Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'dan CHP'lilere ve Soyer'e sert çıkış

AK Partili Kaya'dan CHP'lilere ve Soyer'e sert çıkış

AK Parti İzmir Milletvekili ve MYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya, TV 35 Ana Haber bültenine konuk oldu. Gündeme dair tespitlerde bulunan Mahmut Atila Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in büyükşehir belediyesinin de yardım toplayabileceği ve devlet kurumu olduğu açıklamalarına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2020 - 10:02

EGEPOSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, büyükşehir belediye başkanı Soyer’in açıklamalarına tepkisini, “Bu çalışmaların tek bir koordinasyonda yürümesi lazım. Sayın büyükşehir belediye başkanının geçenlerde yaptığı bir açıklamada, ben de devletim gibi, aslında çok tehlikeli, sıkıntılı bir açıklama yapmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir ve yönetim şekli tektir. Bahsettiğimiz paralel yönetimleri kendi itiraf ediyor. Hayır kardeşim. Bir tane devlet var o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir” sözleriyle dile getirdi.

“Sayın Soyer’in özellikle ulusal basına çıktığında, yerelde değil ama, maalesef İzmir’i bölüştürücü, ayrıştırıcı,, birbirinden koparıcı olması, sürekli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumlarına saldırması kabul edilebilir bir iş değil” diyen AK Parti MYK Üyesi Mahmut Atila Kaya, “kanallara çıktığında bunu söyleyen büyükşehir belediye başkanı ulusal kanallara çıktığında, FOX TV’ye çıktığında hemen çark ediyor. Ulaşamıyorum rektör şunu yaptı bunu yaptı diyerek idarecilerimizi şikayet ediyor bütün Türkiye’ye” diye konuştu.

KAYA’NIN AÇIKLAMASININ SATIR BAŞLARI:

İzmir’de de çalışmalar iyi gidiyor. Tüm 30 ilçede herhangi bir aksaklık olup olmadığına baktığımızda uyum içinde yürüdüğünü görüyoruz. Bir telefon numarası veriyoruz, sosyal yardımlara ulaşma noktasında, ya ekonomik noktada esnaf ve sanayicilerin aldığı tedbir ve yardımlara ilişkin yapılacaklar noktasında ulaşılması noktasında. Aksaklıklar çok az gördüğüm kadarıyla. Uyum içinde çalışmalar sürüyor.

BİR CHP’Lİ SİYASETÇİLERİ İKNA EDEMEDİK

Tüm dünya Türkiye’nin pandemi sürecinde sosyal ve ekonomik alanlarda diğer ülkelerden öde olduğunu dünya gördü ve her tarafta takdir ediliyor. Hem sağlık sistemimiz hem sosyal ve ekonomik sistemimiz için takdirlerini sunuyor. Bir grubu ikna edemedik. O da Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler. CHP’ye oy veren vatandaşlarımızın da özellikle bu süreçte hükümetimizin yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını görüyorum. Ama bir tek CHP’li belediye başkanları ile milletvekilleri bu noktada inandıramadık Türkiye’de bu işin dünyadaki birçok ülkeden çok çok daha iyi gittiği noktada. Bunu da artık kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İsveç’ten bir vatandaşımızı tedavi göremediği için ambulans uçakla alıp getirdik. Çok eskiden duyardık ABD veya AB ülkeleri vatandaşlarını hasta olması durumunda böyle ambulans uçakla taşır diye. Ama görüyoruz ki bu ülkelerin sağlık sistemi çökmüş, Türkiye bunları yapabilen nadir ülkelerden biri haline gelmiş. Bu da gurur verici bir hadise olarak görülmeli.

HAYIR KARDEŞİM BİR TANE DEVLET VAR!

