Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de 1 Kasım raporu!

AK Parti İzmir'de 1 Kasım raporu!

AK Parti’de parti yöneticilerine yönelik belediye başkan aday adaylığı başvuruları tamamlandı. İzmir'de beklendiği gibi 14 ilçe başkanı hem istifalarını sundu hem de başvurularını yaptı. Belediye başkan aday adaylığı başvurusunun yapılmadığı tek ilçe Beydağ oldu. İsmi Büyükşehir ve Buca için geçen İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar istifa ederken, herhangi bir yere başvuruda bulunmadı. Konak, Gaziemir ve Menderes kadın kolları başkanları belediye başkanlığı koltuğuna talip oldu.

  • Ege Postası
  • 01.11.2013 - 20:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti’de yerel seçim sürecinde belediye başkan aday adaylığı düşünen parti yöneticileri için açıklanan başvuru süresi doldu. 1 Kasım tarihi ile belediye başkan adaylığına başvurular son bulurken İzmir teşkilatında beklendiği gibi 14 ilçe başkanı istifalarını İl Başkanlığı’na sundu, aday adaylığı başvurusu yaptı. İl yönetiminde ise sürpriz bir gelişme yaşandı. İsmi Büyükşehir ve Buca için geçen İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, istifa etti. 1 Aralık’a kadar görevine devam edecek olan Çakar, herhangi bir başvuruda bulunmazken, “Partimin kurallarına uyuyorum. Büyükşehir veya herhangi bir ilçede görev verilmesi halinde önümde hukuki bir engel olmaması için istifamı verdim. Herhangi bir başvuruda bulunmadım.Partimin değerlendirmesini bekleyeceğim” dedi.Belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapılmayan tek ilçe Beydağ oldu.

Meclis üyelikleri başvuruları ise Genel Merkez kararıyla 1 Aralık'a kadar uzatıldı.


14 BAŞKAN İSTİFA ETTİ!

AK Parti’de yerel seçimler için adaylığı düşünen parti yöneticilerine yönelik başvuru tarihi sona erdi. Çeşme kampında İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a aday adayı olmayı düşündüklerini söyleyen 19 ilçe başkanından 14’ü başvuruda bulundu. Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru, Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan, Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, Dikili İlçe Başkanı Mehmet Önder Akşengür, Menderes İlçe Başkanı Mustafa Bahar, Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu, Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşargörmez ve Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ilçelerinde belediye başkanlığı koltuğuna resmen talip oldular. 14 ilçe başkanı başvurularının yanında istifa dilekçelerini de sundu.


5 İLÇE BEKLEYECEK!

Çeşme Kampı’nda İl Başkanı Akay’a aday adaylığı düşündüklerini söyleyen Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin’in aday adaylığı düşüncelerinin devam ettiği ancak İl’den gelen ‘bekle’ talimatı nedeniyle başvuruda bulunmadıkları öğrenildi.

İL YÖNETİMİNDE BAŞVURULAR
  VAR

İl yönetimi de hareketli saatler yaşadı.Geçtiğimiz günlerde il yöneticisi Osman Başterzi Selçuk Belediye Başkan aday adaylığını ve İl Başkan Yardımcısı Nazmi Kalyoncu ise Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı dosyası
nı teslim etmişti. Başvuru tarihinin son gününde Adnan Yüksel Gaziemir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yedek yönetim Kurulu üyesi Nurettin Albaş da Torbalı belediye Başkan aday adayı oldu. 4 asil 14 yedek ilçe yöneticisininde belediye meclis üyeliği başvurusunda bulunduğu öğrenildi.


ÇAKAR İSTİFA ETTİ AMA…

İl yönetiminde sürpriz gelişme ise İl Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar cephesinde yaşandı. Çakar, istifa dilekçesini İl Başkanlığı’na verdi, ancak herhangi bir başvuruda bulunmadı. İsmi Buca, Gaziemir ve Karabağlar gibi ilçeler dışında Büyükşehir içinde geçen Çakar, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “ Bugüne kadarki siyasi tavrım görev istenmez verilir anlayışında oldu. Partimin kurallarına uyuyorum. Büyükşehir veya herhangi bir ilçede görev verilmesi halinde önümde hukuki bir engel olmaması için istifamı verdim. Herhangi bir başvuruda bulunmadım.Partimin değerlendirmesini bekleyeceğim. Verilecek olan görevi yapmak için elimden gelen gayreti gösteririm. 1 Aralık’a kadar görevimin başındayım” dedi.

İLÇE İLÇE KİM BAŞVURU YAPTI'

Aliağa'da İlçe Başkanı Kazım Ulaş dışında, Tansu Kaya, Hüseyin Şengül, Gürcan Alkan, Bilge Şengül, Bişar Akar, Şafi Temur ve Zülküf Koçoğlu belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Bayındır'da Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kertiş dışında, İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve İsmail Akar başvuruda bulundu.

Balçova’da İlçe Başkanı Oktay Duru dışında belediye başkanlığı için başvuru yapılmadı.

Bergama’da Hasan Şahin, Mustafa Durmaz, Nuri Kiraz, Ahmet Dağdelen ve Feridun Ergun başvuruda bulundu.

Beydağ’da başvuru yapan bir isim olmadı.

Gaziemir'de Adnan Yüksel, Kerem Fahri Baykalmış, Selahattin Daver, Nazmi Yılmaz, Serdar Muçay, Hüsnü Demir, Erol Kaya, Coşkun Doğru, İsmail Acar, Nil Turan ve Mediha Balbakan belediye başkanlığı koltuğuna resmen talip oldu.

