Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD’nin yeni BM Daimi Temsilcisi Samantha Power

ABD’nin yeni BM Daimi Temsilcisi Samantha Power

ABD Senatosu, Başkan Barack Obama’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak aday gösterdiği Harvard Üniversitesi mezunu ve İnsan hakları savunucusu Samantha Power’ın atamasını onayladı. Power, dün Senato'da oylamasında 97 senatörün...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 10:38
ABD Senatosu, Başkan Barack Obama’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak aday gösterdiği Harvard Üniversitesi mezunu ve İnsan hakları savunucusu Samantha Power’ın atamasını onayladı. Power, dün Senato'da oylamasında 97 senatörün 87'sinin onayını alarak ABD'nin yeni BM Daimi Temsilcisi oldu.

Haziran ayında Obama tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanlığına getirilen Eski BM Temsilcisi Susan Rice’ın koltuğuna yine bir kadın oturdu. Gelişmeyi memnuniyetle karşılayan Obama, Power’ın evrensel haklar, temel özgürlükler ve ABD'nin ulusal çıkarlarının ateşli bir savunucusu olacağını ifade etti.

ABD basını atamanın Senato’daki Cumhuriyetçi ve Demokratların büyük desteğiyle olmasına rağmen Power'ın geçmişteki İsrail-Filistin çatışması hakkındaki söylemleri nedeniyle ABD’li muhafazakar Yahudileri memnun etmeyeceğini ifade ediyor.

Power'ın geçmişte kaleme aldığı yazılar ve yaptığı söyleşilerin Ortadoğu’daki karışıklıkta Filistin’den ziyade İsraili eleştirdiği ifade ediliyor. Power, 2002’de gerçekleşen bir röportajda, İsrail’e milyarlarca dolar askeri yardım yapmaktan ziyade ölümlerin durdurulması adına bölgeye yatırım yapılması gerektiğini savunmuştu.

OBAMA MEMNUN

Başkan Barack Obama ise oylama sonrası yazılı açıklama yaparak Power'ın Senato’da büyük çoğunluğun oyunu alması dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi. Obama, Power'ın ülkedeki lider dış politika düşünürlerinden biri olarak ülkenin çıkarlarının güçlü ve ilkeli liderlik ile geliştirilebildiğinin farkında olduğunu ifade etti.

Power'ın uzun süreden beri insan hakları ve itibarını savunan biri olduğunu hatırlatan Obama, “O evrensel haklar, temel özgürlükler ve ABD'nin ulusal çıkarlarının şiddetli bir savunucusu olacak.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.