Dolar 32,3789
%-0.18
Euro 34,7452
%0.01
Altın 2.430,480
%-0.34
Bist-100 10.019,00
%1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kapatılan okullar devlet okuluna çevrilsin!'

'Kapatılan okullar devlet okuluna çevrilsin!'

EĞİTİM-SEN İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Duman, "Bu süreçte okulların kapatılması yerine, devlet okulu haline getirilmesi çözüm olacaktır" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 15:03

EĞİTİM-SEN İzmir 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Duman, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası bazı özel okulların kapatılmasıyla birlikte, çocuklarını devlet okullarına yerleştirmeye çalışan velilerin tedirgin olduğunu belirterek, "Bu süreçte okulların kapatılması yerine, devlet okulu haline getirilmesi çözüm olacaktır" diye konuştu. 

Kapatılan okullarla ilgili birçok velinin kendilerine ulaşarak tedirginliğini ifade ettiğini belirten Hanifi Duman, "Kapatılan okulların durumu henüz Milli Eğitim Bakanlığı'nca netleştirilmedi. Özel okullarda öğrencisi bulunan veliler tedirgin. Bazı öğrenciler devlet okullarına yerleşebildiyse de bazı öğrenciler henüz istedikleri okullara yerleşemedi" dedi.

Kapatılan özel okullardaki öğrencilerin ek tercihlerle devlet okullarına yerleşmeye başladığını belirten Hanifi Duman, "Özel okullar, başarılı olan, Anadolu ve fen liselerine üst sıralardan yerleşen öğrencilere ücretsiz olarak eğitim veriyor. Dolayısıyla başarılı öğrencileri bünyesinde bulunduruyor. Ancak okullar kapatılınca bu öğrenciler devlet okullarına yönlendi. Bu durumda onlar okullara yerleşirken, puanı biraz daha az olan öğrenciler açıkta kalmış oldu. Kapatılması düşünülen özel okullar devlet okuluna çevrilmeli. Bu şekilde hizmet vermeye devam etmeliler. Oluşan öğretmen açığını ataması yapılmamış öğretmenlerden karşılayabilirler" diye konuştu. 

Soruşturma kapsamında bazı öğretmenlerin açığa alınmasından önce de öğretmen açığı bulunduğunu belirten Duman, "Zaten bu açıkları öğretmen arkadaşlarımız fazladan derslere girerek kapatıyorlardı. Şimdi açık daha da fazla olacak. Burada oluşan boşluğu il içi tayinler ya da görevlendirmelerle kapatmaya çalışabilirler ancak bizim isteğimiz yeni atama yapmaları olacaktır" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.