Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım'dan teşkilata: İzmir'de mağduriyet üretenleri sandıklara gömecek misiniz'

Yıldırım'dan teşkilata: İzmir'de mağduriyet üretenleri sandıklara gömecek misiniz'

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Ödemiş ve Tire 6. Olağan Kongrelerine katıldı. Başbakan Yıldırım, "Biz güzel İzmir'e, Türkiye'ye sevdalıyız" sözleriyle konuşmasına başladı. Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir, Çanakkale gibi düşmanın bu topraklara ayak basmasına izin vermedi. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetin kalkınma hamlesini İzmir'den başlattı. İzmir Doğu ile Batı'yı buluşturan şehir. Bu salondaki heyecan dalga dalga İzmir'in her köşesine yayılıyor. İzmir'in geleceği için gece gündüz çalışmaya hazır mısını? İzmir'de yeni bir sayfa açacak mıyı? İzmir'de mağduriyet üretenleri sandıklara gömecek misiniz" dedi. 'Başbakan bizi Münbiç'e götür' tezahüratı üzerine

  • Ege Postası
  • 31.03.2018 - 16:27

Başbabakan Binali Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılış töreninden sonra, Ödemiş Belediyesi Kültürpark Nikah Salonu'nda yapılan AK Parti Ödemiş İlçe Kongresi'ne geçti. Burada konuşma yapan Başbakan Yıldırım, "Biz güzel İzmir'e, Türkiye'ye sevdalıyız" sözleriyle konuşmasına başladı. Yıldırım, "İzmir, Çanakkale gibi düşmanın bu topraklara ayak basmasına izin vermedi. Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetin kalkınma hamlesini İzmir'den başlattı. İzmir Doğu ile Batı'yı buluşturan şehir. Bu salondaki heyecan dalga dalga İzmir'in her köşesine yayılıyor. İzmir'in geleceği için gece gündüz çalışmaya hazır mısını? İzmir'de yeni bir sayfa açacak mıyı? İzmir'de mağduriyet üretenleri sandıklara gömecek misiniz" dedi.

Salondakilerin "Başbakan bizi Münbiç'e götür." tezahüratı üzerine Binali Yıldırım, "Kongremizi yapalım işimizi bitirelim sonra nereye gideceksek beraber gideriz." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı

Türkiye'nin Afrin'de bugünlerde destanlar yazdığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kahraman Mehmetçiklerimiz bütün terör örgütlerini Afrin'den söktü attı. Oradaki insanlara huzur geldi, barış geldi, kardeşlik geldi. Ben bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, canını veren, Fırat Kalkanı'nda, Afrin'de ve 15 Temmuz alçak darbe girişiminde canını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Değerli kardeşlerim herkes şundan emin olsun, geleceği bundan sonra inşa ederiz. Merak etmeyin kahramanlarımız orada destan yazıyor, ihtiyaç olursa 81 milyon hep beraber gideriz.

Terör örgütüne hak ettiği dersi verince, Türkiye yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerini bir bir etkisiz hale getirince bazı ülkeler bunlara sahip çıkmaya başladılar. Telaşa kapıldılar. En son olarak Fransa diyor 'Siz bu terör örgütlerinin üzerine fazla gitmeyin, gelin sizi barıştıralım'. Senin ne haddine ey Macron, sen nasıl terör örgütü ile Türkiye'nin arasını bulmaya çalışırsın, bu yetkiyi sana kim verdi, sen bir NATO ülkesi değil misin, bir NATO ülkesine karşı teröristleri nasıl savunursu? Sen onu sarayında kabul edebilirsin ama bu topraklarda terörün adı bile olmayacak, kökü kazınacak bunu böyle bilesin. Onun için değerli kardeşlerim, ister yanımızda olsunlar, ister olmasınlar Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve bu topraklarda inşallah terör değil, kardeşlik yürüyecek, kardeşlik büyüyecek. Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız."

