Dolar 32,2912
%-0.59
Euro 34,6617
%-0.41
Altın 2.409,320
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Aktarma İsyanı'nda flaş gelişme: ESHOT'ta kriz aşıldı!

'Aktarma İsyanı'nda flaş gelişme: ESHOT'ta kriz aşıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan yeni ulaşım sistemi sonrasında ESHOT’ta patlak veren aktarmalı krizi aşıldı. Getirilen yeni esnek çalışma modeli sonrasında 3 bin 200 personeli isyan ettiren krizin ardından ESHOT Genel Müdürlüğü’nden olumlu adım geldi. Yapılan iyileştirmeler sonrasında hafta başında grev yapacağını açıklayan sendika bu kararını askıya alırken, toplu ulaşım hizmetleri normal seyrinde devam edecek.

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 20:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Toplu ulaşımda yeni aktarmalı sistemin uygulamaya konmasıyla birlikte iş yükü artan, mesai saatleri uzayan ESHOT personeli yapacakları iş bırakma eylemini askıya aldı. Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında mobbing iddialarını gündem taşıyan ve getirilen yeni çalışma modeline tepki gösteren hat şoförlerinin, direksiyon başına geçmeyeceğini ve bir sabah ansızın kontak kapatacağını duyurması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma faaliyetlerini yürüten ESHOT Genel Müdürlüğü’nden yapılan uzlaşma çağrılarına yanıt geldi.
 
ESHOT’TA KRİZ ZİRVESİ YAPILDI
ESHOT’ta görevli hat şoförlerinin uzlaşma çağrısında bulunduğu ESHOT Genel Müdürlüğü’nden sendika yönetimine olumlu yanıt geldi. Toplu sözleşme koşullarının çiğnendiği, çalışanlara mobbing uygulandığı ve esnek çalışma saatlerinin uygulamaya konulduğu gibi gerekçelerle iş bırakacaklarını duyuran hat şoförleri ile ESHOT Genel Müdürlüğü arasında masa başında uzlaşma sağlandı. Geçtiğimiz günlerde grev yapacaklarını duyuran 3 bin 200 personelin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası ile ESHOT Genel Müdürlüğü yönetimi arasında gün boyu süren görüşmelerin ardından personele çeşitli iyileştirmeler getirildi.
 
UZLAŞMA YOLU AÇILDI, İYİLEŞTİRMELER BAŞLADI
Esnek çalışma saatlerine yönelik uygulamadan geri adım atan ESHOT Genel Müdürlüğü, hafta başından itibaren geçerli olacak yeni sistem uyarınca mesai saatlerinde düzeltmeye giderken, eski mesai saatlerine geri dönülmesine kararına vardı. Personelin toplu sözleşme şartları ve çalışma koşullarına yönelik taleplerini değerlendirmeye alan ESHOT yönetimi, kent genelindeki garajlarda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlattı. ESHOT’ta görevli otobüs şoförlerinin çalışma koşullarında kısmen başlayan iyileştirmeler, önümüzdeki hafta sendika ve idare arasında sürecek görüşmeler kapsamında yeniden ele alınacak.
 
SEFERLER DEVAM EDECEK, TOPLU ULAŞIMDA MOLA YOK
Yapılan acil zirvede sonucunda, taraflar arasında kalıcı uzlaşma sağlandığı takdirde de çeşitli düzeltmeler yapılmaya devam edilecek, esnek çalışma koşullarının ortadan kaldırılması için çözüm önerileri masaya yatırılacak. Gün boyu süren görüşmelerde sıkıntıların kısmen aşılmaya başladığını dile getiren Genel-İş Sendikası yönetimi, grev kararının askıya alındığını belirterek önümüzdeki günlerde toplu taşımada herhangi bir sıkıntı ve aksaklık yaşanmayacağını duyurdu.
 
PERSONEL GREV KARARI ALMIŞTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 2 bin 500’ü hat şoförü ve teknik personel ile tamir bakım ekiplerinden oluşan toplam 3 bin 200 personel, yeni aktarmalı sistem ile birlikte iş yüklerinin arttığını, uygulamaya konak esnek mesai saatleri ile birlikte toplu sözleşme haklarının ellerinden alındığını belirterek iş bırakacaklarını duyurmuştu. ESHOT Genel Müdürlüğü ile uzlaşma sağlanamadığı takdirde, hafta başından itibaren kentteki toplu ulaşımın belkemiği olan otobüsleri sefere çıkarmayacaklarını açıklayan sendika, Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak hafta sonuna kadar sorunun çözülmesini istemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.