Dolar 32,2754
%-0.63
Euro 34,6430
%-0.47
Altın 2.409,350
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi başladı

2. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İlmi Etüdler Derneği ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi başladı.İlki geçtiğimiz yıl Konya’da düzenlenen ve disiplinler arası duvarların...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 12:32
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İlmi Etüdler Derneği ve Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi başladı.

İlki geçtiğimiz yıl Konya’da düzenlenen ve disiplinler arası duvarların kaldırılıp, insan yaşamının bir bütün olarak ele alınmasını hedefleyen kongre Tayyare Kültür Merkezi’ndeki açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Saim Kılavuz, İlmi Etüdler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar ve akademisyenler katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin hedefleri olan bir ülke, Bursa’nın da hedefleri olan bir şehir olduğunu belirterek, bilimsel anlamda geleceğin imarında önemli bir altyapı oluşturacak kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İlmi Etüdler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar da 13 farklı alanda 150 tebliğin sunulacağı kongrede, farklı disiplinler arasındaki kalın duvarları yıkmayı ve disiplinlerarası işbirliğini artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Saim Kılavuz da yakın zamana kadar sosyal bilimlerin ikinci sınıf bilimler olarak görüldüğünü ancak Uludağ Üniversitesi olarak son 10 yılda hayata geçirdikleri uygulamalarla bu anlayışa önemli ölçüde son verdiklerini açıkladı. İnsan hayatının sağlık, sosyal ve kültürel yapı, psikoloji, sosyoloji ve dini boyutuyla bir bütün olduğunun altını çizen Kılavuz, bu konuları ayrı ayrı ele almak yerine bir bütün olarak değerlendirmenin daha doğru olduğunu vurguladı. Uludağ Üniversitesi TÜDEM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Asım Yediyıldız da Bursa’nın her alanda önemli etkinliklere ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, kongrenin verimli geçmesini diledi.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Mehmet Genç’in Osmanlı iktisat tarihinde Bursa’nın yeri konulu açılış sunumunun ardından İlmi Etüdler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar, katkıları nedeniyle Başkan Altepe’ye günün anısına plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.