Binali Yıldırım, AK Parti'nin ilçe kongrelerini süratle yaptığını, İzmir il kongresini de hep birlikte gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Ondan sonra 2019'a hazır mıyız gençler, yeni bir destan yazmaya hazır mısınız, sandıkları hınca hınç doldurmaya var mısınız'" dedi. 

Türkiye'nin büyüme oranı 

İzmir'de sabah saatlerinde "Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım Toplantısı" yaptıklarını aktaran Yıldırım, binlerce KOBİ'ye kredi imkanı, kaynak imkanı sağlayacak projeyi başlattıklarını söyledi.

İşletmelerin ihtiyacı olan kaynağa uygun şartlarda erişeceğini anlatan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Piyasa faizinin yarısına düşürülen bu kredi ile işlerini daha da büyütecek, işletme kredi ihtiyaçlarını giderecekler. Biliyorsunuz perşembe günü Türkiye'nin 2017 yılı büyüme oranı açıklandı, 7,4... Türkiye bir zamanlar 7,4 şiddetinde depremle hatırlanırdı şimdi 7,4 büyüme ile hatırlanacak. Elhamdülillah 7,4 büyüme sıradan bir büyüme değil, dünyada bir numara, bir numara... Türkiye'ye de bir numara olmak yakışır değil mi kardeşlerim... Çin'i de Hindistan'ı da hepsini solladık geçtik. 2018'de de hiç merak etmeyin Türkiye'nin yolu açık, geleceği aydınlık... 2023 hedeflerimize kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. İzmir'den başlatıyoruz yürümeyi de..." 

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde yürüdüğünü vurgulayarak, "İnşallah milletimizin duası ve desteğiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, hatta ilerisine geçecek çalışmaları kararlılıkla yapıyoruz." dedi.

Yıldırım, yaptıkları yatırımların, hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini belirterek açılışını yaptıkları Ödemiş'teki hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Salondakilerin "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklindeki tezahüratı üzerine Yıldırım "Biz sadece Rabbimizin önünde eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz." karşılığını verdi.

Yıldırım kongrede bir görev değişimi yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugüne kadar hizmet eden ilçe başkanlarımız var, onlara, arkadaşlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bayrağı devralacak Şerif Delibalta'ya başarılar diliyorum. AK Parti'de bayrak değişimi başka türlü olmaz. Hani bayrak yarışı yapılıyor ya, 4x400 metre. Ne oluyo? Bayrak elindeki gidiyor yolda bekleyene veriyor. Ondan sonra bayrağı alan koşuyor, kalan süreyi, zamanı tamamlıyor. Bizde böyle değil. Bayrağı veren de bayrağı alan da koşmaya devam ediyor. Durmak yok yola devam."

Kongreye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ile milletvekilleri de katıldı.

ÖLDÜRÜLEN OKUL MÜDÜRÜNÜN EVİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Ödemiş İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından, geçen aralık ayında öğrencisi tarafından pompalı tüfekle okulda öldürülen Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in eşi Ümmü Kökmen ile oğulları Doğukan Kökmen ve Egehan Kökmen'i evlerinde ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım, eve gelişinde kendisini sokakta bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Ardından eve girip, Kökmen ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret yaklaşık 30 dakika sürdü. Kökmen ailesinin oturduğu eve Türk bayrağı asıldığı görüldü. Başbakan Yıldırım'a ziyarette İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ eşlik etti. Başbakan Yıldırım, evden çıkarken de apartmanın kapasında bekleyen vatandaşlardan Asım Kuydere'nin kucağındaki 7 aylık kızı Yağmur Kuydere ile diğer çocukları sevip, onlara oyuncak hediye etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Tire İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Başbakanlık otobüsüyle Ödemiş'ten ayrıldı.

