Dolar 32,5594
%0.14
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.418,580
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
800 engellinin bir fil kadar değeri yok

800 engellinin bir fil kadar değeri yok

​2009 yılından bu yana Konak Center bünyesinde yer alan ofislerinde kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kapı dışarı edildi. Doğal Yaşam Parkı’ndaki Doğal Yaşam Parkı’ndaki İzmir adlı filin aylık bakım giderlerine 20 bin TL harcayan Büyükşehir Belediyesi, 18 bin TL’lik kira borcu için yaklaşık 800 engellinin ders gördüğü derneği tahliye edecek. Dernek üyesi engelliler sorun çözülmediği takdirde belediye önünde çadır kuracaklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 10:07
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Engelsizİzmir’in çilesi bitmeyen engelli kurumlarından Türkiye’nin en eski engelli derneği olma özelliğine sahip Türkiye Sakatlar Derneği’nin İzmir Şubesi tahliye şoku yaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kira borçları nedeni ile icraya verilen ve kapı dışarı edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan dernekten işyerlerini boşaltmaları istenirken, Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa ders verilen sivil toplum örgütüne üye 800 engelli birey ise ortada kalacak. Düzenledikleri imza kampanyası ile halktan destek isteyen ve seslerini duyurmaya çalışan dernek direnme kararı alırken, soruna çare üretilmediği takdirde İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çadır kurarak nöbete başlayacak.
 

 
DERNEK İCRALIK, BAŞKANI DA MAHKEMELİK OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahibi olduğu Konak Center’de yer alan 4 ayrı işyerinde toplam 870 üyesine hizmet veren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, kira borçları nedeniyle tahliye edilecek. Dört ayrı işyeri için aylık bin 700 TL kira ödeyen derneğin İzmir Şubesi, 2 yıldır devam eden ve faizleriyle birlikte 18 bin TL’ye ulaşan kira borçları nedeniyle hem icralık, hem de mahkemelik oldu. Borçlarını ödeyebilmek için birçok resmi kurum ve kuruluştan yardım talebinde bulunan dernek yönetimi, bu çabalarının sonuçsuz kalması üzerine, çaresiz bir şekilde tahliye edilecekleri günü beklemeye başladı. Diğer yandan, 2  yılda 20 bin TL’yi aşkın kira ödeyen derneğin kira borcu nedeniyle Başkan Erdem Çerçioğlu da, Aralık ayında mahkemeye çıkarak ifade verecek.
 
KURSLAR BİTECEK, ENGELLİLER ORTADA KALACAK
Kamu yararına faaliyet gösteren derneğin kiracı olduğu ofisler kapatıldığı takdirde, Halk Eğitim ile ortaklaşa yürütülen ve engelliler yararına sürdürülen birçok çalışma, proje ve eğitim de son bulacak. 360 engelli bireye eğitim sertifikası sunan, engelli vatandaşlara topladıkları bağışlar vasıtası ile malzeme desteği sağlayan, çeşitli sağlık yardımları ve danışmanlık hizmetleri ile İngilizce, resim, işaret dili, okuma yazma, halkla ilişkiler gibi alanlarda dersler veren derneğin faaliyetleri tahliye edildikleri takdirde son bulacak.
 


TAHLİYEYE KARŞI 20 BİN İMZA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa “Engelsİzmir” adlı projeyi düzenleyen, belediye ile sayısız çalışmaya imza atan, İzmir Kent Konseyi ve Kırmızı Bayrak Komisyonu’na üye veren dernek, bugüne dek belediyeye yaptıkları tüm sağduyu çağrılarına ise yanıt alamadı. Son çare olarak duyarlı vatandaşlara seslenen ve imza kampanyası başlatan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, iki gün içerisinde 2 bin 500’ü aşkın imza toplarken, 20 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve imzaları TBMM’ye, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamına ileteceklerini açıkladı.
 
ENGELLİLER BELEDİYE ÖNÜNDE ÇADIR KURACAK
Geçmişte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere sayısız siyasi isim ve belediye başkanından destek sözü almalarına rağmen kara günlerinde yalnız kaldıklarını ve vefa beklediklerini belirten dernek üyesi engelliler, yaşadıkları krizi derneğin dış cephesine astıkları ilanlarla İzmir halkına duyurmaya başladı. Belediyenin kendilerine ilettiği “Dükkanı boşaltın, tahliye etmeye geleceğiz” şeklindeki kararından vazgeçmediği takdirde belediye sarayı önünde nöbete başlayacaklarını da duyuran engelliler, önümüzdeki haftadan itibaren sorun çözülünceye kadar belediye önünde çadır kurup gece gündüz nöbet tutacaklarını belirtti.
 


“KOCAOĞLU BİZE KÜSTÜ MÜ'”
Tahliye şoku yaşayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu, çalmadıkları kapı bırakmadıklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere sayısız kişinin kendilerine destek sözü vermelerine rağmen sıkıntılarının sona ermediğini belirtti. Kamu yararına faaliyet gösterdiklerinin ve ticari işletme olmadıklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “Başkan sivil toplum örgütlerine küstü mü'” diye seslendi ve “Biz belediyeden buranın mülkiyetini istemiyoruz, kullanım hakkını talep ediyoruz. Kimseden para, pul istemedik, kabul etmeyiz de. İmzalanacak ortak hizmet protokolü kapsamında kiraların dondurulmasını istiyoruz. Meclis kararı ile yer tahsisi yapılabilir. Belediye zaten kamu yararına olan derneklere destek oluyor. İlçelerdeki engelli derneklerinden ya kira alınmıyor, ya da sembolik rakamlar söz konusu. Atatürkçü Düşünce Dernekleri, EÇEV gibi dernekler de aynı şekilde. Biz de benzer imkanları istiyoruz. Bize karşı izlenen tutum sosyal belediyecilik ile bağdaşmıyor. Burası sadece bir dernek değil, engelliler için sosyal bir buluşma noktası, bir eğitim merkezi. Sayın Kocaoğlu her fırsatta engelli dostuyuz diyor ama bizi kaale almıyor. İzmir’in malı İzmir’de kalsın diyor, ama İzmir’in ve İzmirlinin malı olan bu yerde bizden kira istiyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bugün, yarın bizi  buradan atacaklar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.