Dolar 32,5662
%0.08
Euro 34,9973
%0.48
Altın 2.431,200
%0.33
Bist-100 9.777,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vapurlarda ilk yardım eğitimi

Vapurlarda ilk yardım eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Dünya İlk Yardım Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında Körfez vapurlarıyla seyahat eden yolculara ilk yardım uygulamalarına ilişkin eğitim verildi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2020 - 11:06

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in pandemi öncesi dönemde kurduğu Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü’nün İlk Yardım Birimi tarafından İzdeniz A.Ş. vapur hatlarında ilk yardım bilinçlendirme ve tanıtım çalışmaları yapıldı.

Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde ve Konak, Pasaport, Karşıyaka ve Bostanlı hatlarında yolculuk süresince verilen eğitimlerde ilk yardımın önemine dikkat çeken uygulamalara yer verildi. Yaşam kurtaracak bilgilerin sunulduğu eğitimler yolculardan büyük ilgi gördü. 

İlk yardım hayat kurtarır

Ölümcül vakalarda hastanın 5 dakika içinde hastaneye ulaşması durumunda kurtulma şansının %70 olduğu, 25 dakika içinde hastaneye ulaşıldığı takdirde bu oranın %50’ye düştüğü,sürenin bir saate uzaması durumunda ise hastanın kurtulma şansının sıfıra yaklaştığı bilgisi eğitimlerde yolcularla paylaşıldı. İlk yardım eğitmenleri afetlerde ve acil durumlarda, ilk yardım uygulamalarını etkin bir şekilde, zamanında ve doğru uygulayabilen kişi sayısının artmasının, ölüm ve sakat kalma durumlarını aynı ölçüde azaltacağını anlattı.

2003 yılından bu yana her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü Dünya İlk yardım Günü olarak 188 ülkede kutlanıyor. İzmir’de ilk yardım hakkında bilinçlendirme çalışmaları kapsamında dijital ekranlarda yayınlanan ilk yardımın önemini anlatan videolar ve şehrin çeşitli noktalarında asılan afişler aracılığıyla özellikleağır ve tehlikeli işlerde çalışanlar ilk yardımcı olmaya davet edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.