Dolar 32,5855
%0.34
Euro 34,7925
%0.17
Altın 2.511,510
%1.09
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel üreticiye yerinde destek

Yerel üreticiye yerinde destek

Tarımsal üretimi her aşamada destekleyen Bornova Belediyesi, ihtiyaç duyan üreticilere bağ, bahçe ve tarlalarını da ziyaret ederek, daha verimli ürün elde etme konusunda bilgilendirmeler yapıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli ekipler üreticilerin sorunlarını dinleyerek, yerinde incelemeler yapıyor ve çözüm önerilerini aktarıyor.

  • Ege Postası
  • 14.07.2022 - 10:39

Tohum ve fide dağıtımından ilaçlamaya eğitim çalışmalarından arıcılığa kadar tarım alanında bir çok çalışma yapan Bornova Belediyesi, yerinde eğitimlerle de çiftçiye destek oluyor. Üreticiden gelen talep doğrultusunda belediyede görevli Ziraat Mühendisi Anıl Ayvaz ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli ekipler tarla ve bahçeleri ziyaret ederek toprak ve ürünleri  inceliyor. 

Ziyaretlerde, tohum ekimi, fide ve fidan dikiminden hasada kadar geçen sürede budama, toprak işleme, aşılama, sulama ve ilaçlama gibi konularda teknik bilgiler veriyor. Hangi yöntemleri kullanmaları gerektiği anlatılıyor. 

Yerel üretici memnun

Yerel üreticiler de Bornova Belediyesi’nin tarımsal alanda yaptığı çalışmalar ve verdiği desteklerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayadibi Mahallesi - Fatma Çamkaraban:Bornova Belediyesi’nin domates, biber , patlıcan, kabak, karpuz, kavun ve salatalık gibi dağıtmış olduğu fidelerden alarak bahçeye diktik. Kendi bildiğim kadar bakımlarını yapmaya çalıştım. Fakat ürünlerin yetiştirmek için daha fazla bilgimiz olması gerektiğini düşünerek belediyemizden destek istedik. Bahçemize gelen ziraat mühendisleri hem yetiştirdiğimiz ürünleri inceledi hem de neler yapmamız gerektiği, ürünlerin ne kadar sulamaya ihtiyaç duyduğu ve ilaçlama gibi konularda bilgiler verdiler. Mesela domateslerin kurtlanmaması için 1 litre suya yedi kaşık arap sabunu koyarak sıkmamız gerektiğini onlardan öğrendik. Çok mutlu oldum. Hem fideyi verdiler hem de nasıl yetiştireceğimiz bahçemize gelerek anlattılar Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. 

Eğridere Mahallesi - Muharrem Çopur:  Bornova Belediyemizin tarımsal alanda düzenlediği eğitimlere katıldık. Onların dağıttığı sebze ve fidan dağıtımlarından yararlanarak bahçemizi dikim yaptık. Daha önce de domates, biber ve patlıcan yetiştiriciliği yapıyorduk. Fakat bu konuda bilmedğimiz şeyler vardı. Gittiğimiz eğitimlerde bu eksiklerimizi tamamladık. Bugün de belediyemizden gelen arkadaşlarımız ve mühendisimiz bahçemizdeki ürünleri kontrol etti. Hastalıklar ve bakımlarıyla ilgili bilgiler verdi.  Bize destek olan, eğitimler düzenleyerek bilgilendiren ve ürünlerimizi yetiştirme aşamasında da yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. 

Bornova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Anıl Ayvaz: Bornova Belediyesi olarak yerel üreticilerimizin bilgi düzeylerini arttırmak, sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla eğitimler düzenliyoruz. Bunun bir ayağı olarak talep eden çiftçilerimizin yerlerine gelerek denetimde bulunuyor ve onlara yol gösteriyoruz.  Bitki koruma, sulama, gübreleme ve budama gibi konularda bilgilendirmeler yapıyoruz. 

Üreticileri bilgilendiriyoruz

Doğal tarımın öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kurduğumuz atalık tohum bahçemizden elde ettiğimiz tohumları, bu tohumlardan yetiştirdiğimiz fidan ve fideleri ücretsiz olarak Bornovalılara dağıtarak doğal tarım yapma imkanı sunuyoruz. Tüketiciyi doğal ve sağlıklı ürünlerle buluşturmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda yerinde incelemeler yaparak üreticimizin bahçe ve arazilerine giderek hem bilmedikleri konularda da bilgilendirmelerde bulunuyor hem de yetiştirme tekniklerini denetliyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.