Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait’ten Büyükşehir’e Kaynaklar eleştirisi

Sait’ten Büyükşehir’e Kaynaklar eleştirisi

Buca Kaynaklar’da açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirerek, “Büyükşehir Belediyesi yapmazsa, konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşür gerekeni yaparız. Bakanlık konuya el atar” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.11.2013 - 15:30
EGE POSTASI- Daha önce de defalarca gündeme getirilen Kaynakların kanalizasyon sorununu AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait bir kez daha gündeme getirdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sema Yunatçı, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, AK Parti Buca Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, , İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan, Müdürlük Görevlisi Murat Ol, Buca İlçe Sağlık Müdürü Azime Sine ve AK Parti’li Buca Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Kaynaklar’da açıklama yapan Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirdi. 2009 yerel seçimlerinden sonra Kaynakların köy tüzel kişiliğini kaybederek Buca’ya bağlı bir mahalle haline geldiğini ve alt yapısı dahilinde kanalizasyon yerine fosseptik çukurlarının bulunmasının sağlıksız olduğunu dile getiren Rifat Sait, “Kanalizasyondan sorumlu İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar yapılan çağrılara yanıt vermedi. Eğer bundan sonra Büyükşehir Belediyesi yapmazsa, konuyu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşür gerekeni yaparız. Bakanlık konuya el atar” dedi.

“2 milyon lira sorunu çözer”
Mahalle muhtarı Erhan Şen’in kendisini arayarak soruna çare bulunmasını istediğini ve konuyu bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istediklerini de dile getiren Sait, “Cumhuriyet, Atatürk, laiklik elden gidiyor diyorlar. Hayır, bunlar yanlış. Ne Cumhuriyet, ne Atatürk, ne laiklik elden gitmiyor. Asıl İzmir elden gidiyor. İzmir'i ilgilendiren bir çevre katliamı yaşanıyor Kaynaklar’da. Evlerdeki fosseptik ve lağım suları Tahtalı Çayı’na akıyor. Yaklaşık 2 milyon liralık altyapıyla bu sorun çözülebilir” diye konuştu.

Paralarını geri istediler

Seçim döneminde herkesin gelerek hizmet sözü verdiğini fakat alt yapı sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmadığını belirten Mahalle Muhtarı Erhan Şen, hem baraj için hem de vatandaşın sağlığı için kanalizasyon çalışmalarının yapılmasını istedi. Katı atık bedeli olarak su faturaları dahilinde 60-70 lira gibi bir meblağ ödediklerini ifade eden vatandaşlar da gerekli çözümlere ulaşılamazsa ödedikleri paraların kendilerine geri verilmesini talep etti.

İnceleme yapılacak
Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raporlarını ve arşivdeki dosyaları incelemeden herhangi bir şey söyleyemeyeceklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sema Yunatçı, “Konuyu yapacağımız çalışmayla etüt ettireceğiz. İl Müdürlüğü olarak Tahtalı Barajı kirliliği konusunu tetkik ettireceğiz. Büyükşehir Belediyesi ile yazışma yapacağız. Geçmişte yapılanları inceleyeceğiz. Konunun takipçisi olacağız. Bugüne kadar konuyla ilgili bilgimiz yok” diye konuştu.

“Önce sudan şüpheleniriz!”
Yaşanan ishal, kusma gibi hastalıkların bölgesel olması durumunda öncelikle o bölgenin suyunu kontrol ettiklerine dikkat çeken Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşe Candan da, Tahtalı’nın sürekli İZSU kontrolünde olduğunu ve numune alınarak gerekli tahlillerin yapıldığını söyledi. “Bu bölgede değil ama genelde yağmurlarda kanalizasyonun içme suyuna karışması durumunda bölgede ishallerde artış olur. Bu konuda uyarılar yaparız. Bu su halkın evine ulaşana kadar defalarca klorlanıyor” diyen Candan, kendilerinin de fosseptik sistemini sağlıklı bulmadıklarını belirtti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.