Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün’de Abdül Batur’a övgü: İzmir’in yıldızı Konak Belediyesi

8. Gün’de Abdül Batur’a övgü: İzmir’in yıldızı Konak Belediyesi

TV35’in sevilen siyaset programı Sekizinci Gün’de gündemi değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un bir yıl içindeki performansıyla tüm dikkatleri üzerine çektiğini belirterek ‘İzmir’in yıldızı Konak Belediyesi’ görüşünde birleşti.

  • Ege Postası
  • 29.04.2020 - 10:57

EGEPOSTASI - Programda konuşan Mithat Umutoğulları, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un oturduğu makama artık sığmadığını belirterek, “Batur bence oturduğu koltuğa sığmıyor artık. Bizim gördüğümüz fotoğraf bu. Narlıdere’deki performansına ve bir yılına baktığınızda oturduğu koltuğa sığmayan bir belediye başkanı konumunda” dedi.

Adem Nakçı, Batur’un makam belediyeciliği yapmadığını dile getirerek, “Batur’un en büyük özelliği n? Makam belediyeciliği yapmıyor. Soyer gibi. Millet gelsin ayağıma değil. Narlıdere’de de burada da aynı samimiyeti var” diye konuştu.


‘TÜRKİYE TUNÇ SOYER’İ KONUŞUYOR’
Mithat Umutoğulları, büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in de sokakta olmasına karşın  sürekli polemik ve tartışma konusu haline geldiğine dikkat çekerek, “Sokağa çıkıyorsun doğru. Tunç Soyer de sokağa çıkıyor ama sürekli eleştiriliyor. En son geçen hafta, sokağa çıkma yasağı olmasına karşın araba üzerinde ilçeleri gezdi. Ama sonrasında çıkan hikayelere baktığımızda bütün Türkiye Tunç Soyer’i konuşuyor. Sokağa çıkıp fotoğraf verip bunu sosyal medya hesabında yayınlatmakla olmuyor işte. Ben bir büyükşehir belediye başkanının ilk bir bir buçuk yıl sokağa çıkmasını tehlikeli buluyorum. Aziz Kocaoğlu ilk iki yıl sokağa çıkmadı. Sonra çıktı ve talepleri aldı. Bence geçmiş bir yılında ciddi anlamda kavgalar, polemiklerle anıldı Soyer. AK Partililerin bu kadar sert eleştir yamasının altında Soyer’in malzeme vermesi” değerlendirmesini yaptı.

PROGRAMANIN SATIR BAŞLARI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’4 dönemdir belediye başkanı olduğunu hatırlatan “Mithat UmutoğullarıKonak’ta çok başka bir şey oldu. Narlıdere’de yaptığı hizmetler belki çok göze gelmedi ama Konak’ta çok başka bir belediye başkanı oldu. Hep derler ya Konak Belediye Başkanı İzmir’in belediye başkanıdır aynı zamanda. O da büyükşehir belediye başkanlığına aday olmuştu, ardından Konak’a başkan oldu.

“Herkesin yapılabilecek bir şey yok dediği bir yerde yeni bir hikaye yazmaya çalışıyor” diyen Adem Nakçı “Abdül Başkan Özellikle kentin çeperleriyle işe başlayacağım demişti. Sokak sokak mahalle mahalle dolaşarak başladı işe. İkinci seneden sonra daha çok uygulamaya gideceğim demişti. O çerçevede devam ediyor zaten. Başarılı işlere imza atıyor şu ana kadar. İzmir’in yıldızı şu an Konak. 3. Büyük ilçe Konak. Ama gündüz nüfusu 1,5- 2 milyona dayanıyor” dedi.
 

HAKİKATEN KONAK’A BAŞKA BİR EL DEĞDİ!
“Önceki dönem belediye başkanlarına bakıyorsunuz Konak’a sanki sihirli bir el değdi” diyen Umutuoğulları  “Hakikaten Konak’a başka bir el değdi. Sosyal yönü belediyenin çok daha ağır basar hale geldi. Çalışanların motivasyonu çok üst düzeyde. Çalışma hayatından yılmış memurlar vardır ya, onlar gibi olan isimlerin bugün çok daha aktif ve heyecanlı olduğunu görüyoruz. Bu da belediye başkanın ne kadar istekli iş yaptığını ortaya koyuyor. Şampiyonluğu oynayan bir belediye anlayışıyla yönetilen bir belediye Konak. Belediye başkanının tavrı da çok önemli. Daha küçük yerlerde telefonlarını belediye başkanlarının açmadığını biliyoruz. Ama Konak mesela çok büyük bir ilçe. Kongrede siyaseten de Konak çok güçlü çıktı. Abdül Batur yeni bir siyasi figür. Öyle görünüyor. Görünen o "diye konuştu. 


