Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yetki devrinin ardından CHP’li Karakurt’tan ilk açıklama

Yetki devrinin ardından CHP’li Karakurt’tan ilk açıklama

Menemen Belediyesi’ne bağlı Meta-Su şirket yetkilerinin mahkeme kararı ile şirketin yönetim kurulu başkanı olan CHP’li meclis üyesi Deniz Karakurt’tan alınıp Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a devredilmesi hakkında Karakurt’tan ilk açıklama geldi. Mahkemenin gerekçeli kararını henüz görmediklerini söyleyen Karakurt, işçilerin çeşitli bahanelerle işten çıkarılmaması gerektiğini ifade etti. 

  • Ege Postası
  • 19.02.2021 - 16:02

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen’de Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamalarıyla birlikte başlayan kriz, belediye başkan vekili seçimleri, kura ve ardından belediyeye bağlı Meta-Su ve MENAŞ şirketlerinin yetkilerinin CHP’li meclis üyesi ve Millet İttifakı Belediye Başkan Vekili Adayı deniz Karakurt’tan, son kuradan adı çıkan ve Belediye Başkan Vekili olarak göreve başlayan Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan’a devredilmesi tartışmalarıyla devam etmişti.

Şubat ayı meclisinde gündeme gelen yetki devri, Cumhur İttifakı’nın kabul oylarına karşı Millet İttifakı’nın ret oyu kullanmasıyla oy çokluğuyla reddedilmişti.

Yetkilerin devredilmemesinin ardından işçiler şantiyeye alınmayarak işbaşı yapmaları engellenmişti.

İşçiler haftalardır işbaşı yapamazken bugün flaş bir gelişme yaşanmış ve Meta-su şirketinin yetkileri mahkeme kararı ile Aydın Pehlivan’a devredilmişti.

“MAHKEME KARARINI HENÜZ GÖRMEDİK”

Şirket yetkilerinin alınmasının ardından işçilere açıklama yapan Pehlivan, Pazartesi günü işbaşı yapabileceklerini söylerken Karakurt’tan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.

Gerekçeli kararı görmediklerini belirten Karakurt, “Mahkeme kararını henüz görmedik. Kararın gerekçesini bilmiyoruz o nedenle. İşçilerimizin Pazartesi günü işe çağrılmaları olmaları bizim için mutluluk verici bir gelişme. Zaten bu kadar insanın bugüne kadar mağdur edilmemeleri gerekiyordu. Emsal olarak yerel mahkeme kararı sunulmuş sanırım. Ama o karar da henüz bölge mahkemesinden döndü mü dönmedi mi onu araştırıyoruz” dedi.

Karakurt, yetkilerin devredilmesinin ardından bazı işçilerin işten çıkarılma endişesi taşıması hususunda ise şunları söyledi; “Umarım çeşitli bahanelerle işçiler işten çıkarılmazlar. Bizim endişemiz bu olduğu için zaten yetki devri yapmamıştık. Bundan sonraki süreçte neler olacak hep birlikte yaşayacağız.” 
 

Karakurt, gerekçenin öğrenilmesinin ardından Pazartesi günü açıklama yapacağı bilgisini de verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.