Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Homeros Kısa Öykü Yarışması' için geri sayım başladı

"Homeros Kısa Öykü Yarışması" için geri sayım başladı

Bornova Belediyesi'nin İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros'un adına düzenlediği kısa öykü yarışması başvuruları başladı. Türk Edebiyatı'na yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 'Homeros Kısa Öykü Yarışması'na başvurular 24 Nisan’a kadar devam edecek. Yarışmanın ödül töreni, Homeros Çevre ve Barış Festivali kapsamında gerçekleştirilecek.

  • Ege Postası
  • 22.02.2015 - 12:57
İZMİR- Bornova Belediyesi'nin düzenlediği, 'Homeros Kısa Öykü Yarışması'nda başvuru süreci başladı. Her yıl yüzlerce eserin gönderildiği yarışmaya, 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları katılabiliyor. Katılan eserlerin daha önce basılmamış ve herhangi bir yarışmadan ödül almamış olması gerekiyor. Konu seçiminin serbest olduğu yarışmaya, her yazar sadece bir eserle katılabiliyor. Öyküler en fazla 5 sayfa olacak.
Yarışmanın seçici kurul üyeliklerini her daha öncekilerde olduğu gibi bu yılda Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, Gülmece ve Çocuk Kitapları Yazarı Muzaffer İzgü, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yayın ile Bornova Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ yapacak.
Son başvuru tarihi 24 Nisan
Eserler kargo ile gönderilecek. İnternet ya da yoluyla ya da elden yapılan teslimatlar kabul edilmeyecek. Jüri, en geç 24 Nisan 2015 saat 17.30'ye kadar teslim edilmesi gereken eserleri 1 Mayıs-1 Haziran 2015 tarihleri arasında değerlendirmeye alacak.
Ödül töreni Homeros Festivali'nde
Dereceye giren eserler, Haziran Ayı başında Homeros Vadisi Kayadibi Köyü'nde gerçekleştirilecek Homeros Çevre ve Barış Festivali kapsamında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verilecek.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.