yapılmış tüm seçimlerde 7 Haziran hariç AK Parti hep birinci parti çıktı. Yerel seçimlerde 2014’te kazandık, 2019’da ayağımız sendelenmiş olabilir ama 2023’te AK Parti Torbalı’da yine birinci parti olacak. Ve inşallah 2024’te düştüğümüz yerden kalkıp Torbalı’daki hizmetlerimize inşallah hız kesmeden devam edeceğiz. Düne maşallah yarına Bismillah diyorum kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

“İZMİR’İ KAZANMAMIZ LAZIM”

Sözlerine Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından ilde meydana gelen tahribatın bir hafta kadar kısa bir sürede düzeltildiğini aktaran ve bunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Gündemimizde pandemi var. Hakikaten pandemi günlük hayatımızı çok etkiledi. Gündemimiz de çok sıcak. Sayın cumhurbaşkanımız bir yandan Ayasofya’yla bir yandan Libya’yla bir yandan da Doğu Akdeniz’le uğraşıyor. Çok şükür ki Türkiye’nin bu zorlu dönemde başında önemli bir lider var. ülkeyiz. Cumhuriyet tarihinden beri bize bir Türk 10 ülkeden birine bedel diye öğretirlerdi. Bu fakir ve kuru bir gurur. Ama tekrar gururlu olmayı cumhurbaşkanımızla birlikte öğrendik. Dünyanın en büyük projelerine imza attı. Türkiye 18 yılda yapılanlar, güçlü altyapısı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde pandemi sayesinde zor dönemi atlattı. Çok iyi koordine olduk. Her şeyi çok iyi öngörerek yaptık bunu. Ama bu takımın başında da iyi bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan var. Kongrelerin hepsi yenilenmedir. Yenilenmekte her zaman fayda vardır. Rekabet olacaksa da yıkıcı olmayan tatlı rekabetler olmalı. Hepimiz çok çalıştık. Bu dava Recep Tayyip Erdoğan’ın davası değil. Bu dava hepimizin davası. Bu yenilenme sürecinde bazı kırgınlıklar olabilir ama eminim ki ileriye yönelik olarak hepinize yer var. Selman Bey’e söylüyorum. İlerleyen dönemlerde bir tane küskün AK Partili duymak istemiyorum. Bizim İzmir’i kazanmamız lazım. Bunun için inanmak gerekiyor. İnanınca olur. İanndığın yolda yürümek. Hepimiz için önemli olan bu” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından sandık başına geçen delegeler yeni başkan ve ilçe yönetimini oyladı. Selman Günaydın sandıktan çıkan sonuçla başkanlığını resmiyete döktü. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.