Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Bozkırın Tezenesi' Karabağlar’da anıldı

'Bozkırın Tezenesi' Karabağlar’da anıldı

Karabağlar Belediyesi, hayatının son dönemini Karabağlar’da geçiren Halk Ozanı Neşet Ertaş’ın 4’üncü ölüm yıldönümünde bir anma gecesi düzenledi. Sevenleri ve hayranları Neşet Ertaş’ı düzenlenen söyleşi ve türkülerle bir kez daha saygıyla andı.

  • Ege Postası
  • 30.09.2016 - 10:47

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde Neşet Ertaş Anma Günü etkinliği kapsamında düzenlenen söyleşiye Gazeteci-Yazar Öner Özcan ile Neşet Ertaş’ın Asistanı Gülsüm Sarıkaya katıldı. Konuşmalarda sanatçının insan sevgisi ve hayata karşı dik duruşu ele alındı. Geceye belediye başkan yardımcılarının yanı sıra, CHP İl yöneticileri, CHP Karabağlar ve Konak İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gazeteci Yazar Öner Özcan, Neşet Ertaş’ın ilk kitabını yazan yazar olduğunu belirterek, Ertaş ile aynı köylü olmasından, Almanya’da bir araya gelip buluşmalarına ve kitap yazmasına kadar geçen süreci anlattı. Özcan, Neşet Ertaş’ın bıraktığı eserlerin sadece türkü değil birer atasözü olduğunu da belirtti.

Hep örnek olacaktır

Yaklaşık 10 yıl Neşet Ertaş’ın asistanlığını yaptığını belirten Gülsüm Sarıkaya ise Neşet Ertaş ile Karabağlar’da tanıştığını,  buraları ustası sayesinde sevdiğini söyledi. Neşet Usta’nın hep kendisinden daha zor koşullarda yaşayan insanları düşündüğünü belirten Sarıkaya,  “Büyük bir geleneğin son temsilcisiydi. Türkülerinde ve içinde inanılmaz insan sevgisi olan bir sanatçıydı. Mütevaziliğiyle, insanlara bakışı ve hayata duruşu ile hep örnek olacaktır benim ustam.” dedi.

Karabağlar’da adına park ve büst var

Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ise Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO), sözlü ve somut olmayan kültürel mirasın korunmasıyla ilgili yaptığı çalışmalarda ozanları başyapıt yaptığını ve Neşet Ertaş’ı insan hazinesi olarak gördüğünü söyledi. Ertaş ile aynı ülkede yaşamaktan gurur duyduğunu belirten Ağrı, “Sadece bu topraklarda değil diğer ülkelerde yaşayan insanları da kendisine hayran bıraktı. Karabağlar Belediyesi olarak biz de ustamız için adına park, heykeli ile büstünü açtık.” diye konuştu.

Türküleri ile anıldı

Konuşmaların ardından Ertaş’ın bu kültürün özellikle devam etmesini istediği,  aralarında Neşet Ertaş’ı yeğeni Burhan Ertaş’ın da bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyelerinin “Neşet Türküleri” ile gece sona erdi.

Gecede Neşet Ertaş için özel bir anı köşesi de yapıldı ve sevenleri Neşet Ertaş ile ilgili duygu ve düşüncelerini kaleme aldı. Gecenin sonunda Gazeteci- Yazar Öner Özcan, yazdığı kitabını Başkan Yardımcısı Alev Ağrı’ya imzalayarak armağan ederken, Alev Ağrı da  katılımcılara teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.