Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
50 yıl Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı

50 yıl Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı

13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 1971 yılından bu yana Türkiye’yi gezerek hemen hemen her bölgenin fotoğrafını çeken Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer’in sergisi büyük ilgi gördü. Tuncer, “İlk sergimi 1972’de İsveç’te gerçekleştirdim. Avrupa’yı dolaştım, fotoğraflarımı hediye ettim. Çekmeye devam ediyorum, ömrüm yettiğince fotoğraf çekeceğim. Yaşım 80 oldu…” ifadelerini kullandı. 50 yıllık arşiv Travel Turkey'de

  • Ege Postası
  • 08.12.2019 - 09:49

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve İZFAŞ ortaklığında düzenlenen Travel Turkey İzmir Fuarı; dünya turizminin buluşma noktası oldu. 5 - 7 Aralık tarihlerinde gerçekleşen, sektör profesyonellerini ağırlayan 13. Travel Turkey İzmir; Fuar İzmir Gaziemir’de gerçekleşti. Acente ve tur operatörleri, oteller ve konaklama tesisleri, havayolu şirketleri, Uluslararası Destinasyonlar, iş ve kongre turizmi, sağlık turizmi, yat ve kruvaziyer turizmi, konsolosluklar, turizm merkezleri, birlik ve dernekler, turizm taşımacılığı, kongre ve ziyaretçi büroları, otel ekipmanları, alternatif turizm ve seyahat teknolojileri ile turizm medya kuruluşları, valilikler, belediyeler, ticaret odaları ile kamu kurumlarının yanı sıra özel bölümler de yer aldı. Türkiye’nin hemen hemen her noktasını gezerek bir milyonu aşkın fotoğraf çeken Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer, kendisine özel olarak oluşturulan alanda fotoğraflarını sergiledi. Hem yerli hem de yabancı konuklar, fotoğrafları uzun uzun inceleyerek Türkiye’nin güzelliklerini görme fırsatı yakaladı.



İlk sergimi 1972’de açtım
Turizm Fotoğrafçısı Halil Tuncer, “1971 yılında Türkiye’yi dolaşmaya başladım. Liseye geldiğimde önüm açıldı, turizme daldım. Gezilerle birlikte Türkiye’nin her noktasını görme imkanım oldu. İlk sergimi 1972’de İsveç’te gerçekleştirdim. Avrupa’yı dolaştım, fotoğraflarımı hediye ettim. O zaman fotoğrafını çektiğim çocuklar bile 40 yaşına geldi. Amerika’da, Almanya’da, Mısır’da ve daha birçok yerde sergi açtım. Yeni çalışmalarım da var hala. Türkiye’yi yabancılara tanıtmam lazım. Bu fuarda bana yer verildi, Etiyopya’dan ziyaretime geldiler ve fuar katılımcısı yabancı konuklar da geldi. Onlara tanıtıyorum, Türkiye’yi tanıtmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.          

Bir milyonu aşkın fotoğraf
80 yaşında olmasına rağmen fotoğraf çekmeye devam ettiğini belirten Tuncer, “Türkiye’nin 81 ilini gezdim. Bunun yanında bir gittiğin yere bir daha gitmen gerekiyor. Fotoğraflar zamanla çıkıyor. Aynı gün çektiğiniz fotoğraflar, 2 – 3 saatte hazırlanan şeyler bir işe yaramıyor. Körüklü bir makine almıştım taksitle. 30 senelik makinem duruyor, 7 – 8 tane daha makine eskittim. Bir milyondan fazla fotoğraf çekmişimdir, hatta daha bile fazla. Bunun içinden seçiyorsun ve o şekilde ortaya çıkıyor. Çekmeye devam ediyorum, ömrüm yettiğince fotoğraf çekeceğim. Yaşım 80 oldu…” şeklinde konuştu.



Göbeklitepe’yi Norveç’e taşıdım
Bundan sonra fotoğraf çekmek istediği bölgenin Karadeniz olduğunu söyleyen Tuncer, “Göbeklitepe’ye de gittim, Norveç’e Oslo’ya da götürdüm fotoğrafları. Çektiğim her fotoğraf bir anı. İnsanları kucaklayacaksın, kucaklamadan olmaz. Seveceksin ve sevdireceksin. ‘Evin barkın yok, hala taşlarla uğraşıyorsun’ diyorlar bana. Ben o dönemde onları yapan insanları düşünebiliyorum, Milattan Öncesi… Bu benim ülkemde, göstermek lazım. Ben sergilerimle yurt dışına gittiğimde fotoğraflarımla ülkemizi tanıtıyorum. Bundan sonraki hedefim Karadeniz. O coğrafyanın fotoğraflarını çekeceğim. Her poz bir anı” dedi.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.