Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Başkan Vekili'nden ‘seçime itiraz’ yorumu: Seçimin iptali söz konusu değil

Yeni Başkan Vekili'nden ‘seçime itiraz’ yorumu: Seçimin iptali söz konusu değil

Dün Menemen Belediye Meclisi yeni başkan vekilini seçti. İki adayın yarıştığı seçimde 4 turda gereken çoğunluk sağlanamayınca başkan vekilinin kura yoluyla belirlendiği seçimden Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt başkan vekili olarak ayrıldı. Seçimin Ardından AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, seçime itiraz edeceklerini açıkladı. Konuya ilişkin konuşan Karakurt, seçimin usulüne uygun yapıldığını belirtti ve “Seçim geçerli, tekrarı ya da iptali söz konusu değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 10:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Meclisi, Serdar Aksoy’un görevden uzaklaştırılmasının ardından dün yeni başkan vekilini belirledi.

İlk 2 turunda üçte iki çoğunluğun, son 2 turunda ise salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimde başkan vekili kura yoluyla seçildi.

Kuradan ismi çıkan Millet İttifakı adayı CHP'li Deniz Karakurt, seçimden galibiyetle ayrıldı.

Seçimin sonuçlarına ilişkin konuşan Başkan Vekili Karakurt, beraberlik mesajı verdi ve “Seçim oldu bitti ve görevimize devam edeceğiz. Seçim ile ilgili değerlendirmeyi daha sonra arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Seçim Menemenimize ve hepimize hayırlı olsun diyorum bir kez daha. Hep birlikteyiz” dedi.

“SEÇİM USULÜNE UYGUN YAPILDI”

Dün AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, seçimin usulüne uygun olmadığını belirtmiş ve seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini açıklamıştır. AK Parti’nin itiraz hamlesini değerlendiren Karakurt, “Yapılan itiraz hiçbir dayanağı olmayan bir itiraz. Seçim usulüne uygun yapılmıştır. Hiçbir problem yok. Ben yapılan itirazın seçim sonucunu değiştireceğini düşünmüyorum. Seçim geçerli, tekrarı ya da iptali söz konusu değil” diyerek seçimin usulüne uygun gerçekleştirildiğini sonuçların değişmeyeceğini söyledi.

FİRE KONUSU DEĞERLENDİRİLECEK

Mecliste CHP’nin 15, İYİ Parti’nin ise 3 meclis üyesi bulunuyor. İYİ Parti, seçim öncesinde Millet İttifakı’nın adayına tam destek vereceklerini açıklamıştı. Bu durumda 18 oy alması gereken Karakurt, son turda 15 oy almıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise İYİ Parti’den fire olmadığını ifade etmişti. Bu ifadelerin ardından akıllara CHP içerisinde bir bölünme olduğu düşünceleri geldi.

Konuya ilişkin konuşan Karakurt şunları söyledi; “Bu konu benim işim değil. Parti meclisleri bu konuyu değerlendirecekler ve bir neticeye varacaklar.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.