Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YKSM Piraye'yi ağırladı

YKSM Piraye'yi ağırladı

Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi (YKSM), dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet'in “Piraye”sini ağırladı. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamındaki oyun Bostancı Sanat Yapım tarafından sahneye konuldu. Tek kişilik oyunda Murat Çidamlı'nın performansı büyük beğeni topladı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 10:10

Oyunu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, belediye başkan yardımcıları, CHP Karabağlar Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör'ün de aralarında olduğu çok sayıda vatandaş izledi.

Çidamlı, Nazım Hikmet'in Bursa ve Çankırı cezaevlerinde geçirdiği 17 yıl boyunca karısı Piraye'ye yazdığı duygu dolu mektup ve şiirlerden yola çıkarak, büyük şairin aşkını, kavgasını, hüznünü ve umudunu seyircilerle paylaştı. Aynı zamanda oyunun yönetmeni de olan Çidamlı, yaklaşık 1.5 saatlik performansının her anında ilgiyle izlendi ve gösterimin sonunda ayakta alkışlandı.

Başkan Selvitopu oyunun ardından Çidamlı'ya teşekkür ederek doğa dostu sertifika verdi.

TAKSAV Temsilcisi Polat İnangül de, Çidamlı'ya plaket sundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.