Dolar 32,2711
%-0.65
Euro 34,7191
%-0.25
Altın 2.412,720
%-0.41
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavacık Kadın Kooperatifi emin adımlarla büyüyor

Kavacık Kadın Kooperatifi emin adımlarla büyüyor

Karabağlar’a bağlı Kavacık Köyü’nün kadınları tarafından kurulan Kavacık Kadın Kooperatif emin adımlarla ilerliyor.

  • Ege Postası
  • 29.09.2016 - 11:05

Kadınların üzüm, salça, reçel, zeytinyağı gibi ürünlerini değerlendirmek amacıyla köye atölye kurulması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Başkan Selvitopu, atölyenin, festivalden sonra imalatına başlayacaklarını belirterek, “Atölye hayata geçtiğinde kooperatif daha da gelişecek. Kavacık Kadın Kooperatifi’ne elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Atölyeyi de mutlaka yapacağız” dedi.

İZİKAD(İzmir İş Kadınları Derneği) Kooperatif  Komitesi Başkanı Süheyla Biçer ve dernek üyeleri Kavacık Köyü’nde bir kahvaltı organize etti. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Belediye Meclis Üyesi Servinaz Ömür, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda ve Kavacık Kadın Kooperatif Başkanı Nurten Özkan’nın da katıldığı kahvaltı sonunda köyü dolaşan İZİKAD üyesi kadınlar, kooperatif üyelerinin yaptığı salça, zeytinyağı, üzüm, reçel gibi ürünlerden satın alarak kooperatife katkıda bulundular.

Üç köye de çok önem veriyoruz

Başkan Selvitopu, Karabağlar’a bağlı Uzundere, Tırazlı ve Kavacık’a çok önem verdiklerini belirterek buralarda köy hayatının aynen devam etmesi, özellikle kadınlarında ekonomik yaşama katılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kavacık kadınlarının kooperatif kurarken maddi destek almadıklarını da hatırlatan Selvitopu, “Biz onlara sadece bilgi desteği verdik. Elimizden geldiğince destek veriyoruz. Destek olmaya da devam edeceğiz. Arkadaşlarımızın azimleri var. Bu işi mutlaka daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.

Başkan Selvitopu son olarak kavacık kadın kooperatifi üretim atölyesini başlatıp, yapacaklarını belirterek, “İnşallah seneye üzüm festivalinde o atölyede üretim olur.” temennisinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.