Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti 'Cemaatin' diye veto etti bakın sahibi kim çıktı

AK Parti 'Cemaatin' diye veto etti bakın sahibi kim çıktı

​Geçtiğimiz gün Karabağlar Belediyesi’nin meclis oturumunda kriz çıkaran imar tartışmasının ardından hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. AK Parti’li meclis üyelerinin Başkan Muhittin Selvitopu’nu sert şekilde eleştirdiği ve arazinin cemaate ait olduğu iddiasıyla veto ettiği imar değişikliği yapılan alanın esas sahibi emekli öğretmen olan bir vatandaş çıktı. BAKIN SAHİBİ KİM ÇIKTI

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 11:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi sınırlarında Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde Yeşilyurt Mezarlığı yakınlarındaki boş arsa için yaşanan imar krizinin ardındaki sır perdesi aralandı. Belediyenin geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis toplantısında adeta bir kaşık suda fırtına kopartan alanla ilgili yaşanan tartışmalar az kalsın vatandaşı mağdur edecekti.
 
 
BİTMEYEN ÇİLE ÇÖZÜLDÜ AMA…
Karabağlar’ın Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşın yıllardır bitmek bilmeyen imar çilesi geçtiğimiz gün çözüme kavuştu. 9306/2 Sokak ile Enerji Caddesi kesişiminde kalan ve etrafı çok katlı yapılarla kaplı boş arazide adeta çıkmaz yaratan imar belirsizliği belediyenin kritik kararı sonrası çözüme kavuştu. Belediye meclis oturumunda AK Parti’li meclis üyelerinin sert şekilde muhalefet ettiği ve ret oyu verdiği toplam 677 metrekare büyüklüğünde atıl durumda bulunan arazi hak sahiplerinin kullanımına yönelik olarak yeniden düzenledi.
 
TAPUSU VARDI, İMARI YOKTU
Yapılan plan tadilatı sonrasında sokak arasında kalan ve çevredeki apartman sakinlerinin de başlıca şikayet konusu haline gelen mezbelelik boş arazi yapılaşmaya açıldı. Kriz yaratan ve büyük tartışmalara yol açan arazinin sahibi iddiaların aksine ise yıllardır belediye kapısında mağduriyet yaşayan bir mahalle sakini çıktı. Uzun süredir kamulaştırma isteyen ve planlarda sosyal tesis alanı olarak kaldığından ötürü sadece kamunun yatırım ve tesis yapabileceği arazisini kullanmayan emekli öğretmen olan bir vatandaşın sıkıntısı da çözüldü.


 
ÇOCUK YUVASINA DA MUHALEFET
Yapılan değişiklik sonrasında özel sosyo-kültürel tesis alanı yapılan alanda kat yüksekliği ve yoğunluk oranı korunmak şartı ile yapılaşmanın önü açılırken, söz konusu özel şahıslar tarafından arazide kütüphane, sergi salonu, müze, sinema ve tiyatro, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, kadın ve çocuk sığınma evi, şefkat evi gibi yapılar inşa edilebilecek. Yapılan bu değişiklik yıllardır sıkıntısına çözüm bekleyen vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken, muhalefetin cephesinde ise adeta kriz yarattı.
 
SAHİBİ YILLARCA KAMULAŞTIRMA İSTEMİŞ
Alanla ilgili bilgi veren Tahsin Yazıcı Mahalle Muhtarı Selim Arı, söz konusu alanın yıllardır atıl durumda olduğunu belirterek, esas hak sahibinin ise bir şirket ya da kurum olmadığını ve arazinin emekli bir vatandaşa ait olduğunu aktardı. Geçmişte öğretmenlik yapan tapu sahibinin Konak Belediyesi döneminden bu yana gösterdiği tüm çabalara karşın elindeki arazisini satamadığını ve planlarda sosyal tesis alanı olarak gözüktüğünden ötürü de inşaata başlayamadığını söyleyen Muhtar Arı, “Çıkan tartışmaya bir anlam veremedim. Vatandaş buraya yatırım yapmak istiyor, olmuyor. Satmak istiyor, olmuyor. Yıllarca gitti geldi, bu alana bir türlü çözüm bulunamadı. Hak sahibi de madem buraya yatırım yapamıyorum, bari burayı kamulaştırsınlar diyerek defalarca belediyeye gidip gelmiş, buradan ümidini kesmişti. En sonunda çöplük ve hurdalık haline gelen araziyle ilgili bu sorunun çözülmesine mahalle halkı olarak sevindik. Zaten sokak arasında, apartmanların önünde kalan küçük bir alan. Demek ki sorun çözülmüş” diyerek açıklama yaptı.
 
AK PARTİ “GÖZÜMÜZ ÜZERİNDE” DİYEREK KARŞI ÇIKMIŞTI
Geçtiğimiz gün gerçekleşen meclis oturumunda yaşanan tartışmada söz konusu alanın “sosyal tesis” statüsünden çıkartılarak “özel sosyo-kültürel tesis alanına” dönüştürülmesine karşı çıkan AK Parti’li meclis üyesi Azad Fazla’nın “İzmir halkı bu yanlış düzenlemelerden ve keyfe keder uygulamalarından muzdarip. Kamunun yapamadığını vatandaş yapsın deniyor. Yönetmelik açık. Ne için başvuruyorsanız adını söyleyeceksiniz. AK Parti olarak gözümüz buranın üzerinde, umarız suistimal olmaz. İtirazlarımızı Büyükşehir Belediyesi’ne de taşıyarak dile getireceğiz” sözleri salonda tansiyonun yükselmesine yol açmıştı. Eleştirilere sert tepki gösteren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise “Bizim kendimizden şüphemiz yok” diyerek yanıt vermiş ve “Siz kendinize bakacaksınız. Bu yasaları kimlerin çıkarttığı belli. Siz partinizin yaptıklarınızı bilmiyor musunu? Türkiye’de özel sağlık, özel eğitim, özel hastaneyi yasal mevzuata sokan sizin partiniz. Biz yasal mevzuata göre değerlendirme yapmak zorundayız. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın görüşünü aldık, bakanlığın verdiği cevap budur. Farklı düşünüyorsanız gidin bu yasaları değiştirin. Biz yasa, kanun ve yönetmeliklere göre hareket etmek zorundayız. Buraya vatandaş ne yapacak, onu da sizin bakanlığınız karar vermiş. Lütfen yönetmeliğe bakın ondan sonra gelin. Sizin konuşmalarınızı hayretler içerisinde dinledim” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.