Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Savcılık denetliyor' haberine jet yalanlama geldi

'Savcılık denetliyor' haberine jet yalanlama geldi

“Bayraklı'ya soruşturma: Spor Kulübü'nde söz savcıda!” başlığıyla yayınlanan habere Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden sert tepki geldi. Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fahrettin Orandı “internet sitesinde yayınlanan haberin tamamen yalan ve kurmaca” olduğunu açıkladı

  • Ege Postası
  • 10.12.2012 - 17:27
EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün savcılık tarafından incelemeye alındığına dair internet haberi ortalığı karıştırdı. Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fahrettin Orandı haberin yayınlanmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, haberin tamamen yalan olduğunu vurguladı. Yapılan çalışmaların 2012 dönemine ait rutin bir kontrol olduğuna işaret eden Orandı, Bu incelemeyi operasyon veya savcılık kararı gibi göstermek, karşı tarafın görüşünü almamak tarafsız gazetecilik kurallarına uygun olmamakla birlikte haber kasıtlı ve maksatlıdır” görüşüne yer verdi. Haberde yer alan “Savcılık 20’ye yakın ihale dosyası ve bilgisayarlara el koymuştu” iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır diyen Fahrettin Orandı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

TAMAMEN YALAN VE DÜZMECE

Bugün bir internet sitesinde yer alan “Bayraklı'ya soruşturma: Spor Kulübü'nde söz savcıda!” başlıklı haber tamamen yalan ve kurmaca üzerine kurulmuştur.  

Bayraklı Belediyesi AK Partili Meclis üyelerinin tamamen dedikodudan ibaret siyaset anlayışları gereği iddia edilen konularla ilgili başlatılmış bir inceleme yoktur. Bu konuyla ilgili açılan bir soruşturma veyahut Savcılık kararı da bulunmamaktadır. Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde yapılan çalışma kapatılacak olan 2012 dönemine aittir. Yeni yıl çalışmasından ibaret olan inceleme her yıl yapılan rutin bir kontroldür. İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün geçtiğimiz hafta Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübüne yaptığı rutin kontrolü yeni bir operasyon gibi gösterme çabaları komiktir.  Bu incelemeyi operasyon veya savcılık kararı gibi göstermek, karşı tarafın görüşünü almamak tarafsız gazetecilik kurallarına uygun olmamakla birlikte haber kasıtlı ve maksatlıdır. 

Haberde yer alan “Savcılık 20’ye yakın ihale dosyası ve bilgisayarlara el koymuştu” iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Operasyonu yürüten CMK. 250. Madde ile yetkili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı haberde iddia edilen konu, dosya ve kişiler üzerinde kamu adına KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA karar vermiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı

Fahrettin Orandı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.