Dolar 32,5801
%0.32
Euro 34,7772
%0.13
Altın 2.509,780
%1.02
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytinliklerin ortasındaki tesise komisyonlardan vize

Zeytinliklerin ortasındaki tesise komisyonlardan vize

Mart ayı başında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve zeytinlik alanların enerji elde edilmesi amacıyla madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören karara tepkiler devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemelpaşa ilçesi Vişneli Mahallesinde zeytinlik alanların ortasında, İZSU tarafından paket “Atıksu Arıtma Tesisi” yapılması için hazırlanan planları komisyonlarda oybirliği ile kabul etti.

  • Ege Postası
  • 08.04.2022 - 12:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sürdürülebilir kentler vizyonu kapsamında büyük öneme sahip olan atıksu arıtma tesisleri için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda; geçtiğimiz ay Kemelpaşa ilçesi Vişneli Mahallesi’nde İZSU tarafından paket “Atıksu Arıtma Tesisi” yapılması için bölgenin uygulama  imar planı ve nazım imar hakkında önerge meclis gündemine gelmiş ve görüşülmek İmar ve Bayındırlık Komisyon ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na gönderilmişti.

KOMİSYONLARDAN OYBİRLİĞİ

İlçenin Vişneli Mahallesi 178 ada 6 parselde tesis açılması için alanın “belediye hizmet alanı” olarak belirlenebilmesi için bölgenin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerileri, ilgili komisyonlarda görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

İlgili önerge, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

ZEYTİNLİKLERİN HEMEN YANINDA

Öte yandan; kabul edilen plan notu önerisinde, tesisin kurulacağı parselin hemen yanında zeytinliklerin bulunması dikkat çekti.

Mart ayı başında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve zeytinlik alanların enerji elde edilmesi amacıyla madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören karar gerek CHP’li belediyeler gerekse kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmasının arından İZSU’nun zeytinlik alanların yanında böyle bir tesis açması adına alınan karar akıllarda soru işareti oluşturdu.

Plan notlarına göre toplamda 4 hektarlık alanı kaplayan tenisin en yakın köye uzaklığı ise yalnızca 400 metre.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.