SON ÜÇ BAŞKANA HALKIN İÇİNE İNEMEYEN ELEŞTİRİSİ
Adem Nakçı eski başkanlar hakkında şunları söyledi; “Son izlediğimiz 3 başkan kolay kolay halkın içine girmeyen, hele biri kapısına şifreli kilit taktırıp kimseyle muhatap olmayan bir başkandı. Bakanlık modundan çıkamamış bir başkandı. Ama Abdül Batur’u her yerde görebiliyorsunuz. Eşrefpaşa’da da görebiliyorsunuz Kemeraltı’nda da. Başkanlığı bir makam olarak değil de halka hizmet için kullanacağı bir makam olarak görmüş. Bundan önceki üç başkanın tamamının ilçe başkanlarıyla problemi vardı. AK Parti ilçe başkanı Sait başkandan çıt çıkmıyor. Muhalefetin bile muhalefet ihtiyacı yok artık.


KOLTUĞUNA SIĞMAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI
“Bu dönem CHP’nin belediye başkanları noktasında, üç beş kişi dışında atamalarda ciddi hatalar yaptıklarını görüyorum” diyen Umutoğlulları “Üretmek yerine popülist anlayışla belediye başkanlığı yapılmak isteniyor. Bir belediye başkanının görevi yaşadığı kente eser bırakmak değil m? Yüz yıl sonra torunlarına bırakabileceği bir hikayenin olması gerekiyor. Yeni trend CHP’de şu. Bir rekabet var. Bir belediye başkanı bir şey yatığında diğerleri de yapma ihtiyacı duyuyor. Batur bence oturduğu koltuğa sığmıyor artık. Bizim gördüğümüz fotoğraf bu. Narlıdere’deki performansına ve bir yılına baktığınızda oturduğu koltuğa sığmayan bir belediye başkanı konumunda” dedi. Adem Nakçı ise “Sokağı bildiği için. Sokağa indiği için. Gültepe’ye gidip dört tane adamla fotoğraf çektirmek yerine” dedi.

TÜRKİYE TUNÇ SOYER’İ KONUŞUYOR
Mithat Umutoğulları, büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in de sokakta olmasına karşın  sürekli polemik ve tartışma konusu haline geldiğine dikkat çekerek, “Sokağa çıkıyorsun doğru. Tunç Soyer de sokağa çıkıyor ama sürekli eleştiriliyor. En son geçen hafta, sokağa çıkma yasağı olmasına karşın araba üzerinde ilçeleri gezdi. Ama sonrasında çıkan hikayelere baktığımızda bütün Türkiye Tunç Soyer’i konuşuyor. Sokağa çıkıp fotoğraf verip bunu sosyal medya hesabında yayınlatmakla olmuyor işte.. Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden bir şey var mesela. Bisiklete binmesi” dedi.

Adem Nakçı ise “Çiğli’de iş bittikten sonra seyyar makam aracında oturdu, insanlar geldi dertlerini anlattılar. Batur’un en büyük özelliği n? Makam belediyeciliği yapmıyor. Soyer gibi. Millet gelsin ayağıma değil. Narlıdere’de de burada da aynı samimiyeti var” dedi.

Umutoğulları “Ben bir büyükşehir belediye başkanının ilk bir bir buçuk yıl sokağa çıkmasını tehlikeli buluyorum. Herkesin bir talebi var” derken Adem Nakçı ise “Senin  düşüncenin tam tersi örnekleri var. Başarılı. Ankara, İstanbul, Adana, Antalya Muhittin Böcek” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA TARTIŞMASI
Umutoğulları şöyle devam etti “Yavaş ya da Böcek sokağa çıkmıyor. İcraatlarıyla gündeme geliyor. Seferihisar’dan büyükşehir belediye koltuğuna oturmak, onlarca daire başkanı genel sekreter yardımcısı müdürleriniz var. Bunları tanımak zaman ister. Diğer taraftan da vatandaşın talebi var. Sayın Soyer sokağa çıkıyor, bir mektup veriyor eline. Yapacağım tamam diyor. Ya da iş istiyor, vatandaş tamam benim talebimi alıyor oldu diyor. Bunlar gerçekleşmediğinde bu insanlar seni karşı propagandanı yapıyor. Aziz Kocaoğlu ilk iki yıl sokağa çıkmadı. Sonra çıktı ve talepleri aldı. Bence geçmiş bir yılında ciddi anlamda kavgalar, polemiklerle anıldı Soyer. AK Partililerin bu kadar sert eleştir yamasının altında Soyer’in malzeme vermesi. Burası neresi diyor, bütün Türkiye konuştu. Tunç Soyer bir kere doğal bir adam. Tamamen insani bir şey bu. Eleştirilecek bir tarafı yok. Ama sen Cumhurbaşkanı kimliğinden farklı bir kimlikte görürsen şaşırırsın garipsersin. İzmir Kocaoğlu gibi soğuk, ağır bir isimden kabuğuna sığmayan bir belediye başkanına geçti. Ne kadar çok hareket varsa o kadar çok tartışma ve polemik olur. Tunç Soyer’in bu kadar eleştiriye uğramasının nedeni çok malzeme vermesi. Bir büyükşehir belediye başkanının çok haber olması, çok görüntü vermesi bence handikap. Çünkü büyük bir kurumun başındasınız. Dolayısıyla attığınız her adım çekiliyor. Belediye içerisinde özellikle bürokrasi kanadında şu an hala istediği verimi alamıyor” dedi.

