Dolar 32,3866
%-0.16
Euro 34,7862
%0.13
Altın 2.435,930
%-0.11
Bist-100 10.000,00
%0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski İstanbul Emniyet Müdürü İzmir'de gözaltına alındı

Eski İstanbul Emniyet Müdürü İzmir'de gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İzmir'in Çeşme İlçesi'nde gözaltına alındı. Eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 12:27

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun verdiği ifade doğrultusunda Hüseyin Çapkın hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin mülkiyedeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Hüseyin Çapkın hakkında da gözaltı kararı verildi. Hüseyin Çapkın, İzmir'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi'nde bulunan Havacılar Sitesi'ndeki rezidansında gözaltına alındı. 

Hüseyin Çapkın'ın iki haftadır Dalyan'da bulunduğu belirtildi.

İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarılan Hüseyin Çapkın'ın 17-25 Aralık sürecine ilişkin sorgulanacağı öğrenildi.

Tire doğumlu olan Hüseyin Çapkın 2006-2009 yılları arasında İzmir Emniyet Müdürü olarak görev yapmış, 2009 yılında Celalettin Cerrah'ın yerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştı. 

ÇEŞME'DEKİ VİLLADA GÖZALTI

FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkartılan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın için polisin büyük bir gizlilik içerisinde operasyon yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde, sürdürülen operasyonda, az sayıda polise gözaltı kararı emri verildi. Bunun üzerine görevlendirilen polis ekibinin araştırmasında Hüseyin Çapkın'ın, İzmir'in Çeşme İlçesi Sakız Koyu'ndaki evinin adresi belirlendi. Bu bilgi üzerine, görevlendirilen polis ekibi İstanbul'dan Çeşme'ye geldi. Sabah saat 05.30 sıralarında da operasyon yaptı. Evde ailesiyle birlikte bulunan Hüseyin Çapkın, hakkındaki savcılık kararının kendisine açıklanmasından sonra gözaltına alındı. Çapkın'ın, daha sonra sabah saat 08.00'de İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.

EVİ GEÇEN YIL SATIN ALMIŞ

Bu arada Hüseyin Çapkın'ın, gözaltına alındığı Sakız Koyu'ndaki villasını geçen yıl satın aldığı öğrenildi. Hüseyin Çapkın'ın yaz aylarında ailesiyle bu siteye gelip kaldığı komşularınca ifade edildi. 

Bu arada site dışından görüntü alınmasına tepki gösteren site çalışanları, basın mensuplarıyla tartıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.