Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
49 öğrenciyi üniversiteli yaptılar

49 öğrenciyi üniversiteli yaptılar

İzmir'in Bergama ilçesinde, belediyenin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde açtığı ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu meyvesini verdi. 49 öğrenci üniversiteye girmeye hak kazandı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 09:30

Bergama Belediyesi, dershanelerin 1 Eylül 2015'te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına girecek olan Bergamalı öğrencilerin sınavlara hazırlanabilmesi için Bergama Halk Eğitim Merkezi ile birlikte 'Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde ücretsiz kurs açtı. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölümlerinde tüm branş öğretmenleri tarafından verilen kurslardan 180 öğrenci yararlandı. Kursa katılan öğrencilerden 49'u sınavı kazanarak çeşitli üniversitelerin tıp, diş hekimliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, maliye, sınıf öğretmenliği gibi 38 ayrı bölümüne yerleşmeye hak kazandı.

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin yıl boyunca çok sayıda kurs açtığını belirten CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olduklarını söyledi. Başkan Gönenç, "Eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasından yana görüşümüzü belediyecilik anlayışımıza da yansıttık. Bilindiği gibi öğrenci iyi bir üniversiteye girmek için özel ders almak ya da dershaneden dönüşen temel liselere gitmek zorunda kalıyor. Bunların ücretlerini ortalama bir ailenin karşılaması kolay değil. Biz, parasız eğitimden yanayız. Halk Eğitim Merkezimizle birlikte açmış olduğumuz kurslar ile öğrencilerimizin daha iyi bir hazırlık süreci geçirmeleri ve üniversitelerde istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

"ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MUTLU"

Bu yıl kurstan faydalanan öğrencilerden Betül Uluyol, "8-9 ay boyunca kurslara katılıp, eğitim aldık. Öğretmenlerimizle birlikte iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Bize çok destek olundu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandım, çok mutluyum" dedi.

Öğrencilerden Büşra Emre de, "Halk Eğitim Merkezi ve Belediyemizin üniversiteye hazırlık kursu imkanlarından faydalandım. Arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle güzel bir yıl geçirdik. Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazandım. Üzerimde emeği olan herkese çok teşekkürmer" dedi.

Bir başka öğrenci Onur Akyol da "Bu sene burada hazırlık kursu olduğunu duydum. Bir yıl boyunca eğitim aldım. Yaz kış demeden geldik. Hocalarımız bize çok yardımcı oldu. Büyük bir heyecanla sınava girdik. Çoğu kişi istediği yeri kazandı. Ben de Marmara Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandım. Şu an çok mutluyum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.