Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sabuncubeli tüneli için kritik onay

Sabuncubeli tüneli için kritik onay

Ulaştırma Bakanlığı’nın önemli projeleri arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli için İzmir Valiliği’nden kritik bir onay geldi. Tünel inşaatını devralan Kalyon İnşaat’ın proje için gerekli malzemeyi sağlayacağı Bornova’daki yeni taş ocağına ÇED muafiyeti verildi. Sabuncubeli tüneli için kritik onay

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 11:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli projesi için yapılacak yeni taş ocağına Valilik’ten beklenen onay geldi.

Zeminde yaşanan zorluklar,  tünel inşaatında yaşanan çökme, projede üst üste gelen ertelemeler ve son olarak da yüklenici firmanın iflası nedeniyle yapımı yılan hikayesine dönen Sabuncubeli Tüneli’nde yine kritik bir gelişme yaşandı. Tünel inşaatını devralan Kalyon İnşaat firmasının Bornova ilçesi Kurudere Mevkii’nde kuracağı yeni taş ocağı için İzmir Valiliği tarafından yapılan inceleme tamamlandı.

Firmanın tünel inşaatı için gerekli malzemeyi çıkartacağı taş ocağı Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci dışında bırakıldı. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 1 milyon 100 bin liralık yatırımla hayata geçirilecek ve yılda 360 bin ton malzeme çıkartılması planlanan bin 500 metrekarelik taş ocağı sahası için ÇED raporuna gerek görmedi. Resmi kurumların tamamından gerekli onayı alan tesisin tünel inşaatının tamamlanacağı 2018 yılına dek işletilmesi öngörülüyor.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.