Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valiliğin ‘plan talebine’ meclisten vize

Valiliğin ‘plan talebine’ meclisten vize

Konak Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimde, geçtiğimiz aylarda kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binası planları görüşüldü. Mart ayında Konak Belediye Meclisi’nde kabul edilip askıya çıkarılan planlar için İzmir Valiliği’nin revizyon önerisi olmuştu. Haziran ayı ilk bileşiminde komisyonlara gönderilen planlar, bugün gerçekleştirilen oturumda meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

  • Ege Postası
  • 03.06.2022 - 17:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Meclis Başkan Vekili Cenap Börühan idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, bir önceki mecliste gündeme gelen ve görüşülmek üzere İmar- Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonuna havale edilen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yeni binasının planları görüşüldü. 

Nisan ayında askıya çıkan planlara ilişkin İzmir Valiliği, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebinde bulunmuştu. Revize edilen planlar ise Haziran ayı ilk meclis bileşiminde gündeme gelmişti. 
Komisyonlardan oybirliğiyle gelen planlar, oturumda da tüm meclis üyelerinin ‘kabul’ oylarıyla oybirliğiyle geçti.

Hazırlanan plan kapsamında, Umurbey Mahallesi'nde yer alan Resmi Kurum Alanı olarak belirlen ve 45 bin metrekarelik taşınmaz üzerine yapılacak olan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü kompleksi, TAKS: 0.60, KAKS: 2.50 ve en çok 60 metre olacak.

Konak Meclisi’nde kabul edilen planların Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de geçmesi durumunda yeni İl Emniyet Müdürlüğü için çalışmaların başlaması bekleniyor

NE OLMUŞTU?

Ocak ayında İzmir kamuoyunda, Ege Üniversitesi’ne ait olan Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nin 30 Ekim depreminde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiaları gündeme gelmiş ve iddiaların ardından kamuoyunda tahsise karşı tepkiler başlamıştı.

TMMOB, tahsisin iptal edilmesi çağrısında bulunurken CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise; AKM’nin yıkılarak yerine yeni ve daha donanımlı bir İl Emniyet Müdürlüğü Binası’nın yapılma ihtimalinin olduğunu söylemişti.

Tartışmalara son noktayı koyan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise yeni binanın AKM'nin yerine değil, Konak İlçesi Umurbey Mahallesindeki eski Sümerbank arazisine yapılacağını duyurmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.