Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Asistan doktorlardan eylem

Asistan doktorlardan eylem

İZMİR'de asistan doktorlar, 36 saat çalışma, şiddete maruz kalma, ek ödemelerin azalması, yeterli eğitim alamama gerekçeleriyle eylem yaptı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan yaklaşık 250 doktor, 'Uyuyan hekim, ölüm demektir' sloganı atıp, Moğollar'ın 'Bi şey yapmalı' şarkısını söyledi. Asistan doktor Aziz Ergin, eyleme göğsüne astığı eletrik faturası ile katıldı. Ergin, 84.97 liralık faturayı ödemekte zonlandığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 17.12.2012 - 17:06

İZMİRBozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan asistan doktorlar, çalışma koşullarını protesto etti. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dr. Behçet Uz, Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerindeki asistan doktarların da destek verdiği, yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen eylemde, üzerinde 'İş, gelir, gelecek güvencemize sahip çıkıyoruz' yazılı pankart açıldı. Doktorlar, 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Uyuyan doktor ölüm demektir', 'Asistan hekim köle değildir' sloganları attı. Asistan doktorlar, eylemde 'Eğitim alamıyoruz, yorgunuz, hastalara iyi davranamıyoruz. Daha çok hasta bakarak performansı yükseltip CEO'ları zengin etmek istemiyoruz', 'Bir elimizde steteskop ve kalem diğerinde grev hakkımız var. Grev yapmak istemiyoruz ama steteskop ve kalemimizi kullanmaya izin verin" dedi. 

Asistanların temsilcisi Aktan Gökgöz, "İş güvencesinden yoksun, emekliliğe yansımayan ücretlerle köle gibi çalışmaya zorlanan sağlık çalışanları olarak halkımıza sesleniyoruz. Sizler için gecesini gündüzüne katan fedakarlıkla çalışan bizlere bu reva görülüyor. Artık yeter. Emeğimizin karşılığını istiyoruz" diye konuştu.

ELEKTRİK FATURASINI GÖĞÜSÜNE TAKTI

Yaklaşık 5 yıldır asistanlık yapan Aziz Ergin, ödeyemediği 84.97 liralık elektrik faturasını göğsüne takarak, katıldığı eylemde, eline ayda 3 bin 500 lira para geçtiğini belirterek, "Beş yıl önce 3 bin liraydı. Beş yılda 500 lira zamlandı. 5 yıl önce elektriğe 25 lira veriyordum. Bu ülke 17'inci büyük ekonomi değil m? Refah payından sadece Başbakan ve bakanlar mı alaca? Geçinemiyorum" dedi. Asistan doktorlar açıklama ardından ayrıldı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.