Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tünele yargı yolu göründü

Tünele yargı yolu göründü

​AK Parti’nin 35 Projesi arasında yer alan ve kentte büyük tartışmalara yol açan Konak Tünelleri ile ilgili geçtiğimiz günlerde çıkan yargı kararının ardından meslek odalarından flaş bir hamle daha geldi. Tünel projesini yargıya taşıyan Şehir Plancıları Odası, açtığı iki ayrı davanın da reddedilmesinin ardından temyize gitti. TÜNEL YENİDEN YARGIDA

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 11:49
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İmar planı, zemin etüdü, projesi ve ÇED raporu olmadan temeli atılan ve kentin başlıca tartışma konuları arasında yer alan Konak Tünelleri’nde yaşanan yargı çıkmazı yeni bir boyut kazandı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yerel seçimler öncesinde hizmete açılacağı duyurulan projeye dair şehir plancılarının taleplerini değerlendiren mahkeme, geçtiğimiz haftalarda açılan davalarda üçüncü defa ret kararı verirken, meslek odasından flaş bir temyiz talebi geldi.
 
TÜNELLE İLGİLİ İTİRAZLAR YENİDEN YARGIYA TAŞINDI
AK Parti’nin “35 Projesi” arasında öne çıkan ve inşaatı başladığı günden bu yana hem halk, hem sivil toplum kuruluşları, hem de meslek odalarından büyük tepki toplayan Konak Tünelleri’yle ilgili yargı sürecinde yine bir son dakika gelişmesi yaşandı. 22 Ocak tarihinde bilirkişi incelemesinin ardından beklenen kararını açıklayan yargıdan meslek odalarının itirazlarına ret cevabı gelirken, dava temyize taşındı. Sürecin başından bu yana tünel projesini yakından takip eden ve mahkemeye taşıdıkları itirazları ile “kaçak” ve “hukuksuz” eleştirileri getirdikleri Konak-Yeşildere bağlantı yoluyla ilgili yargı mücadelesine devam kararı alan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, bir üst mahkemeye başvurdu.  
 
 ŞEHİR PLANCILARI DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin geçtiğimiz yıl içerisinde imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan İzmir 5’inci İdare Mahkemesi, davayla ilgili son sözünü geçtiğimiz günlerde söylemiş ve itirazları reddetmişti. İtirazlarını bu sefer de Danıştay 6’ıncı Dairesi’ne taşıyarak temyiz başvurusunda bulunan meslek odası, tünelle ilgili alınan koruma kurulu kararlarını ve “ÇED gerekli değildir” kararını da başvurusuna gerekçe gösterdi.
 
KONAK BELEDİYESİ DE DAVA AÇMIŞTI
Meslek odasının kentin çıkarlarına fayda sağlamadığı, ulaşıma katkısı olmadığı, kamu yararı bulunmadığı, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle sunduğu itirazları karara bağlayan mahkeme, 22 Ocak 2015 tarihinde ret kararı verdi. Temyize gidilmediği takdirde imar planları aynen geçerli olmaya devam edecek ve tünelin önünde de yargısal anlamda bir engel kalmamış olacaktı. Ancak odanın itirazı sonrasında tünel inşaatı bir kez daha yargı çıkmazına girerken, projeyle ilgili olarak Konak Belediyesi’nin de “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açtığı dava ise halen devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.