Dolar 32,2665
%0.08
Euro 34,7351
%-0.11
Altın 2.401,160
%-0.34
Bist-100 10.177,00
%-0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Zımba' ile zayıflamak mümkün

'Zımba' ile zayıflamak mümkün

İzmir Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, son dönemlerde ilgi gören 'Endoskopik Zımba Yöntemi'nin özellikle 'Morbid' obezite hastalarında başarılı sonuçlar verdiğini, yakında uygulamaya başlayacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 11:56
Sporla veya diyetle zayıflayamayan ileri düzey (morbid) obezite hastalarının 'Endoskopik Zımba Yöntemi' ile kilo verebileceğini hatırlatan Prof. Dr. Vedat Göral, “Obezite yani aşırı şişmanlık, son yıllarda daha sık ortaya çıkan insülin direnci, diyabet, hipertansiyon ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Tedavisi için diyet egzersiz veya ilaç uygulamaları yapıyoruz. Bazı durumlarda ise bu yöntemler sonuç vermiyor. Vücudun herhangi bir yerini kesmeden uygulanan Endoskopik Zımba yöntemi, hastaya konforlu bir zayıflama imkanı sunuyor" dedi.

Endoskopik Zımba Yöntemi ile ameliyathaneye gerek duyulmadan endoskopi ile ağızdan girilerek operasyon gerçekleştirildiğini hatırlatan Prof. Dr. Göral, "Mide, orta bölgesinden zımba yöntemi ile iki bölüme ayrılıyor ve parça kesilmeden hacmi daraltılıyor. Böylece hasta az bir gıda ile doyuyor, kilo vermesi sağlanıyor. Operasyonun ardından düzenli bir diyet ve egzersiz yapılması başarı oranını arttırıyor. İki bölüme ayrılan mide istenildiği takdirde eski haline döndürülebiliyor. Ancak bunun için kişinin yeme dürtüsünü azalmasını ve kişinin aşırı yemek yememesi konusunda kendine güvenmesini bekliyoruz. Uygulama en az 6 ay sürüyor. Bu teknik kilo verme konusunda çığır açıyor. Son dönemlerde Avrupa'da ve Amerika'da uygulanan Endoskopik Zımba Yöntemi, önümüzdeki aylarda İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanmaya başlayacak" diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.