Dolar 32,2342
%-0.32
Euro 34,7513
%-0.17
Altın 2.397,490
%0.17
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Adliyesi'nin nezarethanesinden firar etti!

İzmir Adliyesi'nin nezarethanesinden firar etti!

İzmir’de duruşma için adliyeye getirilen bir tutuklu, çok sayıda jandarmanın bulunduğu nezarethaneden firar etti.

  • Ege Postası
  • 24.09.2012 - 16:47
 İZMİR -Firar olayı bugün saat 10.15 sıralarında, Bayraklı'daki İzmir Adliyesi'nde meydana geldi. Bir suçtan Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve duruşması için adliyeye getirilen İsmail Arslan, diğer tutuklularla birlikte, geniş güvenlik önlemleri altında nezharethane bölümüne götürüldü. Bu sırada rahatsızlanan bir tutuklu için ambulans çağırıldı. Bu kargaşadan yararlanan İsmail Arslan, bir fırsatını bulup dışarı çıkarak firar etti. 

ADLİYEDEN KAÇAN KADIN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Sayım sırasında Arslan'ın olmadığını farkeden jandarma görevlileri alarma geçti. İlk önce adliye içerisinde giriş ve çıkış noktaları tutuldu, polis telsizinden firar eden İsmail Arslan'ın eşkali anons edildi. Tüm aramalara rağmen İsmail Arslan henüz bulunamazken, firarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

CİNAYETTEN YARGILANIYOR

İzmir Adliyesi'nin nezarethanesinden firar eden 38 yaşındaki İsmet Arslan'ın, 31 Aralık 2009 günü, kuzeni ve aynı zamanda kayınbiraderi olan Sinan Arslan'ı öldürmekten yargılandığı bildirildi. Yargılandığı İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan 25 yıl hapse mahkum olan İsmet Arslan'ın avukatının kararı temyiz etmesi üzerine, karar Yargıtay tarafından bozuldu. Bozma kararı üzerine bugün tekrar İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın duruşması için İzmir Adliyesi'ne getirilen sanık İsmet Arslan, jandarmanın dalgınlığından yararlanıp kaçtı.

EŞİNİ DE ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞ 

İsmet Arslan'ın firarının ardından evini telefonla arayıp, eşini de öldüreceğini söylediği iddia edildi. Polis, sanığın evinin etrafından geniş güvenlik önlemi aldı. Yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

GÜVENLİK KAMERALARI KAÇIŞI GÖRÜNTÜLEDİ

Duruşma için getirildiği İzmir Adliyesi'ndeki nezarethaneden firar eden İsmet Arslan'ın kaçışının güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği anlaşıldı. Arslan'ın, duruşma için nezarethaneden çıkarılıp bekletildiği sırada, rahatsızlanan bir tutukluya müdahale etmeye gelen görevliler ile birlikte yürüyüp, merdivenlerden üst kata çıktığı belirlendi. Arslan'ın daha sonra Adliye Sosyal Tesisleri'nin bulunduğu yerdeki merdivenlerden inip, bir taksiye binerek uzaklaştığı saptandı. Polis, firari Arslan'ı götüren taksi şoförünün ifadesine başvurdu. İsmet Arslan hakkında başka suçlardan da kesinleşmiş hapis cezaları olduğu, birçok suçtan da kaydının bulunduğu belirtildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.