Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmri'de 1'inci ve 2'nci bölge stratejileri belirlendi

AK Parti İzmri'de 1'inci ve 2'nci bölge stratejileri belirlendi

AK Parti İzmir’de, parti binasında bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) dışında, yoğun tempoda yaşanacak çalışmalara kolaylık sağlamak amacıyla kurulan 1'nci Bölge SKM Başkanlığı çalışmalarına bugün start verirken, 2'nci bölge SKM Başkanlığı ise yarından itibaren çalışmalarına başlayacak. AK Parti 1'nci Bölge SKM Başkanlığı ve 2'nci Bölge SKM Başkanlığı olarak bölgeler için özel stratejiler belirlendi. 1'nci Bölge'nin başına atanan Mirhan Bedir ile 2'nci Bölge'ye atanan Adnan Yılmaz, seçim stratejilerini ve yapılacak çalışmaları Ege Postası'na anlattı. Başkanlar stratejiyi Ege Postası'na anlattı

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 11:06
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti Genel Merkez'in verdiği talimat üzerine, bölge seçim koordinasyon merkezlerini kuruldu. AK Parti İzmir'de 2011 yılında yine bölge SKM'leri kurmuş, ancak çalışmalar il merkezinden yürütülmüştü. 2015 Genel Seçimleri'nde daha iyi sonuç almak için harekete geçen AK Parti İzmir İl Başkanlığı belirlenen ilçelerde SKM başkanlıklarını kurdu. SKM başkanlıkları, il tarafından yürütülecek SKM çalışmaları ve talimatlarının geri dönüşlerini, 1'nci ve 2'nci Bölge SKM Başkanları aracılığıyla il merkezine iletilecek. Çalışmaları hızlandırmak ve daha sağlıklı bir şekilde seçmene ulaşmak için açılan SKM'ler alan çalışmalarında aktif rol oynayacak. 


PROGRAMLAR DAHA YAKINDAN TAKİP EDİLECEK 
AK Parti'de il ve ilçelerde görev alan, SKM çalışmalarında bulunan, Metrolpol Bölge Başkanlığı görevinden sonra 1'nci Bölge çalışmalarında il SKM ile ilçeler arası koordinasyonu sağlamak üzere atanan Mirhan Bedir, 1’inci Bölge’de seçim irtibat merkezi çalışmalarını, adaylardan Necip Nasır’ın seçim bürosu olarak açılan Karabağlar Belediyesi eski Hizmet Binası'ndan yürütecek. Bugünden itibaren seçim irtibat ofisinin faaliyete geçtiğini ifade eden Bedir, "Bizim amacımız il SKM'nin 1 ve 2'inci bölge olarak yükünü hafifletmek. Programlar, ziyaretler, bakan ziyaretleri gibi programları daha yakından takip etmek açısında yükünü böldük. Programlar elimizden geçtikten sonra il SKM'ye aktaracağız. Çalışmalarımızı biraz daha tabanda, bölgelerde hissettirmek için genel merkez dahilinde çalışma yaptık. Bugünden itibaren çalışmalarımız bölgede devam edecek" dedi. 

1'NCİ BÖLGE'YE ÖZEL STRATEJİ 
Bölgedeki Kürt seçmenlere de ulaşabilmek ve daha iyi diyalog kurabilmek için hemşehri dernekleri ve kanaat önderleriyle de yoğun bir çalışma yürüteceklerinin altını çizen Bedir, şunları söyledi: "1'nci Bölge'de Ayrı bir ekibimiz olacak. Hukuk olarak, gençlik ve kadın kolları olarak ayrı birimlerimiz ve devamlı çalışan 50 kişilik bir ekip olacak. 1'nci Bölge'de 14 tane ilçemiz var. SKM'lerle devamlı irtibat halinde olacağız. Ziyaretlerimiz olacak. Bakan programlarına eşlik edeceğiz. Sahaya hakim olmak için tam kadro çalışacağız. Nüfus yoğunluğu Doğu'ya yakın olduğu için bu kesime çalışmalar daha yoğun olacak. Daha iyi diyalog kurmak için hemşeri dernekleri ve kanaat önderiyle birlikte çalışacağız."

