Dolar 32,1092
%-0.17
Euro 35,0728
%-0.05
Altın 2.473,700
%0.24
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turistik ilçede sıra dışı meclis

Turistik ilçede sıra dışı meclis

İzmir’de yazlıkçıların gözdesi olan tatil cenneti Foça’da, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yeni dönemle birlikte ilginç bir uygulamanın da altına imza attı. Birçok ilçe belediyesinin kendi salonlarında gerçekleştirdiği belediye meclisi toplantılarını sokağa taşıyan Başkan Demirağ, köy meydanı, balıkçı kahvesi ve sokak araları gibi mekanlarda vatandaşlarla buluşuyor. Forum havasında geçen meclis toplantılarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar toplantılara “halk meclisi” adını koydu.

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 12:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından birçok önemli yeniliğin altına imza atan Foça Belediyesi’nde Türkiye’de eşine az rastlanan bir uygulama da start aldı. İzmir’in yazlık ilçesinde mesaisinin büyük bölümünü halk ile geçiren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis toplantılarını da sokağa taşıdı. Ayda bir gerçekleştirilen buluşmalarda halkı dinleyen ve “sokağın gündemine” kulak veren Demirağ ve meclis üyeleri, kalan sürede de belediyenin kendi gündemini masaya yatırıyor. 



MECLİS TOPLANTILARI SOKAĞA TAŞINDI
Yerel seçimlerin ardından Foça’da İzmir’de eşine az rastlanan meclis manzaraları da beraberinde  geldi. Birçok belediyenin kendi  hizmet binası bünyesinde ya da kültür merkezlerinde gerçekleştirdiği belediye meclis toplantılarını sokağa taşıyan Foça Belediyesi’nde, halk günlerini aratmayan sahneler yaşanıyor. Belediye hizmet binası bünyesinde toplantı salonu bulunmayan ve 11 CHP’li, 4 MHP’li olmak üzere toplamda 15 meclis üyesi bulunan Foça Belediyesi, ayda bir düzenlenen oturumları ilçenin çeşitli noktalarında ve mahallelerde düzenliyor. 



ÖNCE BELEDİYE MECLİSİ, SONRA HALK MECLİSİ

Halka açık alanlarda ve halkın katılımı ile gerçekleşen meclis toplantılarına özellikle yerli halk ve ilçedeki balıkçı esnafı yoğun ilgi gösterirken, meclis üyeleri, gündemle ilgili görüşmelerin ardından vatandaşların dertlerine kulak veriyor. Belediye yönetimi, sohbet havasında geçen halka buluşmalarda köy kahvesi, köy meydanı, mahalle araları, spor salonu, esnaf lokantaları ve balıkçı kahveleri gibi mekanları seçiyor. Birçok ilçe belediyesinin aksine, gerginlik ve tartışmalardan uzak geçen meclis toplantıları yaklaşık on dakika sürerken, kalan sürede ise söz hakkı ise Foçalıların oluyor. İlçede halkın belediyeye değil, belediyenin halka gittiği başlıca mekanlar ise Kozbeyli, Yeni Bağarası, Gerenköy, Foça Balıkçı Kahvesi oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.