Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in müzesi Günay’ı bekliyor

İzmir’in müzesi Günay’ı bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, engellemekle suçlandığı Mega Müze konusunda, “Dosyasını Bakan’a iletmesi için Vali Kıraç’a verdim. Engel çıkartılmazsa, 2 yıl içinde müze, 5 yıldızlı otel ve kongre merkezini yaparız” dedi...

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 09:43

İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, internet üzerinden yayın yapan Ben TV’de Erol Yaraş, Hamdi Türkmen ve Osman Gencer’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la arasında herhangi bir problem olmadığını açıkladı. Kamuoyuna yansıyan karşılıklı açıklamalarla ilgili konuşan Kocaoğlu “Ben hiç birinci demeci vermiyorum. Bilgi akışının doğru olması lazım. Ertuğrul beyle aramızda problem yok. Ben belediye başkanıyım. Siyasilerle didişme lüksüm yok. Ertuğrul bey, bazı yanlış, eksik bilgiden dolayı bazı açıklamalar yapıyor. Ama maksadını aşan açıklamalar olunca cevap vermek zorunda kalıyoruz” dedi.

Uzun vadeli projeler

Son dönemde ikisi arasında sorun olduğu öne sürülen müze yeri hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, eski Sümerbank arazisini kastederek, “Benim kafamdaki iş gerçekleşirse, kimse engel olmazsa, bu kentin iki sene içinde 5 yıldızlı bir oteli, istediği büyüklükte bir müzesi ve istediği büyüklükte bir kongre merkezi yapılır. Sayın valiye dosyayı verdim. Ertuğrul Günay’la paylaşacak. Yeter ki onay çıksın. Paramız da hazır” dedi.

Ak Parti’nin projelerinin uzun erimli devlet projeleri olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, “ Ildırı ile Balıklıova arası tünel için fizibilite çalışmalarına başlanıyor. Tüp geçit projesi var. Hızlı tren var. Bunların hepsi uzun erimli işler” dedi.

‘Sızdırılan anket ciddiye alınmaz’

Kocaoğlu, Ak Parti’nin yaptırdığı İzmir’de CHP’ye yüzde 43,5 Ak Parti’nin 40 oy çıktığı, 30 ilçeden 13’ünde Ak Parti’nin oy oranının CHP’yi geçtiği yolundaki anketi değerlendirdi. Kocaoğlu “Anketler kendi yol haritanızı belirlemek için, kendinizi tartmak için yapılırsa ve kimseye dağıtılmazsa, basına sızmazsa, bana göre anlam ifade eder. Anketler basına verilirse o anketlerden sadece kamuoyu oluşturmak için yapılan enketlerdir. Fazla ciddiye almamak gerekir” diye konuştu,.

‘Öfke patlamaları babadan miras’

Başkan Kocaoğlu, tartışmalardaki sert çıkışlarıyla ilgili olarak harhangi bir öfke kontrolü problemi yaşamadığını söyledi. Kocaoğlu, “Bu, bana babamdan miras. Son derece toleranslı, üçe beşe bakmayan, sadece belli noktalarda, rencide olduğumuz noktalarda bomba gibi patlayan bir aileyiz. Kırmızı çizgilerimize müdahale edildiği yerde böyle birşeyimiz var. Ben de insanım, etten kemikten yapıldım. Izzetif nefsime dokunan herşeyde tepkimi gösteririm”dedi. (MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.