2'NCİ BÖLGE SKM DE HAZIR 
2. Bölge’de ise Medical Park Hastanesi'nin çaprazında tutulan ofis hazırlandı. Yarından itibaren çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Adnan Yılmaz, SKM Başkanlığı'nın 7 gün boyunca yoğun bir şekilde çalışacaklarını belirterek,  "Bizim mevcut çalışmalarımıza ilave olarak milletvekili çalışmalarının yanında teşkilatlarımızı diğer bir AK Parti'de olmayan ve AK Parti'deki başarılarını bugüne kadar, çözüm sürecine ve ülkemizin bundan sonraki ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalarını bu seçimde ne olduğunu anlatacağız. Bu seçimle birlikte bizim de yapacağımız çalışmaların içerisinde artık başka bir parti ılımlı başka siyasi parti görüşünde olanlara markaj yapacağız. Diyalog kuracağız, ev ziyaretlerinde bulunacağız. Bununla birlikte İzmir'de yapılan çalışmaları, her yerin sorun yumağı olduğu ve bunlarda diğer seçmenlere sadece parti bazında bakmamalarını, takım tutar gibi partiye endekslenmemelerini anlatacağız" dedi.  


ALAN MARKAJI YAPILACAK 
AK Parti'ye gönül verenlerle birlikte, seçmeni AK Parti için ikna etme çalışmalarına çok önem vereceklerini vurgulayan Yılmaz, "İzmir diğer bölgeler gibi değil, yatırıma aç bir bölge... Bununla alakalı da bizim seçim sürecine kadar her bir AK Parti üyesi mutlaka, eğer gerçekten yüreğinde AK Parti sevgisi ve başarısını hissediyorsa seçmeni ikna etmeye çalışmalı. Şuanda bu hafta içerisinde saha çalışmalarımızı da ön göreceğimiz şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Ekip kuruyoruz. Başkanlığımız 7 gün boyunca açık olacak ve yoğun tempoda bir çalışma yürüteceğiz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız İzmir'e gelecek ve her gelişlerinde İzmir'e yatırım anlamında katkı koyacağı ve müjde getireceğine dikkat çekeceğiz. Bizim AK Partili olarak övündüğümüz kadar, İzmir halkına da sahip çıktığımızı teşkilatlar üzerinden İzmir'de yaşayan vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Bizim için en önemlisi karşı partilerdeki seçmene alan markajı yapmak. Biz yaptığımız hizmetleri göğsümüzü gere gere anlatacağız" ifadelerini kullandı. 

2'NCİ BÖLGE'DE ALEVİLER, GÖÇMENLER...
Toplumun  her kesimi için çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, Alevilere ve Göçmenlere Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine bağlı bir parti olduklarını anlatacaklarını kaydeden Yılmaz şunları söyledi: "Biz toplumu hiçbir zaman ayırt etmek istemiyoruz ama Alevi seçmenler gerçekten şuanda siyasetin başka bir konjonktürde hareket ediyorlar. Alevi kökenli dostlarımız, arkadaşlarımız var başka siyasi partide olan arkadaşlarımız var. CHP anlayışındaki yaşadıkları Alevilere önem vermeyişlerini, Cumhuriyet ve Atatürk değerleri üzerinde bu partiye bağlı olduğumuzu bugüne kadar Alevi haklarını en çok da AK Parti'nin savunduğunu söylüyorlar. Fakat ne hikmetse kendilerini bu konuda aşamadıklarını söylüyorlar. Biz de çalışmalarımızı karınca misali sürdüreceğiz. Biz onları yok saymadık, elimizden geldiği kadar onlara katkı koymak bizim boynumuzun borcu. Sadece Alevi değil tüm yaşayanlara hizmet etmeyi biz kendimize bir borç bildik. Bununla alakalı da elimizde göçmen ve Alevi kesim ile birlikte bölgemizde yaşayan her insanı sahipleneceğiz. Sahiplendiğimizi de hissettireceğiz. Sadece AK Parti için değil geleceğimiz için oy istiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı bize verirse ülkemizde her şeyin çok farklı yürüyeceğini görecekler." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.