Dolar 32,4471
%-0.12
Euro 34,7922
%-0.51
Altın 2.446,430
%0.42
Bist-100 9.941,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir’de ‘Yerel’ zirve: Kim hangi mesajları verdi'

AK Parti İzmir’de ‘Yerel’ zirve: Kim hangi mesajları verdi'

AK Parti İzmir İl Başkanılığı’nın düzenlediği ‘Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleşti.Basına açık bölümde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Türkiye’de ana muhalefet sorunu olduğunu ifade etti, parti olarak İzmir’de yaptıkları yapıcı muhalefetin örnek olduğunu söyledi. İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise meclis üyelerine özellikle ilçelerinde imar konularını takip etmeleri yönünde uyarılarda bulundu. İl Başkanı Bülent Delican ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ‘bahane üretme, proje üret’ mesajı gönderdi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 13:34
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Koordinasyon Toplantısı’ Balçova Termal Otel’de gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İlyas Şeker, Bölge Koordinatörü Mustafa Baloğlu, İzmir Milletvekilleri Milletvekilleri Hamza Dağ, İlknur Denizli, Ali Aşlık, Rıfat Sait,İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, AK Partili belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.



GÜL: İZMİR’DE MUHALEFET NASIL YAPILIR GÖSTERİYORUZ
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Türkiye’de ana muhalefet sorunu olduğunu ifade etti, parti olarak İzmir’de yapılan yapıcı muhalefetin örnek olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“İzmir’de muhalefet nasıl yapılır, 6-7 ayda İzmirliler gördü. AK Parti’nin belediyecilik anlamında nasıl muhalefet yaptığını ülke görüyor. Keşke İzmir’de AK Parti’nin yapmış olduğu muhalefeti Türkiye’de CHP yapsa…Ülke de hala ana muhalefet sorunu var. Ana muhalefetin lideri ülkeyle ilgili değil, Esed rejiminin güvenliğine yönelik açıklamalar yapıyor.İzmir’de 2019 seçimlerinde inşallah daha fazla hizmet için Ak Partili bir arkadaşımızı Büyükşehir Belediye Başkanı seçtireceğiz. ‘İzmir’de AK Partili belediye yok. O yüzden İstanbul’a daha fazla vereyim’ anlayışımız yok.İzmir’e bu zamana kadar AK Parti 26 milyar TL’lik yatırım yapmıştır.İzmirlinin de İstanbul gibi diğer şehirlerdeki gibi daha iyi hizmete ihtiyacı var. İzmir’in neye ihtiyacı varsa meclislerde onun mücadelesini vereceğiz”



DAĞ’DAN MECLİS ÜYELERİNE İMAR UYARISI
AK Parti İzmir Milletvekili, MKYK Üyesi Hamza Dağ konuşmasında meclis üyelerine özellikle ilçelerinde imar konularını takip etmeleri yönünde mesaj verdi. Dağ, şunları söyledi;
“ Yerel seçim sonrası 24 ilçede muhalefetiz. Artık İzmir’de tek kale maç yok. Artık CHP'de 29 ilçe ve yüzlerce meclis üyesi yok. Fay hattının kırıldığı muhalefeti İzmirliler bize sundu.  Geçmişte bazı hususları gözden kaçırmış olabiliriz. Bazı şehirlerde yeni binalar görülmeye başladı. Bu binalar belediye meclislerinden geçti. Muhalefet partisi mecliste kanunları engellemek için uğraş veriyor. Bizde belediye meclislerinde doğru olmayan yanlış olan özellikle imar konularında muhalefet yapmalıyız. Karşıyaka Soğukkuyu’da bir bina yükseliyor. Etrafındaki binalar 7 katlı iken bu 15 katlı… Karşıyaka Belediyesi bunu onaylarken engelleyemiyorsak yargıya gitmeliyiz.Bizim muhalefetimiz yeterli olmayabilir. Meclisteki sayı nedeniyle mecliste engelleyemiyorsak yargı yoluna gitmeliyiz.”

BÜYÜKŞEHİR VE CHP’YE YÜKLENDİ
İzmir’in Malları tartışmasına da değinen Dağ, “ 22 belediye başkanı İzmir’in malları konusunda Büyükşehir’e destek açıklaması yaptı. Bayram değil seyran değil.Seçim yok, açıklama yapıyorlar. ‘Hükümet engelliyor’ diyorlar. Koca bir yalan. ‘Kruvaziyer yapalım’ diyoruz. Hep beraber ‘olmaz’ diyorlar. Statlara ruhsat başvurusu yapıldı. Büyük ihtimalle Büyükşehir Belediye Başkanının iradesiyle ilçe belediyeleri bakalım ne yapacak. İZKARAY projesi hazır. ‘Yaptırmayız’ diyorlar. Çalışan kim, yaptırmayan kim. Onları iyi anlıyoruz. Çalışmak istemiyorlar. Madem ki çalışmak istemiyorsunuz, çalışmak isteyenlere yol açın.İstediğimiz gölge olmayın yeter. Nereye proje üretilse ‘buraya AVM yapacaklar’ diyorlar. Kendileri ruhsat veriyorlar. Alsancak Stadı’na yönelik rapor var sağlıklı olmadığına yönelik. Şimdi buraya ‘AVM’ yapılacak diyorlar. BMC sorunu vardı. Neredeydi CHP İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı…CHP İl Başkanı ‘BMC’yi kapatıp AVM yapacaklar buraya’  dediler. Biz gece gündüz çalıştık.İşçiler maaşlarını alsınlar diye koşturduk. Yapıldı mı AVM ‘hayır’…Sorun çözüldü mü, çözüldü…Söyledikleri sözleri unutmadık.Kim nederse desin, Alsancak Stadı’nın olduğu yer spor alanı olarak kalacaktır.Size buradan ekmek çıkmaz” diye konuştu.



