Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
80. Uluslararası Bergama kermesi başladı

80. Uluslararası Bergama kermesi başladı

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, 1937'den bu yana devam eden Uluslararası Bergama Kermesi, geleneksel kortej yürüyüşü ile başladı. 1937'den bu yana...

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 13:56

Bergama Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP' li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada kalabalığa seslenen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "80. kez onurla açtığımız Bergama Kermesi'nde yediden yetmişe herkes, genç, öğrenci, köylü hep beraber ortak bir onuru yaşıyoruz. 1937 yılı 22 Mayıs Cumartesi günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifi ile Bergama Kermesi açıldı" dedi.

1937 yılında yapılan ilk kermese değinen Başkan Gönenç; "O zamandan bu yana kermeste halk oyunları, kalkancılar ve cirit-cop oynayan efelerimiz oldu. Tüm bu etkinlikler Bergama'nın aydınlanmasında, sosyal ve kültürel yapısında çok derin izler bıraktı. Türk tiyatrosunda kimi tanıyorsanız hemen hemen hepsi oyunlarını burada sergiledi ve onlar için tarihi Asklepeion'da olmak bir onurdu" dedi.

"GELENEKLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK ZORUNDAYIZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bergama'nın ve İzmir'in tarihi zenginliklerine dikkat çekerek, "Tarihi açıdan, kültürel açıdan eşsiz bir kentte yaşıyoruz. Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç, Bergama'yı İzmir'in ilk UNESCO Dünya Mirası kenti yapmayı başardı. Kendisinin bu konudaki çabasını tekrardan kutluyorum. Geçmişimizi, geleneklerimizi mutlaka gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bunun içinde bu kermeslerin ve bu etkinliklerin çok büyük önemi var. Emeği geçenlere teşekkürler" diye konuştu.

"MANGA KONSERİNİ 7 BİN BERGAMALI İZLEDİ"

Konuşmalardan sonra sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın seslendirdiği eserler izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Bergama Kılıç Kalkan Ekibinin muhteşem gösterisinin ardından açılış törenleri Çitahmetbeyler İlkokulu'nun "Bergama Ateşi Dans Gösterisi" ile devam etti. Gecenin finalinde düzenlenen ve coşkunun zirveye ulaştığı 80. Yıl Gençlik Konseri'nde ünlü rock grubu Manga hayranlarına unutulmaz bir konser yaşattı. Konseri yaklaşık 7 bin kişi izledi.

5 Haziran'a kadar devam edevek olan 80. Uluslararası Bergama Kermesi, çeşitli etkinliklerle devam edecek. Kermes kapsamında bugün Ömer Faruk Tekbilek Asklepieon Antik Kenti'nde sahne alarak konser verecek. Karadeniz türkülerini sevilen ismi Resul Dündar da Cumhuriyet Meydanı'nda birer konser verecek, konserin ardından şair Sunay Akın 'Söz Gösterisi" isimli tek kişilik oyunun sahneleyecek. Ayrıca gün boyunca çeşitli sergiler açılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.