Dolar 32,5032
%0.16
Euro 34,5544
%0.03
Altın 2.492,690
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıkımın başlayacağı ileri sürülmüştü... Başkan Soyer’den ‘Yeşildere’ iddialarına yanıt

Yıkımın başlayacağı ileri sürülmüştü... Başkan Soyer’den ‘Yeşildere’ iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı ve Yeşildere’de yapılması planlanan EXPO planlarına ilişkin gündeme gelen yıkım iddialarına yanıt verdi. İddiaların gerçeği yansıttığını ifade eden Başkan Soyer, yıkım işlemlerinin başlamasına ilişkin tarih vermezken “Tabii. Orada yıkım yapılacak ve orada olağanüstü bir park yaratacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2022 - 17:02

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Yeşildere’de yapılacağını duyurduğu Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO (Botanik EXPO)’suna ilişkin ortaya atılan iddialara Başkan Soyer yanıt verdi.

AK Parti ve CHP’yi bir kez daha karşı karşıya getiren planlara ilişkin bölge halkı yerinde dönüşüm istediklerini belirtmişlerdi.

O ALANLAR YIKILACAK İDDİASI

Geçtiğimiz ay EXPO planlarının askıdan inmesine birkaç gün kala flaş bir iddia ortaya atılmış ve Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tekin Düz, sosyal  medya hesabından yaptığı paylaşımda planlar henüz askıdan inmeden EXPO planlarının kapsadığı 9 mahallede belirli bölgelerde yıkım kararı aldığını söyledi.

“NE TALEP EDİLİYORSA GEREĞİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Öte yandan; iddialara ilişkin konulan Başkan Soyer, bölge halkından gelen her talebi yerine getirdiklerini söyledi.

EXPO planlarına yapılan itiraz sayısına ilişkin net bir bilgisi olmadığını ifade eden Başkan Soyer, bölge haklının çekincelerine ilişkin, “Biz muhtarlarımızla buluşuyoruz ve her türlü şikayetlerine çözüm üretiyoruz. Dolayısıyla vatandaşın mutsuzluğu var söylemi doğru olmaz. Biz ne talep ediliyorsa onun gereğini yerine getiriyoruz” dedi.

“YIKIM OLACAK”

Yıkım iddialarının gerçeği yansıttığını belirten Başkan Soyer, “Tabii. Orada yıkım yapılacak ve orada olağanüstü bir park yaratacağız” diyen Başkan Soyer, yıkı işlemlerinin başlayacağı tarihin ne olduğu sorusuna ise şu yanıtı verdi; “Hedef tarih 2026. 2026’ya kadar hızla yol alacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.