Bu çalışmaların tek bir koordinasyonda yürümesi lazım. Sayın büyükşehir belediye başkanının geçenlerde yaptığı bir açıklamada, ben de devletim gibi, aslında çok tehlikeli, sıkıntılı bir açıklama yapmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir ve yönetim şekli tektir. Bahsettiğimiz paralel yönetimleri kendi itiraf ediyor. Hayır kardeşim. Bir tane devlet var o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.  Burada bizim özellikle söylediğimiz nokta şu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı iş valiliğin direktifleri doğrultusunda hareket etmesidir. Yapılacak iş çok basit. Bunun bir merkezden yürütülmesi lazım. Yoksa ben gider kendi başıma çalışma yaparım. Koordinasyonu sağlayacak yer olan İzmir Valiliği’dir. Sayın başkanın valilikten de hiçbir şikayeti yok. Ama kanallara çıktığında bunu söyleyen büyükşehir belediye başkanı ulusal kanallara çıktığında, FOX Tv’ye çıktığında hemen çark ediyor. Ulaşamıyorum rektör şunu yaptı bunu yaptı diyerek idarecilerimizi şikayet ediyor bütün Türkiye’ye. Bu iddiaların hepsi boş.

MAALESEF BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE…

Üzücü olan şu, pandemi söz konusu. Siyaset yapmak, partizanlık yapmak, belediyelerin de önemli bütçeleri var yardımlar konusunda, hükümet belediyelerin vatandaşlara daha iyi yardım etmesi için kesintileri yapmadı. İzmir farklı bir şehir. Huzurun, birliğin, kardeşliğin şehri. Maalesef büyükşehir belediye başkanı ve CHP’li bazı milletvekilleri çatışma ortamı yaratmakta.

ÇOK BÜYÜK VAATLERDE BULUNDU AMA..

On yıl Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptı. İzmir nüfusu ise 4,5 milyonu aştı. Buradaki iletişimsizlik, sabah ayrı akşam ayrı konuşmak. Çok büyük vaatlerde bulundu ama bunlarda bile bir hareket olmaması. En ufak bir işin bir yıl içinde yapılmaması bu koltuğun kendisine fazla geldiğini, yüz gömlek fazla geldiğini o noktada ifade ettik.

ŞOV, EĞLENCE DIŞINDA BİR ŞEY GÖREMEDİM

Şu ana kadar şov, eğlence dışında bir şey göremedim. Geçen gün sanki kalabalık heyet halinde vatandaşa yardım dağıtıyorlar. Sterilizasyon, maske diyoruz. İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlara örnek olacak şekilde bu işleri yapmamız lazım.  Aziz Kocaoğlu ile Tunç Soyer kıyaslaması yapsam, Aziz Beyi çok eleştirdim. Başarılı bir belediye başkanlığı yapmadığı kanaatindeyim. Ama böyle devletle organize edilmesi noktasında onun uyum noktasında sıkıntısı olmuyordu. Valilikle kurumlarla kuruluşlarla ahenk içinde çalışıyordu. Artı şova kaçmadan çalışmasını yürütebiliyordu. Sayın Soyer’in yaklaşımı çok farklı. İzmir farklı bir şehir. Birleştirici, bütünleştirici bir şehir. Ama sayın Soyer’in özellikle ulusal basına çıktığında, yerelde değil ama, maalesef İzmir’i bölüştürücü, ayrıştırıcı,, birbirinden koparıcı olması, sürekli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumlarına saldırması kabul edilebilir bir iş değil.

MAHİR BEYE GEREKLİ CEVABI VERDİM

Sert konuşmak ayrı bir şey. Seviyeli konuşmak ayrı bir şey. Neticede hepimiz siyaset yapan insanlarız z. Biz eleştirilerimizi yaparken kişiliğimizi karakterimizi yansıtmamız lazım. O Mahir Bey kendi kişiliğini sürekli yansıtıyor. 50’ye yakın aslında açıklama yaptı benim  sözlerime. CHP’deki kongre süreci bitsin sayın Soyer’i savunacak bir tane CHP’li milletvekili kalmaz. Mahir Beye gerekli cevabı verdim. Aslında cevap vermekten bile zul duydum ama ediğim gibi kendi seviyesini, kişiliğini ortaya koymuş. Kendine yakışanı yapmış. En ağır eleştirileri yaparken bile, pek çok CHP’li belediye başkanıyla birlikte o ilçelerin kronik sorunlarının çözümü noktasında gayret gösteriyoruz. Allah aşkına CHP’li milletvekillerinin İzmir’de yaptığı kalıcı bir iş gösterebilir misini? Gösteremezsiniz. Çünkü İzmir’den de uzak noktadalar. Buca’da Buca’nın kaç yıllık sorununu oradaki belediye başkanıyla çözüyoruz. Ben AK Partiliyim o da CHP’li belediye başkanı. Üslup noktasında uyum sağladığımızda, işte sayın Soyer’i en çok eleştirdiğim nokta üslup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarına yönelik kullandığı üslupta sıkıntı var zaten, benim anlaşamadığım en büyük nokta bu. Yani bu ayrıştırıcı üsluptan kurtulmamız lazım. En ağır eleştirileri bile birbirimize yaparken seviyemizi de üslubumuzu da birbirimize karşı saygıyı korumakta da fayda olduğunu düşünüyorum. Benim kendim şahsen böyle yapıyorum.