Adem Nakçı “Bunu Kocaoğlu da iki sene yaşadı. Bürokrasinin inadı vardı, sen seçimle gelmedin diye” derken Umutoğullar “Abdül Batur’un başarılı olmasının sebebi çok fotoğraf vermiyor olması” dedi.

Nakçı ise bunun üzerine “Çok fazla ev, aile, kahve ziyareti yapıyor. Ama o fotoğrafları kullanmıyor. Böyle devam ederse Tunç Beyin en büyük handikabı olur. Genel merkez ya bundadır ya şundadır yapabilir” diye konuştu.

‘İDUĞ’UN SOKAĞA BU KADAR HAKİM OLMASINI KİMSE BEKLEMİYORDU’
Umutoğulları konuyu İzmir’in dire başkanlarına taşıyarak “Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ kimsenin beklemediği anda atandı. Bir önceki başkan Olgun Atilla, Kocaoğlu’nun veliahtı gibi görünüyordu. Aziz Bey gider ama birkaç belediye başkanı kalır diye düşünülüyordu. Kamil Okyay Sındır da sürpriz şekilde gitmişti. İduğ seçildikten sonra çok hızlı girdi. Bir belediye başkanı ilçe başkanlığından siyasetten gelmiş insanların bile bugün o koltuğa geldiğinde Mustafa İduğ kadar sokağa hakim olan insani ilişkilerinin bu kadar iyi olabileceğini kimse tahmin etmiyordu. Sanayici kimliği var, soğuk mesafeli sanılı. Türkiye’de değişik insanlar vardı, adamın bütün dünyaları var niye bunlarla uğraşır dersin. Alt dünyasına indiğinde adam birçok şeyi elde etmiş ama birilerine iyilik yapmaktan vazgeçmemiştir. İduğ’u böyle görüyorum. Ekonomik olarak güçlü makam ve mevkiye ihtiyacı olmayan bir insan. 15-20 bin lira maaşa ihtiyacı yok. Beni çok şaşırtan başkanlardan bir tanesi” diye konuştu.

Adem Nakçı ise “Küçük bir dükkandan çıkıp bütün Ege’nin distribütörü olması, iş dünyası ve siyaseti iyi bilmesi, üniversitede ders vermesi var, akademisyen kariyeri var, her şeyden önemlisi patronluğu biliyor. En büyük özelliği kendi ekibini kurdu. Profesyonel bir bakış açısı var. Zafer bey bürokratik hantallığı bitirdi, başkanın elini hafifletti. Mustafa İduğ belediyenin ekstra harcamalarını sıfırladı. 105 tane araç aldı. Bir senelik araç kiralaması ile bütün filosunu yeniledi. Belediyenin tarihi eski binada ayrı ayrı olmasındansa belediyenin hemen yanındaki telekomu aldı. İş bankasının yerini aldı. Kongre sürecinde de kavga etmedi. Kongreyi de kazandı” dedi.

Umutoğulları da “Ulaş Polat başkan yardımcısıdır. Başka bir adayı destekledi. Ama devam etti. Bu bir belediye başkanda olması gereken bir meziyet. Duygusal tepki verip etrafındaki yapıyı dağıtmadı. Bence bir inan için çok önemli bir meziyet. Kalan süreç içerisinde çok şey kazandıracaktır bence bu. Bir insanı insanı büyüten meziyet bu zaten” dedi.


Adem Nakçı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’dan konuyu açarak “Gaziemir’de belediye başkanı başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Abdullah Arda Meydanı da olan kişinin torunu. Aktepe, Emrez, Binbaşrı Reşat’da çok dolaşıyor. Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği’ni kurmuşlar. Deniz Arda ile birlikte. Binden fazla aileyi tespit edip yardım etmişler. AB projelerine başvuracaklarmış. Özellikle kadın istihdamı üzerine çalışma yapacaklarmış. 300 dezavantajlı aile bulmuşlar. Bunlar üzerinde pilot çalışma yapacaklarmış” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.