Dolar 32,4504
%0.12
Euro 34,4996
%0.02
Altın 2.476,050
%-0.29
Bist-100 9.627,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yangınlara karşı Büyükşehir’den kritik hamle

Yangınlara karşı Büyükşehir’den kritik hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısında yangınlarla mücadeleye ilişkin kritik bir adım daha atıldı. Bu kapsamda özellikle yerleşim alanlarına yakın kırsal alanlarda çıkan yangınlara anında müdahale edilebilmesi için Büyükşehire bağlı olan İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şubesi' kurulması önerisi meclis üyelerine sunuldu. İlgili önerge, oy birliği ile kabul edildi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2021 - 19:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 
Oturum başlangıcında konuşan Başkan Soyer, şunları söyledi; “Yaklaşık 13 gündür devam eden yangınlarda sona gelindiğine dair olumlu haberler alıyoruz. Hem hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Evini kaybeden vatandaşlarımıza ve zarara uğrayanlara geçmiş olsun diyoruz. Üst üste iki trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu süreçte yüzümüzü güldüren de haberler oldu. Olimpiyatlarda madalya kazanan gençlerimiz göğsümüzü kabarttı. Özellikle İzmir’den çok sporcumuz var. Kendilerini tebrik ediyorum. Bunların yanında İzmir'de büyük yangın çıkmasını önleyen itfaiye ve zabıtalarımıza teşekkür ediyoruz. Mesire yerlerinde, ormanlarda çok çalıştılar. 30'un üzerinde yangın başladığı anda söndürülebildi. Onlara çok şey borçluyuz. Yangın yerinde görev yapan itfaiyeci kardeşlerimize yaptıkları canla başla görev için huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

KÖRFEZ ULAŞIMINDA KRİTİK HAMLE

Oturumda, İzmir'de özellikle pandemi döneminde kangren haline gelen artan trafik sorununa çözüm olarak sunulan alternatiflerden biri olan deniz ulaşımını geliştirmek geçtiğimiz aylarda Karaburun’a iskele yapılması için harekete geçen büyükşehirden konuya ilişkin bir hamle daha geldi. İskele için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan olumlu rapor gelirken iskele konusu oturumda gündeme geldi.

İskele yapım sürecinde önemli bir role sahip olan ve yolcu gemilerinin güvenli bir şekilde yanaşabilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan  'deniz dibi tarama işlemi sözleşmesi' oturumda meclis üyelerine sunuldu.

İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere Hukuk - Plan Bütçe - Denizcilik ve Ulaşım komisyonlarına havale edildi.

YENİLENEBİLİR VE UCUZ ENERJİ İÇİN KRİTİK EŞİK AŞILDI

Oturumda ayrıca, geçtiğimiz ay belediye meclisinde gündeme getirilerek ilgili komisyonlara gönderilen, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Işıklar Mahallesi'nde mülkiyetinde bulunan alanda Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'ni kurulumu projesi de görüşüldü. 

Bu kapsamda; 7 bin 535 metrekare alanda kurulması planlanan ve 24 saat esasına dayalı çalışacak tesiste, İzmir’in merkez ilçelerinde oluşan bitkisel menşeli park bahçe atıkları, dal-budak atıkları, çim atıkları, pazar yeri ve hal atıkları ile haricen Tesise yönlendirilebilecek kahverengi ve yeşil atıklardan (bitkisel atık niteliğinde olan) ekonomik değer yaratılması ve sürdürülebilir bir yönetim sistemi oluşturulması hedeflenen tesisin yapımı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye Encümenine yetki verilmesi önerisini oy birliği ile kabul edildi.

‘K ALANLARINA’ MECLİSTEN VİZE

Konak ve Bornova belediyeleri tarafından gönderilen ‘K alanı’ planları da oturumda gündeme gelen konular arasında yer aldı. Temmuz ayı meclisinde ruhsatlı olarak yapılaşmasını büyük oranda tamamlanmış, planlı ve sağlıklı kentsel mekânların oluştuğu yürürlükteki imar planı kararlarının genel olarak korunması öngörülen alanları kapsamaması gerekçesiyle reddedilen ‘K Alanlarının’ ilçe meclislerince revize edilmiş hali oturumda görüşüldü.

İmar ve Bayındırlık – Hukuk –  Kentsel Dönüşüm – Deprem ve Afet Komisyonlarında oy birliği ile kabul edilen planlanma alanları meclisten de oy birliği ile kabul edildi. Bu sayede ilçelerdeki 1998 öncesi yapılan ruhsatlı yapılar ve İzmir depreminde hasar alan yapıların yeniden yapım sürecinde oluşabilecek hak kayıplarının önüne geçildi.   

YANGINLARA KARŞI YENİ ŞUBE GELİYOR

Ülkenin dört bir yanında patlak veren yangınların ardından İtfaiye Dairesi Başkanlığının talebi doğrultusunda çalışma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye bünyesinde bir daire daha kurmak için harekete geçti. Özellikle yerleşim yerlerine yakın olan kırsal alanlarda çıkan yangınların büyümeden söndürülmesi ve ormanlık alanlarda müdahalenin hızlı sağlanması amacıyla yapılacak tüm çalışmalar için önemli bir adım atma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir daire başkanlığı kurma kararı alan Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis üyelerinin onayına sunulan İtfaiye Daire Başkanlığı Bünyesinde 'İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şubesi' kurulması önerisi meclis üyelerine sunuldu. İlgili önerge, oy birliği ile kabul edildi.

MUĞLA'YA DESTEK KARARI

Muğla'da çıkan yangınlar sonucu zarar gören üreticilere desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir karar daha aldı. Başkanlık makamınca gündeme eklenen ve oy birliğiyle kabul edilen maddeye göre Muğla ve ilçelerinde yangından etkilenen küçük ölçekli üreticilere 7 bin çuval kuzu büyütme yemi desteği verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.