Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Dha Çukurova Bölge Haberleri (Mersin-1)

Gribin ilacı doğal gıdalar MERSİN'in Tarsus ilçesinde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar, gripten korunmanın yolunun doğal gıdalardan geçtiğini söyledi. Akar, grip tedavisi için greyfurt, portakal, havuç, ıspanak ve bitki çaylarını...

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 13:31
Gribin ilacı doğal gıdalar MERSİN'in Tarsus ilçesinde Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar, gripten korunmanın yolunun doğal gıdalardan geçtiğini söyledi.
Akar, grip tedavisi için greyfurt, portakal, havuç, ıspanak ve bitki çaylarını önerdi.
Medical Park Tarsus Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar, gribin Türkiye'de son aylarda yaklaşık 1 milyon kişiyi etkilediğini belirtti. Akar, hastalıktan korunma ve tedavide greyfurt, portakal, havuç, ıspanak, bitki çayları, yumurta, brokoli, balık yağı, limon, yeşil biber gibi besinlerin olumlu etkisine dikkat çekti, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kış döneminde A, C ve E vitaminleri açısından zengin besinleri tüketmek gerektiğini kaydeden Akar, şöyle devam etti:
"Enfeksiyona karşı koruyucu olarak bilinen A vitamini, balık yağı, yumurta, havuç, brokoli ve sarı sebzelerde bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, toksinlerin atılmasını sağlar. Maydanoz, ıspanak, yeşilbiber, portakal, mandalina, limon, karnabahar bol miktarda C vitamini içerir. Greyfurd virüslere, bakterilere karşı etkili bir meyve ve iyi bilinen C vitamini kaynağıdır. Greyfurt, içerdiği lif sayesinde hem kolesterolü düşürür hem de kabızlığı önler. Greyfurtta dikkat edilmesi gereken nokta ilaçlarla beraber alınmamasıdır."
Kivi, portakal, yaban mersini, ekinezya çayı ve yeşil çayın da kış döneminde tüketilmesi gereken belli başlı gıdalar olduğunu ifade ederek, şu önerilerde bulundu: "Havuç, vücutta A vitaminine çevrilebilen beta-karotenden zengin olması nedeniyle kışın bağışıklık sistemimize güç veren sebzeler arasındadır. Yoğurt, içerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlar. Ispanak tüketirken, içinde yer alan demirden daha fazla yararlanmak için yanında taze portakal suyu, domates, patates püresi gibi C vitamininden zengin bir besin kaynağı tüketmek ve az miktarda da olsa et çeşidi tüketmek gerekir. Soğan ve sarımsak doğal antibiyotiktir. Kışın günde 8-15 bardak su kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Soğuk algınlığına yakalandığınızda kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları tüketilmeli. Bunlar mutlaka doğal kurutulmuş olmalı. Hastalık sırasında C vitaminini yüksek miktarda içerenler başta olmak üzere, her öğünde düzenli olarak sebze ve meyve tüketilmelidir. Çorba gibi sıvı ağırlıklı besinler tercih edilerek, sıvı tüketimine özen gösterilmeli."



TD(EŞ)(13.1.2014, FOTOĞRAFLI) ///////////////////////// Aksoy, polisliği anlattı MERSİN'in Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Toros Anadolu Lisesi'nin İnteract Kulübü ile birlikte düzenlediği kariyer günleri kapsamında polislik mesleğini anlattı. Akar, polis, komiser, Emniyet Müdürü olmak için tür özelliklere gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.



Tarsus Emniyet Müdürü, üniversiteye hazırlanan gençlere kişisel ilgi alanlarıyla örtüşen, bireysel becerilerini kullanabilecekleri meslekleri seçmelerini önerdi. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte öğrenciler, Aksoy'a polislik mesleği hakkında çeşitli sorular yöneltti.



TD(EŞ)(13.1.2014, FOTOĞRAFLI) /////////// Polisten kaynaşma toplantısı MERSİN'in Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliği tarafından öğrencilere yönelik 'Tanışalım, kaynaşalım' etkinliği yapıldı.



Ünlüselek Hotel'deki etkinliğe, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamurspor Kulübü Başkanı Aziz Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Üngör, polisler ve üniversite öğrencileri katıldı.



Etkinlik Anamur Meslek Yüksekokulu Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Süleyman Limoncu'nun konuşmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Başpolis Adnan Yunt, Anamur Meslek Yüksekokulu'na 2013 yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilere seslenerek, daha huzurlu bir ortam hedeflediklerini anlattı. Yunt, öğrencilerle tanışmak ve kaynaşmak için bu etkinliği organize ettiklerini söyledi.



Anamur Meslek Yüksekokulu Müdür Yrd.Doç.Dr. Akif Altınbıçak da "Biz meslek yüksekokulu olarak bir mozaiğiz. Ülkemizin her yerinden gelen öğrencilerimiz var. Buraya gelen öğrencilerimizin güvenliği, huzuru bizim için önemlidir. Biz öğrencilerimizin daha rahat edebilmesi için çabalıyoruz" diye konuştu.



Gecede polis memuru Hasan Aras ve öğrencilerden Cihat Arslan bağlama ve gitar dinletisi sundu. Daha sonra yerel sanatçılardan Ali Koyu, Şafak Küçükderya ve ekibi sahne aldı.



MÜ(EŞ/ (14.01.2014, FOTOĞRAFLI)  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.