Narlıdere'de sadece Aslan Bilgi başvuruda bulundu.

Karabağlar'da Bilal Doğan, Serhat Şener, Erol Sevgican, Harun Özdemir, İbrahim Bengi, Hüsniye Çoban, Osman Sakman,Nazmi Kalyoncu, Çetin Kökçar ve Abduurahman Aykut Dikencik

Çeşme’de mevcut ilçe başkanı Fatma Özen dışında, Hüseyin Boyacı ve Mustafa Levent Yıldırım başvuruda bulundu.

Buca'da İlçe Başkanı Mustafa Solmaz dışında, Mustafa Arslan, Muzaffer Güzeloğulları, İsmail Bekiroğlu, İsmet Çetinkaya, Adnan Öztekin, Aybar Uygur, Fikret Aktaş, Hasan Kılıçaslan, Ayşe Neşe Edebali, Cafer Büyükalmuz, İsmet Çetinkaya,

Çiğli'de İlçe Başkanı Adnan Yılmaz dışında  Galip Öztürk, Celal Ovagül, , Nedim Aslan, Sıddık Soysal ve Celal Atik başvuruda bulunan isimler oldu.

Karşıyaka'da Ekrem Sarıgöl, Tanfer Kemerli, Pnar Güney ve Ahmet Uğur Baran

Bayraklı'da mevcut ilçe başkanı Ali Aslan dışında, İsmail Sarı, Ali Kökoğuz, Hakkı Atilla, Erkan Özkan, Mikail Bilici, Abdurrahman Çabuk, Nurettin Memur ve Erkan Horoz aday adaylığı dosyasını teslim etti.

Bornova'da Mevcut İlçe Başkanı Hüseyin Özkan dışında, Abdullah Tekbaş,Salih Bölük, İlhan Kaya, Özcan Terhan ve Necmettin Yahşi belediye başkanlık koltuğuna resmen talip olan isimler oldu.

Kemalpaşa'da Halil Bülbül, Mehmet Türkmen,Said Murat, Nazmi Aydın, Arif Uğurlu, Yunus Diken, Erol Bekdaş, Ahmet Zengizor, Mustafa Köse ve Necati Yazar belediye başkanlığı başvurusunda bulundu.

Kiraz’da Erol Çomak başvuruda bulunan tek isim oldu

Karaburun'da Hüseyin Altın, Ferhan Eroğlu, Latif Özkan, Mülkü Aşit, Adem Avcı, Emine Zeybek, Ahmet Değirmenci,

Selçuk'ta Zeynel Bakıcı, Osman Başterzi, Halil Düztaş,

Seferihisar’da ilçe başkanı Ümit Cingöz, Mustafa Ulu, Hüsamettin Altıntaş,

Menderes'te İlçe Başkanı Mustafa Bahar dışında, Bülent Soylu, Hanife Kural, Zerrin Ak, Ümit Onaç, Feridun Esen, Mustafa Gül, Mustafa Beşer ve Hasan Kabarcı başvuru dosyalarını teslim ettiler.

Menemen’de mevcut İlçe Başkanı Arif Kuran, Mehmet Kaplangı, Hakkı Durmaz, Tekin Alptekin ve Yılmaz Ergül

Foça'da Ramazan Genç, Ömer Faruk Tunca, Erkan Atik, Tolga Murat Balıkçı, İrfan Çalışkan, ve Salih Keleş belediye başkanlığı koltuğuna resmen talip oldular

Dikili'de mevcut İlçe Başkanı Mehmet Önder Akşengür dışında Zafer Afyon ve Mehmet Akif Üvedi belediye başkan aday adaylığı dosyasını teslim etti.

Konak'ta Naci Özsanık, Abdurrahman Tosun, Sevim Tozan, Mehmet Sait Aktuğ, Hüseyin Özdilek, Ahmet Hakan Ay ve Oytun Nalbantoğlu belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu

Kınık’ta Sadık Doğruer, Ahmet Er ve Ahsen Özçam dosyalarını teslim etti.

Torbalı'da mevcut İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez dışında Nurettin Albaş, Ahmet Özkan İbrahim Memişoğlu, Behçet Çınar ve Tolga Eleman başvuru dosyasını teslim etti.

Tire'de mevcut İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu ve Mehmet Sıtkı İçelli belediye başkanlığı koltuğuna resmen talip oldular

Urla'da Tanju Çolak, Erşan Eroğlu, Şahin Emre, Cengiz Sandıklı ve Barkın Bengi,

Ödemiş’te sadece Mehmet Tozlu belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Güzelbahçe'de Vasfi Çakıroğlu, Cem Kavur, Hakan Yıldırım ve Bahar Ballı

GENÇLİK KOLLARINDA 4 İLÇE BAŞKAN ADAY ADAYI
AK Parti İlçe Gençlik Kollarında da tablo netleşti. İstifa şartının aranmadığı Gençlik Kolları’nda Urla, Aliağa, Bergama ve Karşıyaka Gençlik Kolu Başkanları meclis üyeliği için başvuruda bulundu. İl Gençlik Yönetim Kurulu’nda ise 8 il yöneticisi meclis üyelikleri için başvuruda bulundu.

KADIN KOLLARINDA 3 BAŞKAN ADAY ADAYI

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları’nda 16 il yöneticisi meclis üyelikleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Konak Kadın Kolları İlçe Başkanı Sevim Tozan, Menderes Kadın Kolları İlçe Başkanı Zerrin Ak ve Gaziemir Kadın Kolları İlçe Başkanı Nil Turan ise bulundukları ilçelerde belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.