Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zorlu’da top Büyükşehir’den çıkacak kararda

Zorlu’da top Büyükşehir’den çıkacak kararda

Yüksekliğiyle ve ruhsatlandırma çalışmalarıyla uzun süre tartışılan Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi’nin ruhsat süresi yakın zamanda. Projenin ruhsat süresinin dolmasıyla birlikte projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de istediği yüksekliği vermesini önü açılmış olacak. Zorlu tartışmalarına ilişkin konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, önceliklerinin projeye gelen itirazlar olduğunu belirtirken Büyükşehir’den çıkan karara uyacaklarını belirtti ve “84 metre uygun çıkarsa 84 metreye göre yeniden ruhsatlandıracağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2021 - 09:08

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Yapım süreci, ruhsatlandırma çalışmaları, planları ve yüksekliğiyle sık sık kent gündemine gelen Zorlu Holding’e ait Zorlu Gökdelen Projesi, geçtiğimiz günlerde bir kez daha gündeme gelmişti.

2008 yılında planlama ve ruhsatlandırma çalışmalarına başlanan bina, önce 159 metre olarak planlanmış, süre içerisinde önce 146 metreye düşürülen Zorlu Bina’sının yüksekliği, son olarak 131 metreye düşürülmüştü.

Binanın yüksekliğinin bir kez daha gündeme gelmesiyle birlikte TMMOB’ye Bağlı Mimarlar Odası harekete geçmiş ve geçtiğimiz hafta Konak Belediyesi’ne gökdelen projesi için itiraz dilekçelerini vermişlerdi.

Öte yandan; 2008 yılında ruhsat alan Zorlu projesinde temel atılmadığı ve alanda herhangi bir yapı faaliyeti gösterilmediği için ruhsat süresi yakın zamanda doluyor. Projenin ruhsat süresinin dolmasıyla birlikte gökdelen projesine Büyükşehir’in istediği yüksekliği vermesinin önü de açılmış olacak.

Konuya ilişkin konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projeye ilişkin birçok itiraz olduğunu ve öncelikle onların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Batur, yeni ruhsatlandırma çalışmasında Büyükşehir’in kararına uyacaklarını belirtti.

“84 METRE OLSUN DİYEN DE VAR 131 METRE OLSUN DİYEN DE VAR”

Projeye ilişkin farklı yüksekliklere gelen birçok itiraz olduğuna dikkat çeken Başkan Batur, “İtirazlar var bu konuda. Zorlu’nun hem mevcut yüksekliğine itiraz edenler var. Yani 84 metre de olmasın diye ruhsatı iptal etmek isteyenler var. Geçtiğimiz günlerde bize 21 itiraz gelmişti. Zorlu Holding, bu uygulamanın yanlış olduğunu belirtip o da itiraz dilekçesi verdi. Bunun yanında 84 metre olsun diyen de var 131 metre olsun diyen de var. Bu itirazları değerlendirmeden bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Gelen itirazlara bakacağız. Bu itirazların sonuçlanması da 1-2 sene alır” dedi.

“84 METRE UYGUN ÇIKARSA 84 METREYE GÖRE YENİDEN RUHSATLANDIRACAĞIZ”

Ruhsatlandırma çalışması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden çıkacak karara uyacaklarını belirten Başkan Batur, “Konak Belediyesi’nin verdiği ilk karar, 131 metreydi. Ben Konak Belediyesi’nin kararının uygulanmasını istedim ve Büyükşehir’e gönderdim. Ama Büyükşehir’de 84 metreye geldi. Neden geldi? Tarihi Kadifekale siluetini engellemesin diye. Biz de elimizi kaldırdık. 84 metre uygun çıkarsa 84 metreye göre yeniden ruhsatlandıracağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.