DELİCAN AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ ANLATTI; ‘KEŞKE’ DEDİ…
Konuşmasına AK Parti belediyeciliğini anlatarak başlayan İl Başkanı Bülent Delican, “ Belediyecilik anlayışında ülkeye örnek olduk. Belediyelerimiz ilerde ders kitaplarında anlatılacak hizmet yapısına sahip. AK Parti belediyeciliğinin temelinde insana sevgi ve saygı var. 2009’da İstanbul’da Florya’da bir kahvaltıya götürüldük. Masalar tertemizdi. Hizmet o kadar tertemizdi ki konuşmaları bırakıp hizmeti takip ettim.Gelen ürünler son derece kaliteliydi. Kim işletiyorsa çok iyi dedim. Meğer İstanbul Büyükşehir’in işletmesiymiş. Keşke İzmir Büyükşehir Belediyesi de böyle hizmet verse. İzmir'de diğer partiler teveccüh bulamıyor. AK Parti boşluk bırakmıyor çünkü. İzmir’de inşallah bu teveccühü 2019’da yaşayacağız. Belki bu salondan bir arkadaşımız Büyükşehir koltuğuna oturacak” dedi.

YALANIN ARKASINA SIĞINMASINLAR
“Biz İzmir’de hep yapıcı muhalefetle Büyükşehir’e katkı koymaya çalıştık” diyen Delican, şöyle devam etti; “ Biz İzmir için artı olabilecek her konuda yapıcı muhalefet yapıyoruz. Biz İzmir’de yarışmak istiyoruz. Belediye bizimle birlikte koştursun, bizim 35 projemiz gibi projeler açıklasın istiyoruz. Bunları hayata geçirirken Büyükşehir, ‘Ankara bizi engelliyor’ diyor.Yalanın arkasına sığınmasınlar. Perdenin önüne geçsinler.Biz kavga siyasetinde değiliz. Bakış açımız İzmir’e hizmet. 2005 yılında Aliağa-Menderes hattı Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte yapıldı.İzmir için birlikte çalışmaya mecburuz. 6 belediye başkanımız da birlikte çalışmaya mecbur. 22 belediyede Ankara’yla birlikte çalışmaya mecbur. İzmir’e çakılacak her çivinin arkasında olacağız. Bu prensipte 2019’a kadar devam edeceğiz.Büyükşehir’de hizmet bekliyoruz. Yapıcı muhalefeti sizler yapacaksınız. İzmir’de hizmet açısında hiçbir boşluğu bırakmayacağız. 6 belediyeyle hizmet yapacağız. 22 ilçede muhalefetimizi sonuna kadar yapacağız.”

ÖNSÖZ SALVOSU
 “İzmir’in malları” tartışmasına değinen Delican,  “6 belediye başkanımızı İzmir’in malları konusundaki duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.Büyükşehir İl Özel İdare Malları için dergi bastırdı. Derginin önsözünde ‘Tarih bu mücadelemizi altın harflerle yazacak’ ifadesi yer alıyor. Savaşmıyoruz. Belediyecilik hizmeti yapıyoruz.Tarih devrim yapanları yeniden yazar” diye konuştu.



PARTİ İÇİ MESAJ
Delican, meclis üyelerine şu mesajları verdi; “Sizlerden temennim faaliyetlere katılmanız. Meclis toplantılarında tam katılımı sağlamanız.Grup kararlarına harfiyen uymanız çok önemli. Biz birlikte varız.6 ay geçti. Sorumluluklarımız çok fazla. Muhalefet anlayışınızı yapıcı olarak yerine getirmeniz gerek” 
 
BADEM’DEN ‘TEŞKİLATI UNUTMAYIN’ MESAJI
AK Partili belediye başkanları adına konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “ İnsana hizmet için sahadayız. Yaptıklarımız İzmir’de inşallah örnek olacak ve 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi koltuğunda bizlerden biri oturacak.Bizler Ak parti teşkilatından gelen insanlarız. Teşkilatı asla unutmamamız gerekiyor.Teşkilat yoksa meclis üyesi, belediye başkanı olamazsınız. Bulunduğumuz yere bizi teşkilat getirdi. Teşkilatla birlikte yol yürümeliyiz. Ciddi borçlar devraldık. Derdimizi iyi anlatmalıyız. Asla vatandaşın önünde borç meselesine sığınmamalıyız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.