Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'dan sert TOKİ Çeşme tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema'dan sert TOKİ Çeşme tepkisi

Çarpık yapılaşma, gecekondulaşmanın önüne geçmek ve modern kentler inşa etmek üzere kurulan TOKİ'nin Türkiye'nin dört bir yanında parmak ısırtan çalışmaları devam ederken İzmir'de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP'li yerel yönetimlerin 'İmar bütünlüğünü bozuyor” safsatasıyla bu projelere karşı çıkması büyük tepki topluyor. AK Parti'den sert 'TOKİ Çeşme' çıkışı:

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 10:55
Son olarak TOKİ tarafından İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’nin çehresini tamamen değiştirecek ve bölge sakinlerini daha estetik, daha modern bir Çeşme'ye kavuşturacak toplu konut projesinin yerel yönetim tarafından açılan dava neticesinde mahkemece iptal edilmesine sert tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Hükümet İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor diyen CHP'li yerel yöneticiler İzmir halkıyla dalga geçiyor” dedi. 

''Turizm cennetinde TOKİ'ye yargı freni! Haberi okumak için tıklayınız...''

İzmir'in dört bir yanından TOKİ projelerine talep geldiğini hatırlatan ve İzmir'de TOKİ projeleri için yapılmış çok sayıda başvuru bulunmasına rağmen yerel yönetimlerin modern ve estetik kentleşmeye karşı çıkmasının İzmir halkını cezalandırmak anlamına geldiğini kaydeden Ulema, TOKİ'nin Çeşme'ye konut yapmasına olanak sağlayan 1/25000 ölçekli Çeşme Çevre Düzeni Planı'yla ilgili Çeşme Belediyesi'nin açtığı davada mahkemenin “iptal” kararı vermesini talihsizlik olarak nitelendirdi. 

TOKİ tarafından Türkiye'nin 81 ilinde sayısız projelere imza atıldığını hatırlatan Ulema, İzmir'de yapılması planlanan çalışmaların 'imar bütünlüğü, bilimsel nitelik, kamu yararı' gibi saçmalıklarla engellenmesini kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirtti ve ekledi:

“TOKİ, Türkiye genelinde bugüne kadar 650 bin konut ve 6 bin 700 sosyal donatı inşa ederek vatandaşlarımızın daha rahat, daha modern mekanlara kavuşmasını sağlanmıştır. Biz de büyüyen, gelişen modern bir İzmir için 12 yılda 26 milyar liralık yatırım yaptık. Ancak CHP'li yöneticilerin kamu yatırımlarına engel olma noktasındaki politikası ve Çeşme örneği bir ibret vesikasıdır. Tüm engellemelere rağmen daha yaşanabilir bir İzmir için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.”

TOKİ tarafından Çeşme'de şantiye kurulan bölgede, son olarak 550 daireden oluşan 1'inci kısım konut için zemin düzenlemesi ve temel açılma çalışmaları yapılmıştı. Toplam 450 bin metrekare alanın yüzde 20 kadarına bina inşaatı yapılmasının planlandığı proje; park bahçe, sağlık tesisi, yol, kamusal ve sosyal alan, kreş, ilköğretim okulu, orta öğretim okulu, lise, cami, spor tesisleri, pazaryeri ve site içi otopark gibi ortak kullanım alanlarını da kapsıyordu. Ayrıca, proje kapsamında, 3+1 ve 2+1 tipinde, zemin + 3 kat olmak üzere toplam bin 584 konut yapılması planlanıyordu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.