Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dha Gaziantep Bölge Haberleri

Dha Gaziantep Bölge Haberleri

ASLAN, SSK VE BAĞ KUR ZAM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ EMEKLİ aylıklarına yapılan zam oranları konusunda değerlendirme yapan Türkiye Emekliler Derneği Nizip Şube Başkanı Abdullah Aslan, "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık...

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 13:28
ASLAN, SSK VE BAĞ KUR ZAM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

EMEKLİ aylıklarına yapılan zam oranları konusunda değerlendirme yapan Türkiye Emekliler Derneği Nizip Şube Başkanı Abdullah Aslan, "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 55. maddesi uyarınca düzenlenen Emekli Zamlarının TÜİK tarafından açıklanan Tüfe rakamlarıyla 2014 yılının ilk altı ayı için belirlendi" dedi.



Yapılan zam oranının emekliyi rahatlamayacağının altını çizen Dernek Başkanı Aslan, "Günlük 1 lirayı bile bulmayan bu rakam bizim yaralarımız sarmaz" diyerek yapılan zam oranlarını eleştirdi. Başkanı Abdullah Aslan, "Oysa en düşük memur emeklisi aylığı 2014 Ocak ayı itibariyle yüzde 27 oranıyla 142 lira olarak arttırılmış ve taban aylıklarında artış miktarı 151 lira olmuştur. Enflasyon sepetinde emeklinin yaşam alanına girmeyen birçok kalem malzemeyle yapılan hesaplamalar bizim gerçeğimizi yansıtmamaktadır. En düşük işçi emekli aylığı en düşük Bağkur emekli aylıkları açlık sınırının çok, çok altında kalmıştır" diye konuştu.



Bağkur emeklisine günlük 66 kuruş zam yapıldığına değinen Dernek Başkanı Aslan, memur emeklisine günlük 5 lira zam yapıldığını belirterek; "Bu tabloda adalet ve eşitlikten bahsetmek mümkün değildir ve Anayasamızın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Bu yanlış hesapların öncelikle düzeltilmesini İşçi ve Bağkur emeklilerimizi rahatlatacak ve ülke refahından pay verecek bir artış yapılmasını bekliyoruz" dedi.



Metin İLİKSOY/ NİZİP (Gaziantep), ()






///



NİZİP TMO'DA PİRİNÇ SATIŞI BAŞLADI



TOPRAK Mahsulleri Ofisi Nizip Ajans Müdürlüğü, vatandaşların daha ucuz pirinç tüketmeleri amacıyla Osmancık pirincini satış merkezlerinde satışa sundu.



Toprak mahsulleri Ofisi Nizip Ajans Müdürü Talat Ötkün, yaptığı açıklamada TMO’nun vatandaşlara daha ucuz pirinç yedirmek için düşük maliyetle TMO satış merkezlerinde kilo ile pirinç satışlarını marketlerden daha ucuza satmaya başladıklarını belirterek, "Pirincin kilogram fiyatının ofisteki satış noktasında 2,5 lira. Dileyen vatandaşlar, ofise uğramaları halinde pirinç satışlarından faydalanabileceklerdir" dedi.



Metin İLİKSOY/ NİZİP (Gaziantep), ()






///



516 DAİRENİN TAMAMI MART AYINDA SONA ERECEK



NİZİP Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, ilçede yapımı devam eden TOKİ'nin tamamının Mart ayında teslim edileceğini söyledi.



TOKİ ile ilgili devam eden çalışmaları yerinde gören Başkan Akdoğan, çalışmalarla ilgili yetkili firma temsilcilerinden bilgi aldı. Açıklama yapan Başkan Akdoğan, "Şuan itibariyle hali hazırda bulunan 78 daire var. Bu daireler içinde Şubat ayı içerisinde yeniden yazılımlar başlayacak Mart ayı içerisinde yine kuralar çekilerek bu 78 binanın hak sahipleri belirlenecektir. Bende bu evleri gezdim gerçekten çok güzel bu nedenle vatandaşlarımızın gelip bu daireleri yerinde görmelerini tavsiye ediyorum. Eğer bundan sonraki çalışmalarımıza TOKİ ile ilgili vatandaşlarımızdan talep gelirse yeni evlerinin yapılması noktasında seçimden sonra çalışmalara başlarız" dedi.



Metin İLİKSOY/ NİZİP (Gaziantep), ()






///



SANKOLU ÖĞRENCİLER ERCİYES KAYAK KAMPINA GİTTİ



ÖZEL Sanko Ortaokulu'ndan 36 öğrenci, beden eğitimi öğretmenleri rehberliğinde Kayseri Erciyes'te kayak kampına gitti.



Beş gün süren kampta öğrenciler, kış sporlarını ve kamp kültürünü öğrenip geliştirebilmenin yanında, birliktelik ve dayanışmayı geliştirici çeşitli aktiviteleri yapma fırsatı buldu. Kayak öğretmenlerinin eğitmenliğinde Erciyes'te kaymanın keyfini çıkaran öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte bu deneyimi yaşamanın büyük bir şans olduğunu belirtt. Öğrencilere, kampı başarılı bir şekilde tamamladıkları için başarı belgesi de verildi. Veliler, sosyal bir ortamda çocuklarına katkısı olacağına inandıkları bu deneyimin kazanılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Özel Sanko Ortaokulu Müdürü Handan Şahintaş, bu organizasyonun okulun 13 yıllık geçmişinde ilk defa yapıldı ğını belirterek, "Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki öğrencilerimize zorlu kış şartlarında bile güvenli ve eğitici bir kamp sağlıyoruz" dedi.



GAZİANTEP, ()






///



GASKİ AKREDİTASYON BELGESİNİ YENİLEDİ



GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (GASKİ) Türk Akreditasyon Merkezi (TÜRKAK) tarafından içme suyu ve atık su laboratuarlarının yeterliliğini onaylattı.



GASKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı su kalite kontrol laboratuarların 1980 yılından buyana Gaziantep halkı için hizmet verdiğini ifade eden GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, laboratuarlarının gelişen teknolojiye göre 2005 yılında fiziki şartlarını iyileştirerek geliştirdiklerini söyledi. Uslusoy, laboratuarlarının 2007 yılından bu yana da TSE'li laboratuarı olarak hizmet verdiğini kaydetti. 2011 yılında TSEN ISO/IEC17025:2010 onayı aldıklarını ve 2013 yılında da TÜRKAK tarafından içme suyu ile atık su laboratuarlarının yeterliliğinin onaylandığını belirtti. 2013 yılının haziran ayında TÜRKAK tarafından yapılan ikinci gözetim ve denetimin başarıyla sonuçlandığını belirten Uslusoy, yine 2013 yılının aralık ayında AB-0467-T numaralı akreditasyon belgesinin yenilendiğini açıkladı. Uslusoy laboratuar ile ilgili şu bilgileri verdi:



"Laboratuarlarımız içme suyunda PH, bulanıklık, serbest ve toplam klor, elektriksel iletkenlik, toplam sertlik, sülfat, nitrat, magnezyum, kalsiyum, sodyum, amonyum, toplam organik karbon, ecoli bakterilerin tespiti, koliform bakterilerin tespiti, enterekokların tespiti, atık suda, askıda katı madde tayini, kimyasal oksijen ihtiyacı, PH ve yağ-gres tayini olmak üzere akredite edilmiş deney sayısını 14'ten 20'ye yükselterek, bölgenin ilk akredite unvanlı laboratuarları olarak hizmetlerimize devam etmekteyiz."



GAZİANTEP, ()






///

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.