TİRE İLÇE KONGRESİNE KATILDI

Başbabakan Binali Yıldırım, öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü Ayhan Kökmen'in ailesini ziyaret ettikten sonra partisinin Tire Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki Tire İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın konuşmalarından sonra Başbakan Binali Yıldırım, kürsüye geldi. Başbakan Binali Yıldırım, "Tire teşkilatında bayrak değişimi yaşanıyor. Mehmet Çeltikoğlu görevini devrediyor. AK Parti'de bayrak yarışı farklıdır. Başka partilere benzemez. Hani sporda bayrak yarışı var ya, bayrağı birisi getirir öbürüne teslim eder, bayrağı alan koşmaya devam eder. AK Parti'de bayrağı veren de alan da birlikte koşmaya devam ederler. AK Parti bir zümrenin, sınıfın partisi değil, AK Parti Türkiye'nin, milletin partisidir. Özgürlüklerin, demokrasinin, adaletin ve istikrarın adıdır. AK Parti millet iradesine saygısızlık edenleri, bu ülkenin insanlarına yasak üzerine yasak koyanları emekliye ayıran partinin adıdır. Türkiye'nin yarınıdır, geleceğidir" dedi.

Yıldırım, Tire Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tire 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, İzmir'in ayrı bir yeri olduğunu, İzmir'de büyük proje ve büyük eserlere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İzmir'e 16 senede güzel hizmetler verdiklerini aktaran Yıldırım, "İzmir'e 410 kilometre bölünmüş yol yaptık. İzmir'in yol uzunluğunu, bölünmüş yol ağını 2'ye katladık. İzmir'i Balıkesir'e, İzmir'i Manisa'ya, İzmir'i Aydın'a bölünmüş yollarla bağladık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. İzmir Çevre Yolu'nu hizmete aldık. İzmir'e İzban raylı sistemini kazandırdık. Şimdi İzban'ı Ödemiş'ten Kiraz'a da uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir'in bir uçtan biri uca ulaşımını sağladık." diye konuştu.

Yıldırım, Türkiye'nin kalkınması için her alanda adımlar atarken büyük yatırımları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak durmadan çalıştıklarını ifade etti. 

TİRE'YE YAPILAN YATIRIMLAR

Tire için de çalıştıklarını anlatan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tire'de 232 yataklı devlet hastanesini tamamladık, hizmete aldık. Bebek ve anne dostu unvanlarını taşıyan hastanemizde bugün 630 kişi iş, aş sahibi oldu. Hükümetimiz döneminde barajlar yaptık, Tire'de toplam 20 bin 500 dönüm araziyi, su ve bolluk bereketle buluşturduk. İlçemizde 3 tane dere ıslahını tamamladık, 3 mahallenin taşkın tehlikesini ortadan kaldırdık. 921 bin fidan diktik, 3 adet mesire alanı oluşturduk. Orman köylerinde yaşayan ailelere desteğimizi eksik etmedik. Orman köylerinde yaşayan 227 aileye kredi ve hibe desteği sağladık. Tire'ye 2 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Tire için çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. 529 toplu konut uygulaması başladı, devam ediyor. Tire'nin yollarını da ihmal etmiyoruz. Belevi-Tire yolunun ihalesini yaptık, çalışmalarını devam ettiriyoruz."

Yıldırım, 2017 yılında çalışmalarına başlanan Dereli Barajı ile bin 420 dekar arazinin daha sulanacağını, Tire'nin, İzmir'in, Türkiye'nin yükseleceğini, bölgeye bir de yem fabrikası kurulacağını dile getirdi.

