Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı

14 Aralık soruşturmasında karar açıklandı

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

  • Ege Postası
  • 19.12.2014 - 15:09

EKREM DUMANLI SERBEST

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Ekrem Dumanlı dahil 8 kişi 'adli kontrol' uygulamasıyla serbest bırakıldı. Hidayet Karaca terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla, diğer üç kişi ise terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.



HİDAYET KARACA İLE BİRLİKTE DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI


Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, 'örgüt kurmak ve yönetmek' suçuyla tutuklanırken, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

ADLİYEDE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI


"14 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi hakkında mahkeme kararını açıklarken İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde de kalabalık bekliyordu. Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakıldığı haberi üzerine kalabalıktan sevinç çığlıkları yükseldi.

KARAR BÜYÜK SALONDA

"14 Aralık" soruşturmasıyla ilgili hakim, mahkemeye sevkedilen 12 kişi hakkındaki kararı adliyenin büyük salonunda açıkladı. Salona şüpheliler ve avukatları dışında kimse alınmadı.

14 ARALIK OPERASYONU

Tahşiyeciler grubuna kumpas kurdukları iddiasıyla 14 Aralık'ta düzenlenen operasyonda Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesinde ismi bulunan emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan ise kendisi emniyete teslim oldu. 

Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Emniyette İstanbul Cumhuriyet Savcıları Hasan Yılmaz, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu tarafından sorgulandı. İlk ifadelerin ardından Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakıldı.

İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ

Savcılar gözaltı süresinin son günü olan çarşamba günü Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Ertan Erçıktı’nın ifadelerini aldı. Hidayet Karaca’nın ifadesi 7 saat sürdü. 

OTOPARKTAN İÇERİ ALINDILAR

Emniyette ifade alan savcılar eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak’ı serbest bıraktı. Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları, polis memurları Ayhan Akça, Halit Akbulut, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya’yı ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Hâkim Bekir Altun ilk olarak adli kontrol kararlarını alarak 4 kişiyi serbest bıraktı.(HÜRRİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.