Dolar 32,3284
%-0.03
Euro 34,8321
%0.06
Altın 2.406,530
%0.54
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2 yıldır yapılmayan okul isyan ettirdi

2 yıldır yapılmayan okul isyan ettirdi

Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi’nde 2 yıl önce yıkılan ve hala yapılmayan Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğrenci velileri bu duruma isyan ediyor. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski okullarının önünde toplanan öğrenci ve veliler moloz yığınlarının arasında aynı istekte bulundu. “Okulumuzu geri istiyoruz” .

  • Ege Postası
  • 24.09.2012 - 14:18
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-   2010 yılının başında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan, 2011-2012 eğitim-öğretim sezonunda okulun yapılacağı belirtilen ancak hala bir çivinin bile çakılmadığı Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesindeki Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri bulundukları durumdan dolayı mağdur. Okulları olmadığından dolayı çocuklarını Cemil Atlas İlköğretim Okulu’na gönderdiklerini söyleyen veliler orada da öğrenciler ve öğretmenler tarafından dışlandıklarını öne sürdü.

ÇOCUKLAR BİZİ TAŞLIYOR!

Yaşanan sıkıntılara isyan eden Sultan Özmen isimli veli, “Bize gerekçe göstermeden okulumuzu yıktılar. 2 senedir çocuklarımız başka okula gidiyor. Milli Eğitim Servis vermedi. Servis parasını kendimiz mahalleli olarak topladık. 65 TL çocuk başı veriyoruz. Bir evde iki çocuk olan aileler var, ödemeyenler var” dedi. Diğer okul tarafından dışlandıklarını dile getiren Sultan Özmen “Öbür okula gittiğimiz zaman o okulun çocukları bizim çocuklarımızı taşlıyor. Bizim okulumuzu elimizden aldınız, gidin buradan diyorlar. Biz okulumuzu geri istiyoruz” diye konuştu. 


İNSAN KANDIRIYORLAR, ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ YOK

Perihan Kılıçtaş isimli veli ise “Çocuklarımızın güvenliği yok. Çocuklarımıza bir şey olursa, o yetkililere biz tek tek hesap sorarız dedi. Çaresizliklerinin giderilmesi adına yetkililerin artık harekete geçmesini isteyen Kılıçtaş, “Yetkililer bir sezon içinde yapacaklarını, yaptıracaklarını söylediler. Sürekli bir insan kandırma çabası içerisindeler. Bizi oyalıyorlar. Bizi aşağılıyorlar. Diğer okula gittiğimizde çocuklarınızı bu okula artık göndermeyin. Gidin Milli Eğitim ile görüşün biz burada istemiyoruz diyorlar” diye konuştu.



ALT YAPISIZ 4+4+4’E GEÇTİLER, HALKI CEZALANDIRDILAR

Mahallelinin yıkılan okulun molozları içerisinde düzenlemiş olduğu toplantıya katılan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer yaşanılanları, hükümetin uygulamaya soktuğu 4+4+4’e bağladı. Ölçer, alt yapısız bir şekilde bu eğitim sistemine başlandığı için bunların yaşandığını dile getirdi. Ölçer, “Bu sıkıntıyı partimizin üst kurullarına ilettik. 4+4+4 eğitim sisteminin sıkıntıları yavaş yavaş ortaya daha net bir biçimde çıkmaya başladı. Okullarda yığılma var. Mevcut okulların alt yapısı hazırlanmadan, yıkılıp tekrar yapılmadan bu sisteme geçilmesi sıkıntıların artmasına neden oluyor. Mahallenin ihtiyaçlarını karşılayan bir okuldu. 2 yıldır el sürülmüyor. Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi her zaman için yok, yok. Bizde belediye olarak okulların tadilatına, bakımına, derslik kazandırılmasını konusunda bir çok noktada katkı sunmak istiyoruz. Ancak MEB’in durumu ortada. Alt yapısız bu 4+4+4 sistemine geçerek halka bir ceza daha verdiler. Buradaki çocuklar kaderine terk edilmiş durumda” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER OKULA GELMİYOR!

Yıkılan Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu yerine Cemil Abbas İlköğretim Okulu’na gitmek zorunda kalan öğrenciler derse giren öğretmenlerle ilgili isyanları vardı. Minikler, yeni okulları olan Cemil Atlas İlköğretim Okulundaki öğretmenlerin herhangi bir mazeret bildirmeden derslere gelmediğini iddia etti. Derslerinin yarısının, kimi zaman hepsinin boş geçtiğini söyleyen mağdur minikler, “Biz okulumuzu geri istiyoruz” diyerek yetkililere çağrı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.