İZMİR BAROSU’NUN SADECE İSMİNDE İZMİR VAR

Bu barolar faşizan yaklaşımla kendi fikirlerine uyun olmayan bir görüş ortaya çıktığında, anormal bir şekilde, hukuk dışı tepkiler gösteriyorlar. İzmir Barosu’nun sadece isminde İzmir olduğunu düşünüyorum. Yoksa İzmirlileri ya da İzmir Barosu’nu temsil etmiyor. İslam’ın evrensel değerlerine karşın Diyanet İşleri Başkanımız bir açıklama yapmış. Ama yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Ankara ve İzmir barolarının ifade özgürlüğünü, İslam gibi evrensel bir dine karşı kullanılmayacak ifadeler, bunlar İzmir ve Ankara barosunun Türkiye’den ve Türk milletinden ne kadar uzak olduğunu gösteren hadiseler. Herkes fikrini ortaya koyabilme noktasında özgür. Hele İzmir Barosu hukuktan, demokrasiden bahsedecek en son kuruluş. Bugün terör örgütüne ve teröristlere terörist diyemeyenlerle iş tutan bir baro. Yani terörün en büyük düşmanı demokrasi, insan yaşamına. Hem İzmir hem Ankara barosunun bir hukukçu olarak söylüyorum, CHP’den milletvekilleri de açıklama yapmış, demokratik siyasette asla kabul edilemeyecek faşizan açıklamalar. Bunların kabul edilmesi mümkün değil. ama siyaseten görüyoruz, CHP Genel Başkan yardımcıları da peşine takılıp gitmişler.

ŞEHİR HASTANESİNİ YIL SONUNA KADAR…

Yıl sonuna kadar yetiştirme noktasındayız. Bayraklı’da  hemşehrilerimiz görüyor. Şehir hastanesinin açılmasıyla sağlık sistemimiz daha güvenli, hızlı, modern olacak. Büyük bir tesis. İnşallah yılsonuna bitirmiş oluruz.

GÖZTEPE’MİZE MUAZZAM BİR STADYUM KAZANDIRDIK

İçimizde kalan bir uhde. Göztepe’mize muazzam bir stadyum kazandırdık. Fakat pandemiden dolayı sadece iki maç izleyebildik. Tesisi maalesef kullanamıyoruz. CHP milletvekilleri geldi gördü ama. Büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere onlara kurs gibi gezdirmek istiyoruz. Aziz beyle benim en büyük kavgalarımdan biri o tesisin orada yapılmasıyla ilgili tavrıydı. İşte kazandık. Sayın Soyer de geldi. Tesisi de gayet mutluydu. Böyle yatırımlar İzmir’e kazandırırız. Üslubunu doğru düzgün yaptıktan sonra büyükşehir belediye başkanı da olsa CHP’li ilçe belediye başkanları da olsa biz onlara bakanlıktan her türlü yardımı yapmaya hazırız. Kaynaksa kaynak proje desteği ise proje desteği. Ama yeter ki üslup. İnşallah hazirandan sonra çok yakın zamanda stadımıza kavuşacağımızı temenni ediyorum.

İZMİR’DE RAKAMLAR ARTIK YÜZLÜ RAKAMLARA İNMEYE BAŞLADI

Çok çok iyi gidiyor şu anda süreç. 3 hafta 3 gün sokağa çıkma yasağı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı. Tüm hemşehrilerimizin evde kalarak sağlıklı kalmalarını temenni ediyorum. Alınmış tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak, İzmir’deki rakamlar artık 100’lü rakamlara inmeye başladı. İnşallah yoğun bakımda ve entube hasta sayısında İzmir’de düşüşler oldu. Evde kalırsak bu süreci İzmir olarak ülkenin diğer illerinden hızlı olarak atlatırız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.