EV EV, SOKAK SOKAK GEZECEĞİZ

Başarının asıl sahibinin AK Parti Teşkilatı olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"2019 yerel seçimlerinden sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. İnşallah ittifakla Türkiye'yi dünyaya şikayet eden, sırtını terör örgütlerine dayayanlara karşı bu milli mutabakatla Cumhurbaşkanımızı da seçeceğiz. Bu ülkeye sevdayla bağlı olan herkesle bizim ittifakımız var, beraberliğimiz var. Bu ülke için, bu millet için gece gündüz demeden çalıştık, gayret ettik. Ülkemizi bugünlere getirdik. Bizim bu ülkeye, bu aziz millete bir sözümüz var. Türkiye'yi, İzmir'i, Tire'yi mahalle mahalle dolaşacağız, ev ev, sokak sokak gezeceğiz. Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Türkiye'nin geleceği için, önümüzdeki seçimler ne kadar önemli diye tek tek anlatacağız, gönüllere gireceğiz. Gönülleri fethedeceğiz gerisi zaten kendiliğinden olacak. Biz size güveniyoruz." 

Yıldırım, Türkiye'nin bir asırlık derin bir uykudan uyandığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Artık diriliş ve yükseliş dönemini yaşıyor, gelecek Türkiye'nindir. Aydınlık yarınlar yüce milletindir. AK Parti milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olmaya devam edecektir, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak şiar edinmiş bu prensibimiz bundan sonra da devam edecek. AK Parti teşkilatları da inşallah önümüzdeki seçimde yeni bir zafere imza atarak, bunu milletimize armağan edecek. Sizlere güveniyorum yol arkadaşlarıma güveniyorum."

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ardından salondan ayrıldı.

İKİ EVİ ZİYARET ETTİ

İzmir'in Tire ilçesinde Ok ve Kaya ailelerini ziyaret eden Yıldırım, Karabağlar ilçesinde çocuklarının bağışlarıyla yaptırılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu inşaatını inceledi.

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'in Tire ilçesinde kendisini davet eden Ok ve Kaya ailelerini ziyaret etti.

AK Parti Tire İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katılan Başbakan Yıldırım, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok'un babası Ahmet ve annesi Latife Ok'un evinde misafir olarak bulunan bir yakınlarının oğlu lösemi hastası Ahmet Özen'in arzusu üzerine aileyi ziyaret etti.

Ok çifti ile bir süre sohbet eden Yıldırım, 6 yaşındaki Ahmet Özen'i severek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Yıldırım, ziyaretinin ardından kendisini yan apartmandaki evine davet eden Kaya ailesini de kırmadı.

Ev sahibi Özlem Kaya ve ailesini ziyaret eden Başbakan Yıldırım, ailenin 4 aylık bebeği Melis'i kucağına alarak sevdi. Ziyaret sırasında Kaya ailesinin bir ferdi "Sizi hep televizyondan görüyorduk. Biz atadan, dededen CHP'liyiz ama sizi evimizde gördük çok mutlu olduk" dedi. Özlem Kaya'nın annesinin "Kırmadınız  geldiniz çok mutlu oldum. Tire'yi beğendiniz mi'" sözleri üzerine Başbakan Yıldırım, "İnsanı ile doğası ile Tire huzur veren bir yer." karşılığını verdi. Yalçın Kaya'nın evinin balkonunda ise üzerinde 'Cumhuriyetin bekçileri Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yazılı büyük bir Atatürk posteri ve Türk bayrağının asılı olduğu görüldü. 

Ziyaret çıkışında dışarıda toplananların yanına giden Başbakan Yıldırım, sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Bu sırada bir kişi Yıldırım'ın yakasına Türk bayrağı ve zeytin yaprağı figürlü el işlemeli rozet taktı. 

OKUL İNŞAATINI İNCELEDİ 

Başbakan Yıldırım, daha sonra Karabağlar ilçesine geçerek Selvili Mahallesi'nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu inşaatını inceledi.

İnşaatı gezen Yıldırım, okulun terasında vatandaşları selamladı, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti, çocuklara oyuncak dağıttı.

Daha sonra dışarı çıkan Yıldırım, vatandaşları selamladıktan sonra Adnan Menderes Havalimanı'na geçerek İzmir'den ayrıldı. 

(AA-DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.