Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uzundere’de 3. Etap için tarih verildi

Uzundere’de 3. Etap için tarih verildi

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, İZMİR'in Karabağlar ilçesindeki Uzundere ile Yurtoğlu mahallelerinde 11 yıldır kentsel dönüşüm beklediğini dile getirmişti. Büyükşehir tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3. Etap için Mart ayı işaret edildi.

  • Ege Postası
  • 15.11.2022 - 17:30

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer'in kentsel dönüşüm sözlerinin yerine getirmediğini belirtmişti. Uslu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a çağrıda bulunarak, ‘’ Uzundere'nin bitirilemeyen, kangren olan bu dönüşümü için lütfen yetkiniz dahilinde konuya el atın. Bizleri burada daha fazla mağdur etmeyin. Devletimizden beklentimiz, budur’’ ifadelerini kullanmıştı. 

Hedef, mart ayında temel atmak 

Uslu'nun basın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan yazılı açıklamada, 3. Etap için proje çalışmaları da devam ettiği belirtildi. Mart ayında 3. etabın temelnin atılacağını belirten açıklamada, ‘’ Uzundere 3. Etap'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasındaki protokolünün ardından inşaat sürecine geçilmiştir. Bölgedeki eski binaların tahliyeleri ve yıkımları tamamlanmıştır ve inşaat alanının çevre kapatma işlemleri yürütülmektedir. Güvenlik açısından uygulanan çevre kapatma işlemlerinin ardından ivedilikle temel hafriyat çalışmaları başlatılacaktır. Tüm bu fiziki çalışmalarla eş zamanlı olarak Uzundere 3. Etap için proje çalışmaları da devam etmektedir. Bu süreç tamamlandığında ruhsat işlemleri yapılacaktır. Hedefimiz, mart ayında 3. Etabın temelini atmaktır’’ ifadeleri yer aldı. 

Büyükşehir tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"İzmir’in kentsel dönüşümü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İZBETON’u projelerde görevlendirmesiyle hız kazanmıştır. Bu kapsamda proje ihalelerine giren İZBETON, Karşıyaka Örnekköy 3. ve 4. Etap, Gaziemir Aktepe/Emrez 1. Etap ve Karabağlar Uzundere 3. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanlarında hızla çalışmaya başlamıştır. Uzundere 3. Etap'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasındaki protokolünün ardından inşaat sürecine geçilmiştir. Bölgedeki eski binaların tahliyeleri ve yıkımları tamamlanmıştır ve inşaat alanının çevre kapatma işlemleri yürütülmektedir. Güvenlik açısından uygulanan çevre kapatma işlemlerinin ardından ivedilikle temel hafriyat çalışmaları başlatılacaktır. Tüm bu fiziki çalışmalarla eş zamanlı olarak Uzundere 3. Etap için proje çalışmaları da devam etmektedir. Bu süreç tamamlandığında ruhsat işlemleri yapılacaktır. Hedefimiz, mart ayında 3. Etabın temelini atmaktır. İZBETON, diğer etaplarda olduğu gibi Uzundere'de de kötü ekonomik şartlara rağmen çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir. İnşaat maliyetlerinin bu denli arttığı, yüksek enflasyonun her sektörü etkilediği günümüzde, İZBETON tüm kurumsal gücünü kullanarak faaliyetlerine kesintisiz devam etmektedir. İZBETON sorumluluğunda, 3 ilçede 4 kentsel dönüşüm etabında çalışmalar eş zamanlı devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 3 bin bağımsız bölüm inşa ediliyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.